Pages:
Author

Topic: Lighting Network (Google cloud) - page 2. (Read 743 times)

member
Activity: 108
Merit: 14
ROBOTINA
April 09, 2018, 09:02:47 AM
gelir modelini tam olarak anlayamadım. bundan gelir elde edebileceğimizi düşünmüyorum. zaten fee ücretleri çok düşük olacak lightning networkte. nasıl gelir elde edeceğiz? gelir için değil komuniteyi desteklemek için kuracağım, ileride (6-7 sonra) google vps ücretini çıkarsa benim için yeterli olur.
member
Activity: 557
Merit: 24
@coindunyasii
April 08, 2018, 05:30:14 PM
Arkadaşlar selam, bu konuyla alakalı yorum yada içerik görmeyince paylaşım yapmak istedim. Google cloud üzerinden uzak bilgisayar ile lighting network kurulumu yapıyorum şuan ve kurulum yaklaşık 5-6 gün sürüyor. İleride bu sistemden para kazanılır mı bilmem ama sisteme erken girmenin faydalı olacağını düşünüyorum. Aranızda google üzerinden  lighting network kurulumu yapan ya da konu hakkında iki cift laf edecek arkadasım var mıdır acaba ?

EDİT:
        Dostlar 8.günde kurulum bulut üzerinde tamamlandı.Bana bağlanmak isteyen arkadaslarım olursa kod bilgilerini giriyorum. (nod:binancechain)

lightning-cli connect 034660651be3b640eea0f89a2ba1d1419a7ef95a852edc10c24d3aaac642791392@104.196.155.165:9735

lightning-cli fundchannel 034660651be3b640eea0f89a2ba1d1419a7ef95a852edc10c24d3aaac642791392 10000

Ben bu başlığı açtığım günden bu yana yani neredeyse 10 günde toplam nod sayısı 700’lerden 1300’lere çıkmış. Günlük yaklaşık kurulan nod sayısı neredeyse 30.., Anlaşılan o ki crypto dünyasında lighting network aşısı tuttu. Yakında bu teknolojiyi kullanacak kitlelerin arayüzleri de oluşturulmaya başlanacaktır diye tahmin ediyorum. Dutlukta bizlerle beraber 1 parsel pardon 1 nod ücretsiz yer alanlar eminim ilerde pişman olmayacaktır.

09/04/2008 tarihi itibariyle toplam LN sayısı 1431. Yani ben yukarıdaki  cevabı yazdıktan sonra bir kac gün içinde yaklaşık 150 adet LN kurulumu daha tamamlanmış. LN kurulumunda Türkiye hatrı sayılacak kadar önde giden ülkelerden. Umarım bu teknoloji daha iyi yerlere gelir ve bizler de pastadan aslan payını alanlardan oluruz
member
@coindunyasii
April 03, 2018, 10:11:45 AM
Kurulum gerçekleştiren arkadaşlar node kullanımıyla alakalı veriler varsa bizlerle paylaşırlarsa memnun oluruz. Node ne oranda kullanılıyor ne kadar getirisi var bilgi verirseniz seviniriz.
hocam memnuniyetle. Suan için beta aşamasında oldugu için herhangi bir maddi getiri yok henuz. Ama getiriyi maddi olarak degil de gelecek yatırımı olarak düşünürsek elbette getirisi olan bir sisteme erken dahil olmanın pozitif dönüşleri var. Örnegın ben nod kurulumu yaptıgımda 1 tane bile baglantım yokken şuan yaklasık 40 civarında nod bana baglanmıs durumda.Her bir nod kurulum yaptıktan sonra mumkun oldugunca diger nod'lara baglanmak ve pastadan pay almak istiyor. Bu sebeple kurulumu erken yapıp ağa erken dahil olunlar sonradan kurulum yapanların kendilerine baglanması ıcın bir avantaj sağlamış oluyorlar.

Hocam diğer node'larla bağlantı kurmak için senin bir çaban ya da girişimin oluyor mu yoksa sistem zamanla diğer nodelarla bağlantıya mı geçiyor o süreci de açıklarsan memnun oluruz.
elbette acıklarım hocam. Siz nod kurulumunuzu yaptınız ve hic bir noda baglantı yollamadınız diyelim. Hic bir sıkıntı yok, sizin nodunuza 1-10 yada 1000 nod baglantı gönderebilir ve size baglanabilir. Ama siz nodunuzu kurar 3-5 cent fonlama yaparsanız ve cok sayıda noda baglanırsanız işte o zaman diger nodlar sizin uzerınızden gecen baglantı sayısının coklugunu görerek size bağlantı yollar ve boylelıkle sizin nodunuza olan baglantı daha da artar. İşlek bir caddede birşey pazarlayan bir seyyar satıcı düşünün, eger adamın basına toplanan meraklı bir kalablık varsa bu durum sizin de ilginizi ceker ve bu adam ne yapıomuş diye gider bakarsınız, onun gibi düşünmek lazım.Günlük yaklaşık 30 nod sisteme dahil oluo ve her yeni nod kendisinden eski nodlara baglanıyor tabi. Siz sisteme dahil oldugunuzda aylar sonra gelen nodlardan kacının size baglanacağını düşünün artık Smiley
full member
Activity: 546
Merit: 100
April 03, 2018, 09:50:05 AM
Kurulum gerçekleştiren arkadaşlar node kullanımıyla alakalı veriler varsa bizlerle paylaşırlarsa memnun oluruz. Node ne oranda kullanılıyor ne kadar getirisi var bilgi verirseniz seviniriz.
hocam memnuniyetle. Suan için beta aşamasında oldugu için herhangi bir maddi getiri yok henuz. Ama getiriyi maddi olarak degil de gelecek yatırımı olarak düşünürsek elbette getirisi olan bir sisteme erken dahil olmanın pozitif dönüşleri var. Örnegın ben nod kurulumu yaptıgımda 1 tane bile baglantım yokken şuan yaklasık 40 civarında nod bana baglanmıs durumda.Her bir nod kurulum yaptıktan sonra mumkun oldugunca diger nod'lara baglanmak ve pastadan pay almak istiyor. Bu sebeple kurulumu erken yapıp ağa erken dahil olunlar sonradan kurulum yapanların kendilerine baglanması ıcın bir avantaj sağlamış oluyorlar.

Hocam diğer node'larla bağlantı kurmak için senin bir çaban ya da girişimin oluyor mu yoksa sistem zamanla diğer nodelarla bağlantıya mı geçiyor o süreci de açıklarsan memnun oluruz.
jr. member
Activity: 462
Merit: 4
April 03, 2018, 05:59:39 AM
Şuanlık bi kazanç yoksa neden kuruyorsunuz onu anlamadım bide ayı piyasası varken işlemler daha az oluyor gelir zaten yok denecek seviyede ben kurmazdım zaten kuramamda
member
@coindunyasii
April 03, 2018, 05:58:15 AM
full member
Activity: 448
Merit: 100
send and receive money instantly, w/no hidden cost
April 03, 2018, 04:56:02 AM
full member
Activity: 756
Merit: 104
April 02, 2018, 06:15:32 PM
Bende yakın zamanda bir node kurmayı düşünüyorum hem Lighting Network hemde şu masternodes işine detaylı olarak bakacağım. Fırsatlar var acele etmeden doğru değerlendirmek lazım.
member
@coindunyasii
April 02, 2018, 05:23:40 PM
Bitcoin Lightning Network, Bitcoin Cash’i geçti

Lightning Network (LN) ana ağı ilk defa 10 Bitcoin’in kapasitesini kabul edebilecek.

1 Nisan’daki istatistikler, Mart ayında LN ana ağının genel kabul görme yolunda geçilmesi gereken önemli noktaları geçerek 10.476 Bitcoin (BTC 70.000 dolar) kapasiteye sahip olduğunu göstermekte. LN’nin artan varlığının en son durumu, LN için yeni bir widget aracı olan LightningTip’in web sitelerinde Lightning ödemelerini kabul etmek için kullanabileceğinin açıklanmasıyla ortaya çıkıyor. LightningTip’in sadece ilk beta sürümünü yayınladı ve büyük beğeni  topladı.

Geçen ay Lightning ana ağında Bitcoin kullanımı ilk kez yaşandı. Lightning Labs Lightning Daemon (lnd) şeklinde ilk beta uygulaması büyük beğeni topladı. Ayrıca açılışta Twitter CEO’su Jack Dorsey’den de olmak üzere 2,5 milyon dolarlık fonun başarılı bir şekilde toplandığı duyuruldu.

Şimdiki durumda 1126’nın halka açık olmak üzere 1500’den fazla düğüm ile protokol, LN’nin işini yapma amacını kendisine amaç edinen altkoin Bitcoin Cash’in (BCH) düğüm sayısını bile aştı.

BCH’nin kendini daha ucuz ve daha hızlı bir Bitcoin sürümü olarak tanıtmaya devam etmesine  rağmen, veriler BCH’nin artık Bitcoin Lightning Network düğümlerinden daha az geçerli olduğunu doğrulamakta.

Ayrıca Bitcoinin SegWit’i benimsemesi sonucu gerçekleşen ilerlemeler sayesinde daha önce oluşan yüksek işlem ücretleri, birkaç hafta önce çok az miktarlara indirildi. Blockchain.info gibi birçok popüler tüketici cüzdanı, 1 Nisan itibariyle byte başına sadece 2 satoshis ücreti teklif ediyor.

Bu arada, kullanılabilirlik konusundaki ilerlemeler henüz 7.000 doların üzerinde bir destek bulamadığı için 6.600 doların altında seyreden BTC/USD’nin pazar duyarlılığına yansımadı.

Piyasa hacmine göre en iyi on kripto paraya göz atmak daha fazla okumaya olanak tanıyor. Altkoinler son 24 saat içinde %50 daha fazla düşerken, Bitcoin %4,55 ve BCH ise Bitcoin’in iki katı (%9,55) oranında fiyat kaybetti.

Peki LN kurulumu ücretsiz nasıl yapılır? Derseniz buyrun:
https://youtu.be/kkgPlQdkuNc

Bu arada noduma bağlanmak isteyen arkadaşlarımı beklerim.

nodum:     Binancechain

url:           034660651be3b640eea0f89a2ba1d1419a7ef95a852edc10c24d3aaac642791392@104.196.155.165:9735

pubkey:        034660651be3b640eea0f89a2ba1d1419a7ef95a852edc10c24d3aaac642791392
member
@coindunyasii
April 02, 2018, 05:19:35 PM
Arkadaşlar selam, bu konuyla alakalı yorum yada içerik görmeyince paylaşım yapmak istedim. Google cloud üzerinden uzak bilgisayar ile lighting network kurulumu yapıyorum şuan ve kurulum yaklaşık 5-6 gün sürüyor. İleride bu sistemden para kazanılır mı bilmem ama sisteme erken girmenin faydalı olacağını düşünüyorum. Aranızda google üzerinden  lighting network kurulumu yapan ya da konu hakkında iki cift laf edecek arkadasım var mıdır acaba ?

EDİT:
        Dostlar 8.günde kurulum bulut üzerinde tamamlandı.Bana bağlanmak isteyen arkadaslarım olursa kod bilgilerini giriyorum. (nod:binancechain)

lightning-cli connect 034660651be3b640eea0f89a2ba1d1419a7ef95a852edc10c24d3aaac642791392@104.196.155.165:9735

lightning-cli fundchannel 034660651be3b640eea0f89a2ba1d1419a7ef95a852edc10c24d3aaac642791392 10000

Ben bu başlığı açtığım günden bu yana yani neredeyse 10 günde toplam nod sayısı 700’lerden 1300’lere çıkmış. Günlük yaklaşık kurulan nod sayısı neredeyse 30.., Anlaşılan o ki crypto dünyasında lighting network aşısı tuttu. Yakında bu teknolojiyi kullanacak kitlelerin arayüzleri de oluşturulmaya başlanacaktır diye tahmin ediyorum. Dutlukta bizlerle beraber 1 parsel pardon 1 nod ücretsiz yer alanlar eminim ilerde pişman olmayacaktır.
sr. member
Activity: 616
Merit: 261
March 28, 2018, 02:41:49 AM
Öncelikle emeğin için teşekkür edeyim ve başlayayım sorulara Smiley.

Eğer konu hakkında bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim.

1- Gördüğüm kadarıyla yeni bir btc adresi oluşturuyor. Bu btc adresinin priv keyini alabiliyormuyuz? Değiştirebiliyor muyuz? Elimizdeki btc adresini verebiliyor muyuz?

2- Diyelim ki 8-9 ay sonra bu node başarılı oldu ve geliştirmek istiyorum farklı bir yere taşımak istedim nodenin benim olduğu nerden belli  yada yedeklerden nasıl kuracağım.

sr. member
Activity: 448
Merit: 250
March 28, 2018, 01:25:35 AM
Güzel bilgi ve güzel yazınız için teşekkür ederim. Böyle bir oluşumdan haberim yoktu. Yeni sistemler her zaman kazandırır erken atılmakta fayda görüyorum ki işin içine google gibi bir isim girince daha çok mecra tarafından BTC adına duyulmalar olacaktır.
Saygı ve iyi dileklerimle.
jr. member
Activity: 462
March 27, 2018, 06:16:12 PM
Şimdilik birşeyler kazandırmıyormuş arkadaşlarım kurdu 2 ayda 5 işlem olmuş Lighting Networkde dedi valla böyle olucaksa bişey gelmiyicekse çok kafa yormanızı tavsiye etmem ama ilklerden birisi olcam derseniz bişey diyemem
full member
Activity: 624
Merit: 125
alcedoplatform.com
March 27, 2018, 05:20:19 PM
Lightining Network kurulumu hakkında güzel bilgi paylaşımı yapılmış, bilgilerini paylaşan arkadaşlar sağolsun. Böyle paylaşımlar arttıkça forumun kslitesi artıyor.
full member
Activity: 756
Merit: 104
March 27, 2018, 04:59:05 PM
Hocam btc için çok güzel haber bunlar hem segwit yaygınlaşıyor hem Lighting Network bunlar hep olumlu haberler btc nin daha işlevsel olma durumu var ancak piyasaya bir turlu yansımıyor.
sr. member
Activity: 714
Merit: 250
March 27, 2018, 04:54:13 PM
Bende yakın zaman da bir node kurmayı düşünüyorum ne kadar gelir katar bilinmez ancak çok masraf olmayacak giibi en azından 1 yıl kadar piyasanın ruhu olan madenciliğide takip etmek gerekiyor bence.
member
Activity: 294
Merit: 10
March 27, 2018, 01:36:36 AM
valla bu Lighting Network kısaca LN diyelim çok fazla yenilik getirecek gibi bitcoin caimasına,  çünkü en büyük problem hızdı, ve Lighting Network bu problemi aşıyor,
jr. member
Activity: 98
Merit: 1
WWW.OAX.ORG - MARKET INTEGRATION PLATFORM
March 26, 2018, 05:56:55 PM
Bitcoin veya başka bir altCoin, LN geçmesi mecburi bir iş. Eğer Bitcoin hayal edildiği gibi tamamen hayatımız da yer alacak ise, kimse şuanda olan şartlar da kullanamaz. Bir havale yaptınız 15 dakika ile 2 saat arasında bir süre de karşı tarafa gitti. Ne anladım ben bu işten. Teknolojiden söz ediyorsak, BTC de kendini yenilemek zorundadır.

Google Cloud bende ethereum Node için denedim. Sadece denemek için kurulum yaptım. Daha önce linüx&unix sistemine uzaksanız, biraz okuyarak yaparsınız. Şuanda hesabım da bir yıllık ücretsiz denemem duruyor hala. SuperNode için kullanma planım var. Coin'e karar verdikten sonra kısmet ise kullanmaya başlayacağım inşaAllah.

jr. member
Activity: 280
March 26, 2018, 04:39:03 PM
Ben de Lighting Network kullanarak bir transaction gerçekleştirmek istiyorum, internetten araştıracağım nasıl oluyor diye, bakalım hızlı mı, göreceğiz bunu
member
Activity: 280
Merit: 10
March 26, 2018, 03:52:48 PM
Bu Lighting Networkun kullanımı galiba artacak, gerçekten iyice arttığında bitcoini kaçınılmaz bir yükseliş bekliyor demektir
Pages:
Jump to: