Pages:
Author

Topic: Lightning Network için ilk beta sürüm uygulama yayınlandı - page 2. (Read 142 times)

full member
Activity: 420
Merit: 100
bu Lightning Network için ilk beta sürüm olayını tam olarak anlayamadım, bu bir bitcoin üzerinde güncelleme mi oluyor yoksa bitcoinden ayrı bir yeni fork coini mi oluyor
jr. member
Activity: 182
Merit: 1
Beta başladı gözle görünür iyileşme var mı? bitcoinde hangi teknolojik devrim yaşanacak ki fiyata da yansısın fiyat olarak uçsun. çok kısa sürede takip ediyorum da görebildiğim bu bir türlü yaşanmıyor.
full member
Activity: 392
Merit: 101
Tranferlerdeki yavaşlığa çözüm getirmesi ve diğer gelişmeler iyi olmuş.Yazıda dikkatimi çeken nokta "Şimdilik güvenlik amacı ile LightningLabs ekibi yayınladıkları beta sürüm üzerinden açılan LightningNetwork kanalına yüklenebilecek kripto paraya sınır getirdi. Kanal açmak için max 1400 dolar değerinde kripto para kullanılabilirken, transferler için limit max 400 dolar karşılığı kripto para." burası oldu, ne kadar güvenlik deseler de  transferler sırasında paraların geçişinde acaba sıkıntı yaşanıyor da bu kayıpları minimize etme adına mı böyle bir kısıtlamay gidilmiş
newbie
Activity: 8
Merit: 0
Gayet güzel bir çalışma olmuş. Gelişim aşaması için iyi bir proje.
full member
Activity: 546
Merit: 100
Bitcoin transferiyle ilgili gecikmelere çözüm bulması güzel olacak gibi. BlockChain teknolojisinin kullanımına yönelik yeni gelişmeler ve çeşitlenmeler de sağlayacaktır.
jr. member
Activity: 126
Merit: 2
Kripto teknolojisi için gerçekten güzel bir gelişme oldu. Bu sayede bazı karalama çalışmaları sürdüren ve sistemin hayata sağlam adımlar atmasını istemeyen olgulara kapak oldu diyebilirim Cheesy
sr. member
Activity: 406
Merit: 263


Bitcoin ve litecoin için ana blockchain üzerinde her transferin kayıt altına alınmadan gerçekleşebildiği LightningNetwork için ilk beta versiyon uygulama Kalifornia’lı girişim LightningLabs’den dün yayınlandı.

Bitcoin işlemlerindeki yavaşlık sorunu ortadan kaldırma amacı ile geliştirilen LightningNetwork, bu ve bundan sonra gelecek diğer uygulamalar ile, nesnelerin interneti veya tekrar eden fatura ödemeleri gibi gerçek hayat kullanım alanları da bulmaya başlayacak.

Bitcoin temel prensiplerinde olduğu gibi LightningNetwork’te herhangi bir otorite tarafından yönetilmiyor. Daha çok belirlenmiş bir protokole uyan programlar son kullanıcıya sunuluyor. Aslında bitcoin merkezli bir girişim olan Blockstream LightningNetwork üzerinde çalışan LightningCharge isimli bir açık kaynak uygulaması mevcut. Ayrıca ACINQ firmasının da LightningNetwork ve bitcoin için alfa sürüm bir uygulamaları var.

Ancak endüstrinin önde gelenleri ve yatırımcılar, LightningLabs’ın geliştirdiği uygulamaya daha fazla destek veriyor. Dün gün yüzüne çıkan bir başka detay ise; LightningLabs’in, aralarında Twitter CEO’su Jack Dorsey, Square Capital yöneticisi Jacqueline Reses, eski PayPal COO’su David Sacks ve litecoin yaratıcısı Charlie Lee’nin de bulunduğu bir dizi yatırımcıdan 2,5 milyon dolar yatırım aldığı haberi.

Dorsey ve Reses konuyla ilgili yorum yapmaktan çekinip sadece yatırım yaptıkları bilgisini doğrularken Saks, beta sürümün yayınlanmasını bitcoinin tarihinde not edilecek bir gün olduğunu, LightningNetwork’ün bitcoin için yazılmış bu güne kadarki en önemli protokol ve onu geliştiren ekipten LightningLabs’in ise en başarılı ekip olduğunu belirtti.

Blockchain tabanlı güvenlik şirketi BitGo’nun CTO’su Ben Davenport’ta bunun bir kilometre taşı olduğu konusunda Saks ile hemfikir. CoinDesk’e verdiği bir röportajda, bu gelişmenin bütün kripto para toplumu tarafından sabırsızlıkla beklendiğini ve geliştirmesinin iki yıl sürdüğünü belirten Davenport, LightningNetwork’ün sadece bitcoinin değil diğer kripto paralarında ölçeklendirme sorununa çare olabileceğini söyledi.

Alfa sürümün testlerinde hataları bulmaya yardım eden sayısız kullanıcıdan, GitHub üzerinden geliştiriciler ile beraber çalışan CoinDesk geliştiricilerinden Jim Posen’e kadar herkesin bu projede emeği olduğunu belirten LightningLabs CEO’su Elizabeth Stark, LightningNetwork etrafında harika bir toplum oluştuğunu ve yazılımlarını ücretsiz olarak açık kaynak sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Stark Yakın zamanda Berlin’de düzenlenen bir panelde konuşmacı iken, izleyicilerin ne kadarının LightningLabs’in geliştirdiği programın alfa sürümünü çalıştırdığını sorduğunda nerdeyse salonun tamamı elini kaldırmıştı. Hâlihazırda onlarca LightningNetwork uygulamasının olduğunu hatırlatan Stark, kesinlikle bu beta sürümün çok dikkatli kullanılması gerektiğini de belirtti.

Şimdilik güvenlik amacı ile LightningLabs ekibi yayınladıkları beta sürüm üzerinden açılan LightningNetwork kanalına yüklenebilecek kripto paraya sınır getirdi. Kanal açmak için max 1400 dolar değerinde kripto para kullanılabilirken, transferler için limit max 400 dolar karşılığı kripto para.

Yayınlanan beta sürümün esas hedefi geliştiriciler ve terminal kullanarak tam node çalıştırabilen gelişmiş kullanıcılar. Stark, aynı zamanda kaybetmeyi göze alamayacağınız para ile testler yapmayın uyarısında da bulunuyor. Ama bu uyarılara rağmen girişimciler ve geliştiriciler network üzerinden para transferleri yapmaya başladı bile. Hâlihazırda LightningNetwork üzerinde çalışan ve sayıları bini geçen tam nodelar bu sürüm ile çok daha hızlı sayılarını arttıracaklar.

Litecoin yaratıcısı Charlie Lee gibi LightningNetwork’ü uzun soluklu bir yolun ilk adımı olarak görenler de var. Lee son dönemde LightningNetwork üzerindeki çalışmaları ile ön planda. Çoğunlukla da LightningNetwork’ün aktif olmasına bel bağlayan başka bir protokol olan AtomicSwaps. Bu protokol farklı kripto paraların anında birbirlerine dönüştürülmesine olanak tanıyacak.

https://webrazzi.com/2018/03/16/lightning-network-icin-ilk-beta-surum-uygulama-yayinlandi/
Pages:
Jump to: