Pages:
Author

Topic: Kripto paraların geleceği ne olacak - page 3. (Read 534 times)

member
Activity: 322
Merit: 15
May 09, 2018, 08:27:36 PM
Yani kısaca devletlerin fiziksel paraları dijital para olacak diyorsun. Bu olay kredi kartindaki para gibi birşey. Çok saçma bir gelişme olur. Lakin olası da duruyor. Burada en kesin durum blockchainjn geleceği ile ilgili galiba.
hero member
Activity: 1204
Merit: 630
May 09, 2018, 11:51:41 AM
Yani nasıl bir senaryo yazmışsınız takdir ettim. Helal olsun. Bu kadar detaylı hiç düşünmemiştim. Bence artık devletlerin yasaklayabileceği düzeyi çoktan geçti Bitcoin. Yeni çıkan projelere bir sınırlama gelmesi şart buna katılırım ama pek yasaklama olmayacaktır artık tahminimce. Aksine devletler resmen tanıyıp vergileme politikasına gidecektir bence. Bu şekilde toplanan vergiler piyasa hareketliliği açısından iyi bile olacaktır. Payını alan devlet işe pek karışmayacaktır. Devletlere zarar verecek bir durumu yok BTC'nin. Aksine devletler merit olmayan piyasalardan (yani faydalı olmayan örneğin sigara satışı) nasıl vergi kazanıyor ise en kötü ihtimalle kripto paraları da bu yolla regüle edecek ve payını alacaktır. Bence devlet yasakları değil destekleri dönemi geliyor. Zaten her ülkenin (neredeyse her ülkenin) kendine öz projesi olmaya başladı. Devletler bunları destekleyeceklerdir gerekirse.
member
Activity: 714
Merit: 82
May 09, 2018, 10:53:11 AM
Arkadaşlar kripto paralarla alakalı senaryolarınız var mı?

5 yıl sonra şöyle olur böyle olur gibisinden.

benim düşüncem ilerleyen yıllarda devletler resmi kripto paralar çıkaracaklar. ve devletlerin çıkarmış olduğu bu paralar uluslararası alanda tanınacak.
bu devlet paraları ile birlikte anonimlik kalkacak. btc ve diğer para birimlerine yasak koyacaklar, fakat bu yasaklar tam olarak işlemeyecek. hacmi düşükte olsa anonim ve devletlerin tanımadığı paralar varlıklarını devam ettirecekler.

yapılan binlerce ico ile ortaya çıkan tokenlerin tamamına yakını çöp olarak kalacak. fakat projelerin bir çoğu devam edebilir.
sosyal medya icosu ile ortaya çıkan ve kullanılmaya başlayan projeler ödemelerini yine usd-tl gibi sanal paralarla yapacaklar fakat kendi tokenlerini muhtemelen kullanamayacaklardır.

kripto paralar önce çökecek sonra birleşecek teorisi de aklıma yatıyor. bir sürü proje var ve hepsi ayrı ayrı sistemler yapıyorlar. tek bir sistemin parçalarını oluşturmaya çalışsalar çok daha başarılı ve kullanışlı işleri ortaya çıkarabileceklerini düşünüyorum.

ayrıca kripto paraların dünya savaşı çıkarma potansiyelininde olduğunu düşünüyorum Smiley devletler düzenlemeler konusunda fikir ayrılıklarına düşeceklerdir.
devletler ve devlet yöneticileri stok   yapmadıkları kripto para birimlerini tanımak istemeyecek fakat stok yaptıklarını tanımak ve dayatmak isteyecektir.
sonuç itibari ile paranın tanımının değişme ihtimali var ve tanım değişirken birileri zengileşecektir. buda öyle böyle bir zenginleşme değil, dünyadaki dengeler yerinden oynayabilir ve 3.dünya savaşı patlak verebilir.  

blokzincirin geleceğini ise tartışmaya bile açmaya gerek yok. her yerde kullanılacak. bundan sonraki 100 yıl blokzincir ve yapay zeka çağı olacak.

Pages:
Jump to: