Pages:
Author

Topic: Küresel Kıtlığa Geçişe hazırlanıyoruz galiba!!! - page 2. (Read 276 times)

legendary
Activity: 2198
Merit: 1232
Bütün dünyada tedarik zincirinde felaket bir sorun var ve bu devam ediyor ne kadar devam edeceğide belirsiz olduğu için, ürünlerinin fiyatları inanılmaz derecede artıyor. Ne kadar küresel bir kriz olsa da malesef ülkemiz en derin yaşayan ülkelerin başını çekiyor bu krizde. Şuan için ürün bulunabiliyor ama ilerde ürün bulmak bile sıkıntılı olabilir. Enflasyon %20 ama yersen. %20 enflasyon hala nasıl diyebiliyorlar göz göre göre bu kadar mı utanmaz olunur.
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
İnsanlar doğru seçimler yapmayı ve her seçimin bir sonucu olduğunu öğrenene kadar yeni nesillerin ~hayatı sikilecek~ ve değil ekrem, kılıçdar; kralı (mansur) gelse bile bu enkazı ~10 yılda toparlayamayacak.

10 yıl uzun bir süre. Bu kadar karamsar olmayalım.

Toplasan 200 milyar dolar kamu 200 milyar dolar özel sektör 400 milyar dolar borcumuz var Fed bu parayı 2-3 ayda havadan basıyor zaten.

Borcumuz artmasin yeter. Devletin ve özel sektörün artık yapacagi en önemli şey borçları sabit tutabilmek.

Kredi kartı limiti gibi sürekli limitleri yükseltip borcu arttırmak yerine limiti sabit tutsak önümüzdeki 5 yılda bu borç sinek gibi kalır. Borcu 400 milyar dolara sabitleyin ve hiç borclanmayin 10 yıl sonra gelip tekrardan konuşalım.

400 milyar dolar borcmu falan diyeceğiz belkide 10 yıl sonra. Ama yeter ki bu borç artmasin. Ama 10 yıl sonra gelip bizim 400 milyar dolar borç 800 milyar dolar oldu denilirse olmaz bu iş.
legendary
Activity: 1316
Merit: 966
İnsanlar doğru seçimler yapmayı ve her seçimin bir sonucu olduğunu öğrenene kadar yeni nesillerin ~hayatı sikilecek~ ve değil ekrem, kılıçdar; kralı (mansur) gelse bile bu enkazı ~10 yılda toparlayamayacak.
legendary
Activity: 2324
Merit: 1176
Dolardaki artış yüzde 95 de hayatın genelindeki artış yüzde 200 biraz da bizim insanımız yüzünden daha da beter oluyor durum dolar arttı ama dolarla orantılı artış görmüyoruz ki dolar yüzde 95 arttı kiralar yüzde 300 arttı evler yüzde 200 arttı arabaları söylemiyorum bile küresel bir kıtlık değil bu yaşanılan olsa olsa Anadolu toprağı 21 yy kıtlığı olur yanı başımızda Yunan Gürcü Azeri Bulgar ülkeme gelip rahat rahat alışveriş yapabiliyor o yüzden küresel kelimesi haksızlık olur

Adını sen koy kardeşim, bu durum çok acı ve sonu nereye varacak? amaç ne? neden bu kadar sığ düşünüyoruz? anlamıyorum. ne dersen de adına ama 2*2=4 malesef gerçek bu.

Nereye varacağını bilmiyorum ama ülkenin gidişinin iyi yerlere olmadığını tahmin ediyorum amaç ne sorusunu baştakiler daha iyi bilir amacın ülkeyi fakirleştirmek olduğunu düşünmüyorum eğer amaç ülkeyi fakirleştirmek istenmesi ise başarılı olunuyor ama eğer ekonomi güçlensin isteniyorsa yapılacak en kötü hamleler ardı arkasına yapılıyor bi de bir kere daha söylemek istiyorum bu küresel değil yöresel kıtlık
member
Activity: 252
Merit: 45
Dolardaki artış yüzde 95 de hayatın genelindeki artış yüzde 200 biraz da bizim insanımız yüzünden daha da beter oluyor durum dolar arttı ama dolarla orantılı artış görmüyoruz ki dolar yüzde 95 arttı kiralar yüzde 300 arttı evler yüzde 200 arttı arabaları söylemiyorum bile küresel bir kıtlık değil bu yaşanılan olsa olsa Anadolu toprağı 21 yy kıtlığı olur yanı başımızda Yunan Gürcü Azeri Bulgar ülkeme gelip rahat rahat alışveriş yapabiliyor o yüzden küresel kelimesi haksızlık olur

Adını sen koy kardeşim, bu durum çok acı ve sonu nereye varacak? amaç ne? neden bu kadar sığ düşünüyoruz? anlamıyorum. ne dersen de adına ama 2*2=4 malesef gerçek bu.
legendary
Activity: 2324
Merit: 1176
member
Activity: 252
Merit: 45
Son zamanlarda yaşanan gelişmeleri her Türk vatandaşı gibi sizlerde takip ediyorsunuzdur.

dolar 1 yıl içinde

bu grafiği incelediğimiz zaman 1 yılda %95 artmış olduğunu görüyoruz. peki bu ne demek oluyor? 1 yıl içinde kademeli devalüasyon yaşamış olduk.

2021 YILI *   TL/litre
1 Ocak - 30 Nisan   2,80 tl
1 Mayıs – 30 Haziran   2,80 – 2,90 tl
1 Temmuz – 30 Eylül   3,20 tl
1 Ekim – 31 Aralık   3,20 tl

şimdi 4,7 tl ve ocakta yine zam gelecek. 1 lt pastorize süt ü muhtemelen 16 tl ye satın alacağız. İnsanlar doğal olarak çiğ süt alımına yönelecek ve bu durumda her zamanki gibi fırsatçılara büyük bir kapı ayarlayacak. Hileler gırla olacak.

Şuanda piyasalarda panik alım söz konusu. Parası olanlar stoklamaya yönelecek ve 80 yıllardaki kuyruklar yeniden oluşacak. şimdiden ekmek için kuyruklar başladı. Fırıncının bıçak kemiğe dayanınca İstanbulda  230 gr ekmeği 3.5 tl ye çekmesi ile bence fitil ateşlendi. herkes haklı da HALK ne yapacak.

Günün sonunda toparlayacak olursak, yakın gelecekte küresel kıtlık yaşanacak fakat bizi yönetenlerde bunun farkında ve mağdur olmamamız için şimdiden bizi bu duruma alıştırıyorlar. Hani bu sözüme çıkıp utanmasalar evet de derler.

İş hacimleri daralacak, çünkü hiçbir işveren çalışanına %80 zam yapmayacak, tüketici enflasyonu ile üretici enflasyonu arasında makas falan kalmayacak.

Yukarıda bir kaç örnekle anlatmaya çalıştığım şeyin adı artık Küresel Kıtlık!!!

Allah Sonumuzu hayır etsin..

Pages:
Jump to: