Bir de ICO hakkında nasıl yapılır, para nasıl ödenir? Bunlar hakkında bilgisi olan veya daha önce ICO'da bulunmuş birisi varsa biraz bilgilendirebilir mi? Yapabileceğim bir şeyse güvenilirlikten çok uzak olmayan detaylı bir araştırma sonucunda ileriki zamanlarda ICO tecrübesi de yaşamak istiyorum artık iyi tecrübe mi olur kötü tecrübe mi olur
öncelikle şunu söyleyim ; bi kaç tane mail adresi almanı öneririm (asıl adresini çer çöple doldurmamak için) .
takip edebileceğimizden çok daha fazla ico var .
bazen bir iki tanesiyle ilgilenip , nesine - nasılına bakarken , o arada gözünden baya iyi icolar kaçabilir .
iconun kaçmasından kastım ; whitelist gerektiriyordur , araya başka şeyler girer tarihi kaçırırsın vs . bu yüzden alacağın mail adresleriyle denk geldiğin eli yüzü düzgün icoların sayfasına subscribe yap maili.
ilerleyişe dair haberler gelsin sana .
sonradan bakarsın iyice yayılır ya da sağlam gördüğün kişiler-kaynaklar bahsetmeye başlar ; projeye çoktandır aşina olduğun için vereceğin karar daha sağlam olur ,
son anda görüp , kısıtlı zamanda seri seri araştırıp karar vermekten daha sağlam geliyor bana böyle bir takip durumu.
bu icolarla alakalı önemli bi durum sayılmaz ama , böyle hareket ettiğim için paylaşmak istedim.
bunun dışında proje ne üzerine geliyorsa (ethereum , bitcoin , neo vs ) o birimle ödeme yapman gerekir hocam.
monetha için misal , ethereum göndermek gerekliydi ; gerçi şurada bulunduğum bi kaç aylık sürede gördüğüm her ico ethereum üzerinden çıktı ama
misal 'red pulse' un icosuna katılırken 'neo' alıp katılman lazım ; bunlar karmaşık şeyler değil zaten , iconun sayfasına bi göz attığın gibi anlaşılır durum .
ve icolara katılırken herhangi exchange üzerinden katılım yapma hocam . buna dair uyarıları iconun ilgili sayfasına koyarlar zaten .
bittrexten herhangi icoya ethereum gönderme yani ; bi ethereum cüzdanından göndermen gerekir . eğer 'neo' üzerine bir icoya katılacaksan neo cüzdanından 'neo' göndermen gerekir
yine gördüğüm kadarıyla hangi cüzdanları kabul ettiklerini liste halinde koyan ico sayfaları da var . yine de bi durum olursa , forumda sorarsanız yanıtlarlar.
projenin tutup tumayacağını kestirmek için de blockchainin ne olduğunu iyi kavramak , rakip-benzer projeler varsa bilmek araştırmak vs baya bir tecrübe lazım hocam.
hani uzun vadeli bir projedir ilk karda çıkmak aptallık olur ya da güvenir çıkmazsın ilk karda ,bi dump yer yine kardasındır ama daha fazlasını kaçırmış olursun .
buradan sonrası trade e giriyor zaten de ; işin açığı ben bu konular hakkında ahkam kesebilecek seviyede değilim şu an .
birilerinin söylemesiyle de tamamen kavranabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum bunun . mümkün olduğunca çok mesai harcayıp , tecrübe kazandıkça kavranabilecek şeyler bunlar diye düşünüyorum
bunun dışında coin sayısının ve hardcap ın durumlarına da bakıyorlar iconun kısa vade getirisini vs kestirebilmek için , tecrübeli arkadaşlar bahseder bundan .
hakim değilim ben tam olarak , yanlış yönlendirmek istemem.