Pages:
Author

Topic: Kripto yatırım firmalarının, yatırım yaptığı coinler [Önemli]📌 - page 3. (Read 1946 times)

full member
Activity: 532
Merit: 151
Daha çoğu firma kripto sektörüne girmiş deği girenlerde zaten finans sektöründekiler yani önümüz açık
sr. member
Activity: 883
Merit: 262
AlyattesLydia her zamanki gibi çok faydalı bir paylaşım yapmış. listede altlarda görünen projelerinde bir çok yatırımcı firmadan yatırım aldığını unutmamak lazım. bu firmalar arasında flip yapanlarda az değil muhakkak. yatırım firması demek ölümüne hold yapacak demek değil.
full member
Activity: 658
Merit: 153
Bir taraftan iyi bir taraftan kötü bunların yatırım yaptıklarına girmek iyi yani kesin yükselicek ama ne zaman kötü yanı böyle yatırım fonları bizim gibi flip veya short term düşünmezler min 2-3 yıl tutarlar girdikleri coinleri.
Bundan dolayı girdikleriniz coinlerde bunları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
Rica ederim hocam, Tierion hakkında araştırma yaptıktan sonraki yorumlarınızı da bekliyoruz.

baya bir okudum. olay Tierion da değil Chainpoint de Smiley bunu da tierion - mikisoft - philips vs büyük firmalar destekliyor ve github açık kaynak bir proje.
detaylar burada : https://chainpoint.org/

Chainpoint bildiğin poe nin yaptığı işi yapıyor, bir  dijital eserin hash bilgisini zincirde saklama işi olarak özetleyebilirim. Buradaki fark poe bunu web içerikleri için yapıyor Chainpoint belge yönetim sistemleri ve bir çok farklı yazılımlar ile entegre edilebiiyor.

Örnek vermek gerekirse, sizin kurumunuz da bir belge yönetim sisteminiz var. bu sistemi Chainpoint ile entegre ederek belgelerinizin hash değerlerini bu zincire kaydederek değişim takibi yapabiliyorsunuz.

EVRYTHNG ise bir başka hoşluk, internet of things cihazları ile tedarik zinciri boyunca ürünü takip etme hedesi kendisi. buda işleyişi için Chainpoint kullanıyor.
burada önemli bir fark var. EVRYTHNG hal hazırda yaşan çalışan bir yapı.

SignRequest ise kobilere dijital imza çözümleri sunan bir firma. bu firmada 2017 yılında Chainpoint i kullanmaya başlamış.

yani ortada bir Chainpoint var,
bunu kullanan katmadeğerli çözümlerine entegre eden firmalar var çok güzel.

Tierion bu işi neresinde onu çözemedim işte Smiley

sr. member
Activity: 854
Merit: 256
Çok teşekkürler liste için, harika olmuş meritim kalsaydı kesinlikle verirdim.

Ayrıca roi'yi usd değil de btc olarak yaptığınız için teşekkür ederim, amaç btc sayısını artırmak.

son olarak listedeki fiyatları ve coin sayısını güncellemeyi düşünüyor musunuz?
hero member
Activity: 1400
Merit: 569
Güzel bir çalışma olmuş, konu sahibinin ellerine sağlık.
@miyav ın tespiti de güzel, aferin okuduğunu anlayabilmek bu kullanıcıların arasında meziyet Smiley
Tierion a da ben bakayım neymiş merak ettim.

merit sistemi iyi oldu, artık adam gibi üstünde çalışılmış emek verilmiş paylaşımlar gelmeye başladı.

Rica ederim hocam, Tierion hakkında araştırma yaptıktan sonraki yorumlarınızı da bekliyoruz.
hero member
Güzel bir calisma olmus. Yatirim firmalarinin yatirimlarini Excell'e dökmeniz ve getiri oranlarini yüzdesel olarak vermeniz cok güzel.
Ben de Alman formunda asagidaki grafigi görmüstüm. Sanirim ayni kaynak ya da benzeri. Sadece, asagidaki grafikte ROI oranlari USD olarak verilmis.

Kaynak güzelmiş, buraya eklendiği güzel oldu. Hatta anasayfaya da ekleyelim.

Benim Excel tamamen kendi çabamla oluştu yani bildiğiniz tek tek yatırım firmalarına girerek, kim neye yatırım yapmış bakılarak. Zaten paylaştığınız fotoğrafta 184 tane coin/token olması pek mümkün değil. Fakat yatırım şirketlerinin portfolioları aynı olduğu benzer sonuçlar çıkmış. Hatta onlar ROI bazlı gruplamış o da güzel olmuş.
member
Activity: 411
Merit: 21
Güzel bir calisma olmus. Yatirim firmalarinin yatirimlarini Excell'e dökmeniz ve getiri oranlarini yüzdesel olarak vermeniz cok güzel.
Ben de Alman formunda asagidaki grafigi görmüstüm. Sanirim ayni kaynak ya da benzeri. Sadece, asagidaki grafikte ROI oranlari USD olarak verilmis.

legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
Güzel bir çalışma olmuş, konu sahibinin ellerine sağlık.
@miyav ın tespiti de güzel, aferin okuduğunu anlayabilmek bu kullanıcıların arasında meziyet Smiley
Tierion a da ben bakayım neymiş merak ettim.

merit sistemi iyi oldu, artık adam gibi üstünde çalışılmış emek verilmiş paylaşımlar gelmeye başladı.
jr. member
Activity: 139
Merit: 1
Piyasanın kötü gidişinden dolayı buradaki projelerde şu an hareket görünmüyor ama piyasa toparlandığında kendilerini gösterecektir. Bence güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık.
member
Activity: 276
Merit: 10
gerçekten güzel paylaşım. kurumsal yatırımcılar şaşırtabilir sonuçta hangi amaçla aldıkları belli değil ama firmalar genelde ilk 100 firmaları tercih ediyor. ilk yatırım haricindekilerden bahsetmiyorum tabi.
member
Activity: 448
Merit: 12
Bu eminim inanılmaz bir emek gerektirmiştir. Aramızdan birçok araştırmacı da projeleri incelerken bu verilerden yararlanırlar.
Ben de bir yere not edeceğim ve ciddi bir yatırımcı olursam günün birinde bu verileri mutlaka kullanacağım.
hero member
Liste çok ilginç,
4 ve daha fazla yatırım firmasından yatırım alıp, Btc açısından ROI yakalanmamış olanlar potansiyel yükselecek olanlar diye düşünüyorum.
Bu mantıkla TenX ve Wax almak lazım. Tenx'i biliyorum ve aktif kullanıyorum çok güzel bir ürün. ama Wax ı bilmiyorum bir incelemekte fayda var.
Ellerinize sağlık güzel bir çalışma olmuş.

Tenx'i Türkiye'de mi kullanıyorsunuz? Ne kadar para çekilebiliyor? Bir ara takip ediyordum ancak çok fazla düşünse güvenmeyip, takibi bırakmıştım.

Eline sağlık güzel ve faydalı bir konu olmuş ama yatırım firmalarının(icon vb) aldığı tokenler nedense yükselmiyorlar ben daha önceden öyle tecrübe ettim.

Bu projelerin hızlı ilerlememesini, uzun vadeli projeler olmasına yoruyorum. Yani yapılmak istenen büyük bir iş olduğu için roadmapleri uzun ve bu nedenle de zamana ihtiyaçları oluyor.

sr. member
Activity: 630
Merit: 267
Eline sağlık güzel ve faydalı bir konu olmuş ama yatırım firmalarının(icon vb) aldığı tokenler nedense yükselmiyorlar ben daha önceden öyle tecrübe ettim.
member
Activity: 274
Merit: 88
Liste çok ilginç,
4 ve daha fazla yatırım firmasından yatırım alıp, Btc açısından ROI yakalanmamış olanlar potansiyel yükselecek olanlar diye düşünüyorum.
Bu mantıkla TenX ve Wax almak lazım. Tenx'i biliyorum ve aktif kullanıyorum çok güzel bir ürün. ama Wax ı bilmiyorum bir incelemekte fayda var.
Ellerinize sağlık güzel bir çalışma olmuş.
member
Activity: 462
Merit: 10
Arkadaşlar yeni bir konu ile karşınızdayım. Daha doğrusu sizler için detaylı bir çalışma sayfası hazırladım.

Bazı arkadaşlar hatırlayacaktır, yatırım firmalarının hangi coin/tokenlara yatırım yaptığını bir konu paylaşmıştım.

Şimdi sıra geldi tüm hepsini gruplayarak anlamlı bir data çıkarmaya...Linkte sizler için hazırladığım, 184 tane coin/token bulunmaktadır. Bunların her biri en az bir yatırım firması tarafından yatırım almıştır.

Bildiğiniz üzere Kripto yatırım firmaları, coin ve tokenları incelemek üzere belirli sayıda analist çalıştırıyorlar ya da danışmanlık alıyorlar. Doğal olarak tamamen scam olan projelerden uzak durmaya çalışacaklardır. Bir kripto paraya yatırım yapmadan önce aşağıdaki listeyi kontrol etmekte fayda olacaktır diye düşünüyorum.

Bir de tabi birden fazla yatırım firmasının özellikle yatırım yaptığı coin/tokenları göreceksiniz. Hemen ilk üçten bahsetmem gerekirse; OmiseGo 8, Kyber Network 7 ve Zilliqa 7 yatırımcı firmadan sermaye toplamışlar. Peki onlar hangi aşamadan aldılar, tahminen Pre sale ya da Private sale aşamasında aldılar en kötü ICO aşamasında girdiklerini varsayarsak, bulabildiklerimin yanına ICO fiyatlarını da ekledim. Böylece şimdiki fiyatı ile kıyaslayarak daha mantıklı bir yatırım yapabilirsiniz. Ayrıca eklediğim BTC ROI ile btc cinsinden şuan coin/tokenın kaç x yaptığını da görebilirsiniz.

Şöyle hızlıca listeye göz atınca;

Kyber Network'u mutlaka yakından takip etmek gerekir diye düşünüyorum. Wax mesela bizim local forumda çok konuşulmuyor ama 5 yatırım firmadan yatırım alıp, şuan ICO fiyatının altında gözüküyor.

Aslında çalışma sayfası üzerinden birçok çıkarımda bulunabiliriz.

Bu listede paylaşılan birçok kripto para, bir projeye sahiptir. Ancak bildiğiniz üzere sadece projeye sahip olmak, fiyatın çok katlanması ya da kar etmeniz yeterli değildir. Bu yüzden körü körüne listeye bağlı kalarak yatırım yapmayın, bu listeden sadece ek kaynak olarak faydalanmanızı tavsiye ederim. Listeye kolay ulaşmak adına sık kullanılanlara ekleyebilirsiniz.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1WuFQQ4GyLFbNYw3KgCb4C7IAWxthAF4UY-fDOhoacWQ/edit?usp=sharing

Paylaşımlarımı teşvik etmek için sMerit gönderebilirsiniz. Daha fazla kişiye ulaşabilmek için yorum bırakarak da destek olabilirsiniz. Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

son derece yararlı bir post olmuş emeğinize sağlık, uğraşmışsınız da smeritim olsaydı bu emeğe smerit atardım Smiley kolay gelsin.
hero member
Faydalı bir konu olmuş Hdac'a da Bibox ve Bithumb borsaları yatırım yapmıştı belki listeye eklenebilir. Bunun disinda miktarlarda olsa keşke.

Evet, miktarlar da olsa harika olurdu. Ama maalesef firmalar bu bilgileri paylaşmıyor. Ancak şöyle bir mantık yürütebiliriz, yatırım firmaları genellikle Pre ya da Private sale aşamasında alım yapıyorlar. Bu aşamada yatırım yapmak için de, adet olarak nispeten yüksek miktarda almanız gerekiyor.
hero member
Activity: 968
Merit: 624
Still a manic miner
Faydalı bir konu olmuş Hdac'a da Bibox ve Bithumb borsaları yatırım yapmıştı belki listeye eklenebilir. Bunun disinda miktarlarda olsa keşke.
member
Activity: 630
Merit: 37
zilliqa çok düştü çok güzel yerlerden topladım yüklü miktar ilk hedefim 2x
newbie
Activity: 30
Merit: 0
spreadsheets çok iyi olmuş
Pages:
Jump to: