Pages:
Author

Topic: Kritik açıklama - page 2. (Read 4634 times)

sr. member
Activity: 630
Merit: 252
August 22, 2017, 02:55:23 PM
Kaç yıldır sistem çökecek diye diye bugüne geldik. Çökse de çökmesede umrumda değil artık. Zaten maddi olarak çok  kısıtlı bir hayat yaşıyoruz, Dolayısıyla  Acı patlıcanı kırağı çalmaz. Sistem çökerse olan zenginlere olur, onlar düşünsün. Bilmem  kaç milyar aç kalmış insanı nasıl yönetecekler o zaman bakarız.
sr. member
Activity: 355
Merit: 250
blockchaintr.net
August 07, 2017, 04:24:42 PM
Efsanevi yatırımcı Jim Rogers sitemin çökeceğini ve bunun çok kısa zamanda olacağını söylüyor.

http://www.hurriyet.com.tr/efsanevi-yatirimcidan-kritik-aciklama-40495609

"Yaw he he" diyorum kendisine...

Saygılar...

Abi okuyaydın be keşke..
member
Activity: 115
Merit: 100
August 04, 2017, 12:54:29 PM
adam para da bassa enflasyon oluşturmuyor neyin batmasından bahsediyorlar acaba bu.
full member
Activity: 182
August 04, 2017, 09:55:35 AM
Sormak lazım acaba kendisinin ne kadar yatırımı var Wink
hero member
Activity: 868
Merit: 1003
August 02, 2017, 05:52:55 AM
Çöküş bitcoinin şahlanması olacaktır. Olursa olsun yapacak bir şey yok da zannetmiyorum bu kadar kısa zamanda bu denli büyük bir ekonomik kriz olacağını. Olursa da artık bir yolu bulunur bitcoinde kalmaya devam Cheesy

Reel piyasada ekonomik çöküntü yaşanırsa Bitcoin ekosistemi bundan etkilenmeyecektir. Ekonomik çöküntü, şirketlere, holdinglere buhranı ve finalde yasal yaptırımı getirir. Yasal yaptırımdan kaçmak için Bitcoin' den daha geçerli bir güvenli liman var mı ? Yok.
hero member
Activity: 504
Merit: 500
July 14, 2017, 05:36:39 PM
Hayaller dünyası gibi olmuş sistem olduğu yerde duruyor siz olduğunuz yerde durmayın tavsiyemdir Cheesy
sr. member
Activity: 387
Merit: 252
July 08, 2017, 06:41:30 AM
Sistemin tamamen çökmesi ve piyasanın merkezi olmayan bir mecraya kayması için önce btc'nin kur olarak baz aldığı tüm reel varlıklarla ilişkisinin tamamen kesilmesi gerekiyor, bunun olabilmesi içinde btc ve en az birkaç parite arasında tam anlamıyla bir regülasyon dengesi sağlanmalı. Bana göre burada en güçlü oyuncu asya piyasası ve etherium diğerleriyse halen ciddi bir savaş veriyor. En nihayetinde domine eden güç birliği bir şekilde burayı da kontrole alacak fakat eskisi kadar özgür sömürge politikaları uygulayamayacak. Daha yolumuz var, panik yok fakat açıkçası beni tek endişelendiren her zaman ki gibi "gelişme, özgürlük vs" başlıkları altında sunulan ve planlanan olası projelerin yine sırf "gücü ele geçirmek" adına ileri süreçte ciddi manada kaosa neden olabilecek adımlar atıyor oluşu diyebilirim. 
full member
Activity: 336
July 07, 2017, 08:22:44 PM
Bu biraz şeye benzemiş 2012'deki kıyamet kopacak vakasına Cheesy bence spekülasyondan başka birşey değil ki olsa bile bu kripto piyasası için bir fırsata dönüşebilir 
sr. member
Activity: 434
July 01, 2017, 03:25:46 AM
hayaller paris kesin bu dallama geç kaldı piyası manipüle edip altan almak için böyle açıklama yapıyordu Smiley
full member
Activity: 616
June 30, 2017, 07:13:25 PM
pirim yapmak için böyle bir salvo atmış olabilir, takılmayın.
hero member
Activity: 532
Merit: 500
June 30, 2017, 12:43:03 PM
Çöküş bitcoinin şahlanması olacaktır. Olursa olsun yapacak bir şey yok da zannetmiyorum bu kadar kısa zamanda bu denli büyük bir ekonomik kriz olacağını. Olursa da artık bir yolu bulunur bitcoinde kalmaya devam Cheesy
sr. member
Activity: 259
Bitcoin Freak
June 29, 2017, 01:06:32 AM
hurriyet.com.tr başlığı gibi olmuşSmiley
legendary
Activity: 2632
Merit: 1333
June 28, 2017, 05:53:14 PM
Ben konuyla ilgili bambaşka bir şeye değinmek istiyorum:
Avrupa-ABD-Çin durumu konusunda her şey ortada, genel olarak arkadaşlar da benzer fikirde ancak "bu durumla ilgili olarak" btcye çok fazla güvenilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Sonuçta btc (ve hatta altcoinlerin çoğu) devasa bloklar halinde yapının anonimliği nedeniyle kim olduklarını pek bilemediğimiz kişi ve kuruluşların elinde. Şimdi bile balinalar kripto piyasasıyla kedi fare gibi oynayabiliyorken, gördüğümüz pumpların dumpların vb. yapılabileceklerin yanında devede kulak olduğunu düşünüyorum. Ve bu kişiler de herhalde bakkal Mehmet Efendi, terzi Her Hans değil, kağıt paranın efendisi kimlerse BENCE çoğunlukla yine onlar. Kağıt paranın cazibesi kalmadığında aynı dolaplar kriptoda da dönecektir. Mesela Rockafeller ailesinin "bana ne bitcoinden falan" diyebileceğini düşünüyor musunuz? Pozisyonlarını/varlıklarını çoktan almış, stratejilerini belirlemişlerdir. Senin benim kendimizce taktik geliştirdiğimiz bir yükselen emtiayı dünyayı yöneten kapitalin uzaktan seyredeceğini mi düşünüyorsunuz gerçekten?
Eğer bu krizler olası bulunduğu gibi kapital baronları tarafından kurgulanıyorsa (biraz abartılı buluyorum) btcyle teğet geçeceğini zannedenler bir daha düşünsün bence.
member
Activity: 76
Merit: 10
June 26, 2017, 11:55:09 AM
Adam Çine yatırım yapmış.Yatırımlarının değerlenmesi için batıyı kötüleyen bir haber çıkarıyor manupilasyon olayıSmiley
hero member
Activity: 896
Merit: 519
June 22, 2017, 03:37:11 PM
Ben tersini düşünüyorum sistem çökmeyecek. Bu haberde ortalığı karıştırmak için var. Panik yapmayın derim..

Sistemler ne zaman çöker sana söyleyeyim insanlar isyan etmeye başlayınca sistemin çöküşü onaylanır. Topal bir insanın yürüyebilmesi için değneğe ihtiyacı olduğu gibi sistemi ayakta tutmak için türlü şekilde oyunlar çeviriyorlar yoksa mükemmel bir sistemden bahsedemeyiz. İnsanlar yeni arayışlara girdiği zaman sistem değişime uğrar ve beraberinde çökme gerçekleşmiş sayılır. Aynı bitcoin de yaşadığımız gibi aslında çöktü ama değnek olarak bizleri kullanıyorlar herkes şikayetçi olsa bile kullanmaya devam ettiği için ayakta kalarak direnmeye devam ediyor yoksa fiyatının yükselmiş olması falan hikaye.
full member
Activity: 406
Merit: 121
June 22, 2017, 03:26:49 PM
Ben tersini düşünüyorum sistem çökmeyecek. Bu haberde ortalığı karıştırmak için var. Panik yapmayın derim..
sr. member
Activity: 476
June 22, 2017, 05:47:16 AM
Efsanevi yatırımcı Jim Rogers sitemin çökeceğini ve bunun çok kısa zamanda olacağını söylüyor.

http://www.hurriyet.com.tr/efsanevi-yatirimcidan-kritik-aciklama-40495609

Böyle bir açıklama yapmak için efsanevi bir yatırımcı olmaya gerek yok. Çin gerek ucuz iş gücü sayesinde yatırımları toplama, gerekse uyguladığı politikalarla dünyaya yön vermeye çoktan başladı bile. Örneğin ülkemizde artık çok sayıda kişi ürünü ucuza alma şansı olduğu için Çin'den alışveriş yapmayı tercih ediyor. Devlet ise, üretimi teşvik edeceğine ekstra vergi uygulayarak tedbir almaya çalışıyor.
U20
full member
Activity: 546
Merit: 103
CAT.EX Exchange
June 21, 2017, 02:06:14 PM

Mesela, Türkiyede Türk Lirasını tek basabilecek Darphane / Hazine dir.Yani bir bankanın tekelinde değildir, Darphane / Hazinede devlete faiziyle Türk Lirasını vermiyor.Arada ince bir fark var.
http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/TCMB+TR/TCMB+TR/Bottom+Menu/Banka-Hakkinda/Sermaye+ve+Hissedarlik+Yapisi

tcmb 1 a.ş dir. sadece %51 i hazine ye aittir. VE TCMB FAİZ ile para üretiyor.

TCMB A.Ş dediğiniz kuruluş, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasıdır.
TCMB, Devlete faiz ile para vermiyor, kendi alanındaki bankaların rezervine göre, bankalara ve iştiraklerine faiz ile para veriyor.
Bir yanlışı düzeltelim.
Ancak fed, Hem bankalara, hem devlete faiz ile para veriyor, hemde devletten bağımsız olarak, özel olarak işletiliyor.
newbie
Activity: 46
Merit: 0
June 21, 2017, 12:48:32 PM

Mesela, Türkiyede Türk Lirasını tek basabilecek Darphane / Hazine dir.Yani bir bankanın tekelinde değildir, Darphane / Hazinede devlete faiziyle Türk Lirasını vermiyor.Arada ince bir fark var.
http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/TCMB+TR/TCMB+TR/Bottom+Menu/Banka-Hakkinda/Sermaye+ve+Hissedarlik+Yapisi

tcmb 1 a.ş dir. sadece %51 i hazine ye aittir. VE TCMB FAİZ ile para üretiyor.
sr. member
Activity: 476
Merit: 257
June 21, 2017, 09:16:50 AM
Bitcoin'e bir şey olmaz dünyanın hiçbir yerinde bankalara bu kadar çok para akışı sağlayan başka bir proje yok. Blokzincir teknolojisiyle insanlara olmayan hayali şeyleri sattılar. Borsaların birçoğu Amerika'da ve anlaşılan bankaların birçoğu aldıkları komisyonlar ile keyfine bakıyor. Birde hükümetlerin Bitcoin'e karşı olma saçmalığı var. Karşı falan değiller bu işte iyi para olduğunun farkındalar bu yüzden şu an hepsinin kendi altcoin projesini oluşturduklarına ve oluşturacaklarına inanıyorum.
Pages:
Jump to: