Kripto paralar demiyeyim de, iş bu yorumda "blockchain" olarak anılacaktır.
Blockchain teknolojisinin öncelikle felsefesi benim ufkumu açtı. Özellikle Sathoshinin yayınladığı makalede değindiği sosyolojik detaylara hayran kaldım. Zaten uzun yıllardır ideal devlet sistemi, seçim sistemi, yönetim, ideal-adil ekonomi konularında kafa yoruyordum. Mevcut hali ile dünya düzeninin sarpa sardığını görüyordum. Elbette blockchainin bu konularda sihirli değnek olduğunu iddia edemeyiz ama kesinlikle bir perspektif katıyor.
Şahsen bu perspektiften çok etkilendim ve bütün çevreme bunları anlatıyorum. Anlattıklarımdan en az benim kadar etkilenen insanlar oldu. Hatta bu konuda bazı dernekler araştırma raporları yazmaya başladılar. Siyasilere, bürokratlara anlatıyorum öğrendiklerimi. Taptaze bir devrimin eşiğindeyiz. Ama kolay olmayacak elbette. Belkide bizim ömrümüz içerisinde bile olmayacak bir şey bu.
Blockchainin perspektifi ile dünyanın gelecekte daha adil bir yer olacağına inananlardanım. Kripto'yu sadece "para" olarak görmüyor, bir perspektif olarak düşünüyorum.
Zararı: Direkt bir zararını görmedim. Ama borsa takip ettiğimiz için doğal borsa zararlarına maruz kaldım tabi. Birde güvenmemem gereken insanlara güvenerek maddi zararlarım oldu.