Pages:
Author

Topic: KYC ( Know Your Customer - Müşteri Tanıma Formu ) Nedir ? - page 2. (Read 584 times)

member
Activity: 448
Merit: 33
Şu ana kadar borsa haricinde hiç bir yere  kyc vermedim. vermeyi de düşünmüyorum. Kyc siz olan bpunty airdroplara katılıyorum. Belki kaubediyorumdur ama kafam rahat.
jr. member
Activity: 490
Merit: 4
tamam kyc önemli bir şey buna kimsenin itirazı olmaz fakat çoğu zaman da abartıyorlar bu da bir gerçek. saçma sapan poz isteyenler dahi çıkıyor ortaya. oldu olacak annemizin kızlık soyadını da verelim.
newbie
Activity: 98
Merit: 0
kyc içeren bountyler daha yüksek ödül verir birden fazla katılım kesin olarak önlenir. icoların isteme nedenini ise anlamıyorum mantıklı gelmiyor.
full member
Activity: 532
Merit: 100
Bence güvenilir icolara kyc ile girmek çok mantıklı bir iş. Bizim gibi küçük yatırımcılar da nasipleniyor. Kyc yokken sağlam icolara girmek hayal gibi birşeydi hele ki türkiyedeki internet hızıyla. Monethanın icosunu hatırlayın
member
Activity: 336
Merit: 10
Shivom projesinin bountysine katılmıştım herifler kanırtmıştı kYC kisvesi altında. Bizden almadıkları şey kalmamıştı. Abartıyorlar herifler.
full member
Activity: 434
Merit: 111
Hydax Global Bounty Program
valla adamlar utanmasa parmak izi isteyecekler,  ne var ne yok topladılar resmen
member
Activity: 322
Merit: 11
ICO'larda bile tam anlam veremiyorum ben bu KYC'ye fakat ICO'ların kendisini yasal olarak savunabilmesi için gerek duyuyor. Bountyler hiç söz konusu bile olamaz zaten. hele bazı airdroplar da kyc istiyor ondan tamamen uzak durmak gerekli.
member
Activity: 195
-
bazen ben de hiç güvenemiyorum hocam, yani o kadar çok bilgi paylaşıyoruz ki yabancılarla
member
Activity: 518
Bountylere giriyoruz kaç ay uğraş imzaya gir. sosyal medya kampanyalarına gir. İco bitiinden sonra kyc istiyor. Versen sonra sıkıntı çıkar mı diye kara düşünüyoruz. Bir taraftan da kaç ay uğraştın emeğin ortada yok mu olsun diyorsun. Sonuç veriyorum ama inşallah ilerde herhangi bir şeyle karşılaşmam.
member
Activity: 532
Merit: 29
Söz konusu olan çok güvenilir bir proje ya da borsa için değilse KYC risk içeriyor diyebiliriz.

Özellikle airdrop için KYC isteyenler türedi son zamanlarda, aman uzak durun onlardan. 10 dolarlık ne olduğu belli olmayan token için, kimlik bilgilerinizi ve adresinizi kimseye vermeye gerek yok. Piyasada uyanık geçinen insan çok. Saf durumuna düşmemek lazım.
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
KYC yapmak çok da mantıklı değil..Hele ki bu güvensiz piyasada kimlik bilgilerini vermek çok korkutucu..İco fiatına göre bakıyosun,gelecek token miktarı 500 dolar ve KYC yapıyosun,borsaya girince bir bakıyorsun ki elinde 5 dolar var..O yüzden KYC yapmak da mantıklı biş değil..Sonucu ne olursa olsun çok riskli.

Airdrop ya da bounty'ler için en baştan KYC isteyenlere lafım yok. Kendilerince bir kurala bağlamışlardır ve işin başından duyururlar, tabiri caizse "işine gelirse" derler... Asıl sorun çıkartanlar, kampanya bittikten sonra token dağıtımı sırasında KYC isteyenlerdir bana göre. En uyuzu da bunlardır. "Baştan bilseydim girmezdim" dersin ama emeklerin de vardır işin içinde. Ya seve seve KYC yaparsın, ya da işi inada bindirip emeklerinden vazgeçersin. Elbette ki her halukarda risklidir. Ben şimdiye kadar sadece 2 borsaya verdim, ikisi de büyükler liginde. Airdroplarda isteyen olursa hemen uzaklaşıyorum:)
sr. member
Activity: 504
Merit: 251
Tokeni çok isteyen KYC vermeli yapcak bir şey yok, kurallara uymayan parasından olur onca çalışmada boşa gider. Pasaport yerine kimlik vermeyi tercih ediyorum, iş borsa olunca mecburen pasaport tabi.
newbie
Activity: 171
Merit: 0
hocam KYC konusu tam manası ile, iki ucu boklu değnek, bilgi verseniz olmuyor, güvenli değil, vermeseniz olmuyor, gene her türlü zarar oluyor
member
Activity: 182
Kyc her ne kadar istemediğimiz bir şey de olsa maalesef bountyler bile bunu ister hale geldi ve gene maalesef ki bu bilgiyi vermeden tokenleri almanız imkansız.
sr. member
Activity: 672
Merit: 253
ICO'ya katılmada yasal açıdan gerekli artık, müşteri tanıma babında hukuki açıdan zora düşmemek için toplamak zorundalar maalesef, ama airdroplarda nasıl bir mecburiyet varda KYC istiyorlar anlamıyorum.
member
Activity: 588
Merit: 22
KYC yapmak çok da mantıklı değil..Hele ki bu güvensiz piyasada kimlik bilgilerini vermek çok korkutucu..İco fiatına göre bakıyosun,gelecek token miktarı 500 dolar ve KYC yapıyosun,borsaya girince bir bakıyorsun ki elinde 5 dolar var..O yüzden KYC yapmak da mantıklı biş değil..Sonucu ne olursa olsun çok riskli.
full member
Activity: 616
Merit: 101
Güvendiğim ico ve borsalar hariç kyc doldurmamaya gayret ediyorum gerçi bazen zaten kimlik bilgilerimiz el altından çoktan satıldı ve internette dolaşıyor boşver diyorum ama sonradan üstüme sahte pasaport falan çıkarırlar düşüncesiyle vazgeçiyorum  Cheesy
sr. member
Activity: 658
Merit: 255
Her proje için yüklemenizi tavsiye etmem sizin yüklediğiniz belgeler başka şeyler için de kullanılabilir eğer proje veya ekip problemli ise dolayısıyla çok az veren ve güvenli olmayanlar için yüklemek mantıklı değil bana göre.
jr. member
Activity: 448
Merit: 2
Güvenlik konusu aşırı değişken. Her türden insan var bu piyasada o bilgilerle yapılacak her şeyi yapabilirler. Benim önerim yeni kimliği henüz almadıysanız onu alın kyc isteyenlere de eski kimlik bilgi ve fotoğraflarını gönderin.
legendary
Activity: 2814
Merit: 1576
I think sharing KYC is not very healthy because there are still security issues in the process

İnsan gerçekten hayret ediyor Cheesy sen kalk şubattan kalma türkçe konuya ingilizce post at, yeniden canlandır Cheesy

KYC oldukça tehlikeli. 3-5 dolar gelir için kendinizi riske atmayın. Şubatta şu andaki kadar sıkıntılı bir ico döneminde değildik, şimdiki projelerin çok büyük kısmı scam.
Pages:
Jump to: