Pages:
Author

Topic: Kripto Paraların Yasal-Yasadışı Olduğu Ülkeler (Eylül 2018) - page 3. (Read 704 times)

member
Activity: 249
Merit: 11
Böyle bir listeyi ilk kez görüyorum. İncelediğim zaman en çok dikkatimi çeken kripto parayı yasaklayan ülkelerin önce kendilerini yasaklamaları gerektiğiydi. Hepsi demokrasisi sorunlu ve dünyayla problemi olan ülkeler. Yeniliğe karşı olmak bu ülkelerin karakteri sanırım. Bir tek Çin konusunda emin değilim. Ne zaman ne yapacağı belli olmuyor.
aly
full member
Activity: 312
Merit: 103
Beşiktaş.
İranda yasadışı olması çok mantıksız bence, bu sayede Amerikanın ambargosunuda delebilirlerdi.
bende bu konuda aynı fikirdeyim.

İran özellikle ambargoları delmek için kripto paraları kullanabilir. En azından devlet aracı başka devletler kullanarak bunu yapabilir diye düşünüyorum. Belki de kullanıyorlardır, bunu bilmiyoruz tabi Grin
member
Activity: 294
Merit: 27
İranda yasadışı olması çok mantıksız bence, bu sayede Amerikanın ambargosunuda delebilirlerdi.

Pek teorik-teknik bilgim olmamakla beraber uygulanan ambargoları kripto paralarla delmek sandığımızdan çok daha zor bir iş. Bildiğiniz üzere o ambargoları delmek için kaç takla attıklarını ülkemizde yaşayanlar çok iyi biliyorlar.
newbie
Activity: 46
Merit: 0
member
Activity: 294
Merit: 27
Bildiğiniz gibi kripto paralarla alakalı ülkelerin tutumları hem net değil hem de sürekli değişmekte. Halihazırda üç tutum ortaya çıkmış bulunuyor. Bazı ülkeler kripto para alışverişini yasal bulurken bazıları ise yasa dışı bir aktivite olarak görmekte. Bazı ülkeler ise henüz net bir tutum almamış durumda. Bu son ülkelerde yasa dışı olmamakla birlikte netlik de söz konusu değil. Burada Eylül 2018 itibariyle var olan güncel durumu vereceğim.

Kripto Paraların Yasal Olduğu Ülkeler
Japonya, Singapur, Güney Kore, Tayland, Çekya, Almanya, Norveç, Slovenya, İsveç, İsviçre, Kanada, Avustralya, Venezuela

Kripto Paraların Yasa Dışı Olduğu Ülkeler
Bangladeş, Çin, İran, Pakistan, Vietnam, Bolivya, Cezayir, Mısır, Fas, Suudi Arabistan, Nepal, Makedonya

Kripto Paraların Yasa Dışı Olmadığı Ülkeler
ABD, Meksika, Kenya, Nijerya, Güney Afrika, Hong Kong, Hindistan, Endonezya, İsrail, Malezya, Filipin, Tayvan, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Hollanda, Polonya, Portekiz, Rusya, İspanya, Türkiye, Ukranya, İngiltere (Britanya), Yeni Zellanda, Arjantin, Brezilya, Şili, Kolombiya, Ekvator,

Kaynak:
https://bitfalls.com/2018/08/31/cryptocurrency-regulation-across-the-world/
https://bitcoinist.com/11-countries-bitcoin-still-illegal/
Pages:
Jump to: