Možda da netko napiše objašnjenje čemu služe fauceti, kako i koliko se možeš na njima nešto zaraditi, da napiše svoja iskustva kroz neki primjer.
Već sam nekoliko puta vidio da se spominju fauceti ali tek sam se sad potrudio istražiti na što se pojam veže.
Evo link na wiki gdje je objašnjeno osnovno.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bitcoin_faucetFauceti spadaju u Micro earning kategoriju i već sam naziv kaže da se radi o mikro zaradi. Prije nekoliko godina bili su zanimljivi za one koji nisu imali ili nisu htjeli uložiti svoj novac u kripto valute. Tada su uglavnom postojali Bitcoin fauceti, a polako su im se pridružili DOGE i Litecoin. Tek u novije vrijeme prije 2 godine pridružili su se i ostali altcoini. Moram reći da su tada prilikom prezentacije novog coina teamovi koji su ih razvijali obavezno imali jedan ili više fauceta kako bi se za njihov coin zainteresiralo što više ljudi. Kako je ovaj način zarade postao popularan i raširen pojedinci su vidjeli mogućnost zarade u izradi faucet skripti i servisu koji je okupljao sve faucete na jednom mjestu. Prvi takav servis zvao se FaucetBox, a osim Bitcoina pružao je usluge i za Ltiecoin, Doge, Dash, Peercoin i Primecoin. Nedugo nakon prvog servisa pojavila su se i druga 2 ne tako pouzdana i sigurna, a to su FaucetFly i ePay. Fauceti su se tada financirali isključivo preko Google AdSense-a, dakle prikazivanjem Googleovih reklama. Tek kasnije pojavili su se drugi Advertisement servisi bazirani na oglasima vezanim uz kripto valute. FaucetFly je propao jer nije bio siguran i često je hakiran pa je zascamao vlasnike i korisnike, a ePay je nakon 3 pokušaja prestao sa radom na isti način kao i FaucetFly. FaucetBox je nedugo nakon što je Google prestao financirati faucete prestao sa radom i sada rade samo skripte za faucete, a pojavilo se nekoliko novih servisa. Danas, najveći i najpoznatiji je FaucetHub.io zatim FaucetSystem.com i CoinPot.co.
Napominjem da fauceti nisu više pogodni za ostvarivanje neke zarade jer isplaćuju smiješno male sume, a osim toga skloni su scamu. Uglavnom su gubljenje vremena pa čak i za ljude koji imaju stranice sa referralima. Osobno sam svoju stranicu sa referralima ugasio prošle godine zbog neisplativosti.
Evo, najkraće što sam mogao.