Pages:
Author

Topic: Kredi kartı limiti 100000 uzeri olanlara müjde 😀 - page 3. (Read 653 times)

legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
Bunlar iyice azıttı ya. Savunma sanayinin bütçesi mi kalmadı da bu kadar düştüler? Verginin vergisini alıyolar, üstüne ötvden tut kdvye kadar sömürdükçe sömürüyorlar. Şimdi de milletin cebindeki kredi kartının limitine göz diktiler.
Ne oldu 100 binlik kartımız olunca zengin mi olduk? Asgari ücretliye bile 150 bin kredi kartı veriliyorken kart limiti yüksek diye neden insanların cebinden para alıyorsunuz?

Millet kart limitini 95 bine düşürmeye başladı bile. Kullanmadıklarımı ben de yapacağım gerek yok enayi parası vermeye Smiley
sr. member
Activity: 994
Merit: 316
Adamlar artık vergiyi o kadar rahat topluyorlar ki, vatandaşın ne tepki verdiği umurlarında değil.
Faturalara ufak ufak çaktırmadan ekleseler daha rahat toplarlardı halk ne demiş kimin umurunda.
Saray halkına çalışıyoruz. Savunma sanayi bilemedim özellikle seçilmiş gibi  Smiley
Daha önce bin tane konu altında yazdım, yine yazıyorum hocam, öğrenilmiş çaresizlik tam olarak kitlenin yaşadığı. Halk hem kendi hayatını sübvanse ediyor, hem de ülkeyi ayakta tutuyor hem de bunu ilk başta zengine yönetim eliyle verilen destekle yapıyor. Senden 750 lira alma peşine düşen yönetim, ağa babaları milyar milyar vergi borcu silerek, alacaksan vazgeçerek ayakta tutuyor.
full member
Activity: 154
Merit: 115
Adamlar artık vergiyi o kadar rahat topluyorlar ki, vatandaşın ne tepki verdiği umurlarında değil.
Faturalara ufak ufak çaktırmadan ekleseler daha rahat toplarlardı halk ne demiş kimin umurunda.
Saray halkına çalışıyoruz. Savunma sanayi bilemedim özellikle seçilmiş gibi  Smiley
hero member
Activity: 1484
Merit: 726
Haberi ilk gördüğümde şaka sanmıştım meğerse gerçekmiş. Bizim köydeki sarıkızdan daha fazla verimliyiz cidden sağa sağa hala bitiremediler. Daha ne olabilir dediğimiz tüm vergi türleri başımıza geliyor. Her güne bir vergi bırak etkinlikleri yapsınlar bari de vatandaşlardan orijinal fikirler çıkacaktır. Hiç değilse nasıl daha farklı vergi türleri üretebiliriz diye uğraşmazlar. Kredi kartındaki bizim olmayan paradan vergi ödeyecekmişiz birde vay be. Savunma sanayii fonu için neden kredi kartının limitinden yola çıkarak vergi alınır ki. Her ay düzenli olarak elektrik, su faturalarına on beş, yirmi lira yansıtsalar bu kadar tepki toplamazdı.
sr. member
Tepki çekmemesi adına savunma sanayi demişlerdir mevzu 750 lira değilde 100.000 tl kart limitin olunca ne oluyor? paranın tamamı seninmi? amaç ne? senin olmayan paradan para istemek neyin nesi? Bireysel olarak zaten istediğim zaman istediğim yere bağış yaparım? Burada ne anlamak gerekiyor savunma sanayiye ayıracak bütçe mi kalmadı? 100.000 tl artık öyle büyük bir limit değil altı üstü 1 tane iphone almıyor.

Dünya kadar vergi öde 1 araba alırken 2 katı vergi öde
dandik bir telefon için vergi öde

bomboş bekleyen kredi kartından yıllık 750 lira çek vay babam vay. Bende kötü gün dostu diye köşeye attığım asla kullanmadığım 2 farklı kartım var ne yani durduk yere beklerken her yıl 750 lira mı ödeyeceğim yuh.

yasalaştığı an kartların limitini düşüreceğim. Çoğu kişide kartın limitini düşürecektir.

Savunma sanayi fonu ismi özellikle seçilmiş olabilir, bizim milletin kolay kabullenecegi bir alan burası, ama dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz maalesef, deprem vergileri mesela, amacına uygun kullanıldı mi? Burada asıl ihtiyaç şeffaflık bence, kalem kalem kuruş kuruş ne alındı nereye harcandı yıllardır haberimiz yok.
hero member
Activity: 630
Merit: 463
Nabız yokluyorlar. Yasalaşacağını sanmıyorum. Yasalaşsa bile iptal olur bu, anayasa mahkemesinden bir yerlerden geri dönmesi gerek. Ha, oradan da mı dönmedi, iktidar partisi bağıra bağıra önümüzdeki seçim bizi bir daha seçmeyin demeye getiriyor demektir. Başka da açıklaması yok bu işin. Harcanmamış, kullanılmamış borç limiti üzerinden vergilendirme yapmak "sorma ver" demekten farklı değil. Limiti bilmemneyi hiç araya sokmadan herkes kelle başı 500tl ateşleyecek deseler daha mantıklı olurdu. Bu haliyle mantıksız üzerine mantıksız bir şey ama aynı iktidar 2 kere MTV de aldı geçtiğimiz sene. O da mantıksızdı ama kimse bir şey yapamadı. Mahkemeler de sallamadı. Demek ki yasa geçse çatır çatır alacaklar bu parayı. İyice şaşırdılar.
Kanun teklifi yapılmış. 1 milletvekili bile kanun teklifi verebiliyormuş. Muhtemelen onaylanmayabilir sonuçta mecliste oylanacak ama 100 bin lirası olandan haraç gibi 750 lira almak ne kadar iğrenç bir durum. Zaten elektrik faturasında sene sonuna kadar bir sürü parayı veriyoruz bir de böyle kredi kartı limitiyle saçmalık olmaz umarım.
legendary
Activity: 2198
Merit: 1232
Bugün görmüştüm ekşi sözlükte mi yada başka bir akışta mı bilmiyorum da gerçek olamaz diye içeriğini okumadım. Müjde vermeyi severler gerçekleşirse de şaşırmam ben kendi önlemimi alıp kredi kartı limitimi düşüreceğim son zamanlarda düşürmeyi de düşünüyordum tam da denk geldi.
legendary
Activity: 3276
Merit: 2442
Nabız yokluyorlar. Yasalaşacağını sanmıyorum. Yasalaşsa bile iptal olur bu, anayasa mahkemesinden bir yerlerden geri dönmesi gerek. Ha, oradan da mı dönmedi, iktidar partisi bağıra bağıra önümüzdeki seçim bizi bir daha seçmeyin demeye getiriyor demektir. Başka da açıklaması yok bu işin. Harcanmamış, kullanılmamış borç limiti üzerinden vergilendirme yapmak "sorma ver" demekten farklı değil. Limiti bilmemneyi hiç araya sokmadan herkes kelle başı 500tl ateşleyecek deseler daha mantıklı olurdu. Bu haliyle mantıksız üzerine mantıksız bir şey ama aynı iktidar 2 kere MTV de aldı geçtiğimiz sene. O da mantıksızdı ama kimse bir şey yapamadı. Mahkemeler de sallamadı. Demek ki yasa geçse çatır çatır alacaklar bu parayı. İyice şaşırdılar.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
Sarayın ve yandaşların devasa harcamalarını mevcut vergiler karşılayamıyor haydi köleler yeni vergileri tıpış tıpış ödeyin demişler. Son anketleri yayınlamışlar akp 25 üstü mhp 10 üstü gösteriyor bunlara hala %1 üstünde oy çıkıyorsa ülkeyi kapatıp gidelim. Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en kötü ekonomi yönetimi ve buna en ufak bir ses dahi çıkaramayan koyun toplum ile daha çooook 750 tller alınır. Haydi koşun verginizi verin sümeyyenin yurtdışı gezisine para lazım.

Ahh hocam ah ne kafalar var adamın elinde iphone sosyal yardım kömür yardımı kira yardımı alıyor Cheesy bunlarveriyor o oyu.
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
Sarayın ve yandaşların devasa harcamalarını mevcut vergiler karşılayamıyor haydi köleler yeni vergileri tıpış tıpış ödeyin demişler. Son anketleri yayınlamışlar akp 25 üstü mhp 10 üstü gösteriyor bunlara hala %1 üstünde oy çıkıyorsa ülkeyi kapatıp gidelim. Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en kötü ekonomi yönetimi ve buna en ufak bir ses dahi çıkaramayan koyun toplum ile daha çooook 750 tller alınır. Haydi koşun verginizi verin sümeyyenin yurtdışı gezisine para lazım.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
Tepki çekmemesi adına savunma sanayi demişlerdir mevzu 750 lira değilde 100.000 tl kart limitin olunca ne oluyor? paranın tamamı seninmi? amaç ne? senin olmayan paradan para istemek neyin nesi? Bireysel olarak zaten istediğim zaman istediğim yere bağış yaparım? Burada ne anlamak gerekiyor savunma sanayiye ayıracak bütçe mi kalmadı? 100.000 tl artık öyle büyük bir limit değil altı üstü 1 tane iphone almıyor.

Dünya kadar vergi öde 1 araba alırken 2 katı vergi öde
dandik bir telefon için vergi öde

bomboş bekleyen kredi kartından yıllık 750 lira çek vay babam vay. Bende kötü gün dostu diye köşeye attığım asla kullanmadığım 2 farklı kartım var ne yani durduk yere beklerken her yıl 750 lira mı ödeyeceğim yuh.

yasalaştığı an kartların limitini düşüreceğim. Çoğu kişide kartın limitini düşürecektir.

sr. member
Kredi kartı limiti 100k uzeri olan dostlarımıza yeni görev çıktı arkadaşlar, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi içerisinde yer alan düzenlemeye göre, limiti 100k uzeri kredi kartı limiti olanlardan 750 lira savunma sanayii fonu alınması planlanıyor. Benim kişisel olarak kredi kartına bakış acim net, mümkün mertebe kullanmamaya çalışıyorum ki limit toplamim da 20 k bile değil. Kanun Teklifine dönersek, normalde bu tarz mevzulara muhalifim ama iş memleket savunması olunca, alt basliklardaki durumlara muhalefet etme hakkım saklı kalmak kaydıyla bu fona karşı değilim. Değerli arkadaşlar bu konuda ne düşünüyor, az bulan da olabilir fazla bulan da, anlamsız bulan da.
https://gazeteoksijen.com/ekonomi/limiti-100-bin-liranin-uzerinde-olan-kredi-kartindan-750-lira-savunma-sanayi-fonu-ucreti-alinacak-225236
Pages:
Jump to: