Pages:
Author

Topic: Lise Mezunuyum İş Önerilerinizi Bekliyorum. - page 2. (Read 2518 times)

legendary
Activity: 1596
Merit: 1013
Teknoloji marketlerine girmesi kolay oluyor ilk ay zorlanılıyor sonra alışılıyor geçici bi süreliğine sermaye yapmak için düşünebilirsin.
Hem madem sayısalın iyi neden 2 yıllık bilgisayarla ilgili iş olanağı olan bir bölüme girmiyorsun?
Severek kendini geliştirmiş olursun vasıfsız olmadığını kendine kanıtlarsın hem öğrencilik iyidir
otuza kadar okumak lazım  Tongue hatta bi dahaki sene bende bir yere girmeyi düşünüyorum bakalım.
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
Size tavsiyem niş konulara yoğunlaşmanızdır.
günümüzde herkes etiket peşinde koştuğundan elini sallasan mühendise doktora ve bunun gibilere misal işletme iktisat mezununa değiyorsun.
Kişisel gözlemim memlekette ara kademe iş gücünde çok ciddi açık var.
Ankara'da yaşıyorum. Burada işini bilen adam gibi çalışan,
Tesisatçı, Ayakkabı tamircisi, Elektrik ustası, elektronik tamircisi, Boyacı badanacı, Camcı, ahşap/mobilya/doğrama ustası ve bunun gibi işlerde ciddi adam kıtlığı var.
yok! usta bulamıyorsun. usta diye bulup getirdiğin adamın günlüğü 200TL. aylığa vurdun mu doktor mühendisten fazla kazanıyor Smiley

legendary
Activity: 980
Merit: 1011
İdareten is icin tavsiyem size yakın bir kac avm yi belirleyin. Kesin satıs danısmanı olarak acık vardır. Sizi mutlu etmez bence ama en azından bos oturmazsınız ve iyi kötü bir gelir gelir. İnternette inditex ilanlarına bakın. Haftada 5 gun calıstırıyor ve maasları oldukca iyi. Oradan bir is bulursanız daha mutlu olabilirsiniz ama asıl sizi ne mutlu edecek önce onu dusunun ve o konuda kendinizi geliştirin ve o yonde iş arayın ama gunu kurtarmak icin dediğim denenebilir
Dediğinii söylediğim gibi zamanında yaptım ve mutlu olduğum ciddi anlamda söylemenez beni mutlu eden şey temel bakıma bilgi. Bilgisayar ilimleriyle uğraşmayı çok seviyorum ama bundan bir kazanç sağlamak daha çok mutlu edeceği kanaatindeyim. altcoin_trader hocamada bahsettiğim gibi bilgisayar ilimlerinde de hangi konudan ilerleme kaydetmeliyim çok kararsızım. Bir amacım oluşmadığından bir konuyada yönelemiyorum. Bilgisayarla ilgili ülkemizde üniversite bölümü tamamlamış eleman stajyerlik konumu için çokça aranıyor fakat ben üni mezunu değilim.
legendary
Okul arkadaşımın bir akrabası istanbulda belediyenin açtığı ücretsiz kurslara katılıp orda kendini geliştirip iş buldu şimdi bir bilişim şirketinde çalışıyor.
Size tavsiyem şu siteyi http://ismek.ibb.gov.tr/branslar3.aspx baştan sona bir güzel inceleyin.
teşekkür ederim ayrıntılı bir şekilde inceliğeceğim. Fakat bir diğer sorunum hangi konuda kendimi ilerletmek istediğim. Bilgisayarla ilgili bir ton bölüm var. Yazılım deseniz yazılımın bile bir ton bölümü var. Hangi bölümde ilerlemeliyim ?
twn
legendary
Activity: 1204
İdareten is icin tavsiyem size yakın bir kac avm yi belirleyin. Kesin satıs danısmanı olarak acık vardır. Sizi mutlu etmez bence ama en azından bos oturmazsınız ve iyi kötü bir gelir gelir. İnternette inditex ilanlarına bakın. Haftada 5 gun calıstırıyor ve maasları oldukca iyi. Oradan bir is bulursanız daha mutlu olabilirsiniz ama asıl sizi ne mutlu edecek önce onu dusunun ve o konuda kendinizi geliştirin ve o yonde iş arayın ama gunu kurtarmak icin dediğim denenebilir
full member
Activity: 168
Merit: 100
Arkadaşlar istanbulda ikamet ediyorum.2 aydır işsizim lise mezunuyum askerliği yaptım genel anlamda bir sağlık sorunum yok vasıfsızım diyebiliriz. Baba ve baba mesleği yok. Babam ticaretle uğraşırdı kuruyemişcilik bakkal çayocağı gibi yerler açmıştı ve oraların işletmesinde yardımcı olmuştum. Genel lise sayısal mezunuyum sayılarla aram iyidir matematik ve sayısal bilimlere kafam basar fakat mükemmel derecede bilgim yok. Öğrenmeye açık ve hevesli birisiyim. Bilgisayarla aram iyidir hobi olarak başlamıştım şuanda gamer konumunda devam ediyorum. Normal bir kullanıcının yaşıyacağı bir çok sorunu halledebilirim. Bilgisayar teknik servislerinde ve 150 bilgisayara sahip olan bir internet kafe de toplamda 3 yıl kadar teknisyenlik yaptım. Donanımsal sorunları algılayıp çözebilirim. Bilgisayar dışında garsonluk satış danışmanlığı gibi geçici mesleklerde de çalıştım. Kendimi biraz ifşa ettim fakat cidden artık sıkıldım işsizlik durumundan. Önerilerinizi bekliyorum.

Okul arkadaşımın bir akrabası istanbulda belediyenin açtığı ücretsiz kurslara katılıp orda kendini geliştirip iş buldu şimdi bir bilişim şirketinde çalışıyor.
Size tavsiyem şu siteyi http://ismek.ibb.gov.tr/branslar3.aspx baştan sona bir güzel inceleyin.
legendary
Hangi ilde yasıyorsunuz? Aslında bilgisayarla alakalı isler sizi memnun eder bence ama bulundugunuz ile göre tavsiyelerde bulunabilirim
Bilgisayarla alakalı yazılım gibi konularda tecrübem yok eğitim alıp yürüyeceğim biryerde yok. Extra kurs alıp işsiz kalmakda var.
İl istanbul avrupa yakası.
twn
legendary
Activity: 1204
Hangi ilde yasıyorsunuz? Aslında bilgisayarla alakalı isler sizi memnun eder bence ama bulundugunuz ile göre tavsiyelerde bulunabilirim
legendary
Arkadaşlar istanbulda ikamet ediyorum.2 aydır işsizim lise mezunuyum askerliği yaptım genel anlamda bir sağlık sorunum yok vasıfsızım diyebiliriz. Baba ve baba mesleği yok. Babam ticaretle uğraşırdı kuruyemişcilik bakkal çayocağı gibi yerler açmıştı ve oraların işletmesinde yardımcı olmuştum. Genel lise sayısal mezunuyum sayılarla aram iyidir matematik ve sayısal bilimlere kafam basar fakat mükemmel derecede bilgim yok. Öğrenmeye açık ve hevesli birisiyim. Bilgisayarla aram iyidir hobi olarak başlamıştım şuanda gamer konumunda devam ediyorum. Normal bir kullanıcının yaşıyacağı bir çok sorunu halledebilirim. Bilgisayar teknik servislerinde ve 150 bilgisayara sahip olan bir internet kafe de toplamda 3 yıl kadar teknisyenlik yaptım. Donanımsal sorunları algılayıp çözebilirim. Bilgisayar dışında garsonluk satış danışmanlığı gibi geçici mesleklerde de çalıştım. Kendimi biraz ifşa ettim fakat cidden artık sıkıldım işsizlik durumundan. Önerilerinizi bekliyorum.
Pages:
Jump to: