Bu gün kentpar avm deki kuyumculara gidip bir arkadaşın oğlu için bilezik baktık. Yakında düğün olacak gelin kıza hediye hazırlığı başladı. Gerçekten kuyumcularda lüx takılar gerdanlıklar yüzükler falan falan falan. Bunar var. Ama bilezik bildiğimiz 22 ayar bilezik raflarda yok. Adamlar birde yarın gelin o zaman gelecek diyorlar. Yani yok demiyorlar yarın gelecek diyorlar. Altın konusunda bir aksaklık var piyasada. Bakalım seçim sonu raflar ne olacak.
En çok bu zamanda evlenmek isteyen gençlere üzülüyorum. Elde avuçta ne varsa döküyorlar altını geçtim ev eşyası alamıyorlar, kiraya çıkacak ev bulamıyorlar. Özellikle üniversite mezunu gençlerimizin ilk ücret olarak asgari ücret teklif aldığını düşünürsek durumun ne kadar kötü olduğunu sanırım hepimiz idrak edebiliriz. Altınların da bundan beter yanı yok. Şu fiyattan altın almak zorunda kalanların Allah yardımcısı olsun.
Hocam zaten fiyatlar her alanda uçup gitmişken, bizim memleketin bu kafadan kurtulması lazım. Evleneceksin, kız tarafı yok 200 gr altın, set falan filan istiyor, lan gençler bir yola çıkıyor, sırf eşi dostu çatlatmak için, benim damat şu kadar altın taktı falan demek için işin içine adetleri de katıp insanları dünya kadar borca sokmanın anlamı yok. basit bir düğünün maliyeti en az 500k, hadi ikisi de çalışıyor olsun bu gençlerin, toplam da 50k para geçsin ellerine, kira veriyorsalar vallahi evlilikleri burunlarından gelir borç ödeyeceğiz derken, ki erken boşanmaların temelindeki nedenlerden biri de bu, evlenirken gereksiz bin tane angaryanın altına girince, çıkarması maalesef kolay olmuyor.
Şimdi gençler evlilik kararı alırken çok fazla zorlanıyorlar. Ana babadan yardım olmaz ise çocukların kendilerinin düğün yapma ihtimalleri sıfırdenecek kadar az.
Sanırım iki yıl önceydi forumda açılan bir başlık vardı şimdi kimin açtığını hatırlamıyorum o zaman evlilik için dört başı mamur bir düğün için 500k tl falan deniyordu.
O zamanlar yerli bir araç 200k tl civarıydı.
Şimdi için bir hesap yapmak pek akıl işi değil.
Eskiden kız kaçırma olayı çok olurdu sanırım o yıllara doğru hızla ilerliyoruz. Tek farkla. Kaçırma yok direk nikah dairesi var.