Pages:
Author

Topic: Kripto Paralar Size Ne Kazandırdı? - page 2. (Read 369 times)

legendary
Activity: 1918
Merit: 1727
Be A Hope
August 31, 2019, 06:17:15 AM
Kripto paralar demiyeyim de, iş bu yorumda "blockchain" olarak anılacaktır. Smiley

Blockchain teknolojisinin öncelikle felsefesi benim ufkumu açtı. Özellikle Sathoshinin yayınladığı makalede değindiği sosyolojik detaylara hayran kaldım. Zaten uzun yıllardır ideal devlet sistemi, seçim sistemi, yönetim, ideal-adil ekonomi konularında kafa yoruyordum. Mevcut hali ile dünya düzeninin sarpa sardığını görüyordum. Elbette blockchainin bu konularda sihirli değnek olduğunu iddia edemeyiz ama kesinlikle bir perspektif katıyor.

Şahsen bu perspektiften çok etkilendim ve bütün çevreme bunları anlatıyorum. Anlattıklarımdan en az benim kadar etkilenen insanlar oldu. Hatta bu konuda bazı dernekler araştırma raporları yazmaya başladılar. Siyasilere, bürokratlara anlatıyorum öğrendiklerimi. Taptaze bir devrimin eşiğindeyiz. Ama kolay olmayacak elbette. Belkide bizim ömrümüz içerisinde bile olmayacak bir şey bu.

Blockchainin perspektifi ile dünyanın gelecekte daha adil bir yer olacağına inananlardanım. Kripto'yu sadece "para" olarak görmüyor, bir perspektif olarak düşünüyorum.

Zararı: Direkt bir zararını görmedim. Ama borsa takip ettiğimiz için doğal borsa zararlarına maruz kaldım tabi. Birde güvenmemem gereken insanlara güvenerek maddi zararlarım oldu.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
August 31, 2019, 05:51:34 AM
Uzun zamandır burada olanlar, benim gibi 2 senedir emekleme döneminde olan ya da henüz daha yeni başlayan arkadaşlara bu soruyu sormak istiyorum: ne kazandıniz, ne öğrendiniz şimdiye kadar? Maddi anlamda cevap beklemiyorum. Çünkü çoğumuz kaybetti buna karşılık az bir kısım, erken hareket eden ve bilinçli davrananlar, kazandı. Bu yüzden köyümdeki sarı kizi aldim yazmayalim.  

Benim öğrendiklerim:

- bu sayede Microsoft'tan kurtuldum. İyi kötü mint kardeşimle uzun zamandır yola devam ediyorum. (gerçi sıkıldım kendisinden, tavsiye isterim. )

- mahremiyet konusunda tam olarak olmasa da bilinclendim gibi.

- okuma, araştırma gibi ugraslar sayesinde sosyal medyadan tamamen uzaklaştım sayılır. (çok iyi bir şey. Şarj bitmiyor lan ama...)

- ufaktan yazilimla ilgilenmeye başladım. (gereksiz işler peşindeyim. )

- her türlü kumardan uzak duruyorum. (gurbette yaşarken hayatımı bok etti. )

- sanırım sabırlı olmayı öğretti bana ltc:)

- forumdan sadece mesajlaşmak iyi insanlar olduğunu düşündüğüm kişilerle konuşma sansim oldu. (mesaj yazmak bana göre değil, ihtiyar adamım. )

- dediğim gibi yeni bilgiler öğreniyorum.

Zararlar:

- çok daha fazla sigara içmeye başladım.

- hastalık/sakatlık derken bir de bu hobi gibi bir şey eklenince spor hayatımdan uzaklaştı resmen. Haftada 2 gün spor yaparsam seviniyorum.  (Spor salonunda ancak antrenman yapılır beyler. )

- uygulamalar yüzünden telefonun şarjı bitiyor. Foruma da mobilden VPN ile girdiğim için daha çok sömürüyor gibi.

- arkadaslarla takılınca eskiden FB, twtr kurcalarken şimdi de bu zibidi alemi kurcaliyorum. Bence ayıp ediyorum, çok büyük bir saygısızlık.

Edit: kripto paralar ne lan:)
Pages:
Jump to: