Genelde insanlar long short işlemleri hoş karşılamıyor, ben de pek sıcak bakmazdım ama baktım giderler arttı
dedim olum bu böyle olmayacak kartlar martlar şişti ödemeler dengesi şaştı. o halde
sermaye de az olunca böyle bir işe girişeyim dedim ki o da borç
şimdik bikaç gündür deliler gibi al sat yapıyorum ve sistemi mükemmelleştirmeye çalışıyorum, yıllardır binance takip ederim ve olası pump dump hareketlerine bir aşinalık oluştu diyebilirim hemen herkes gibi...dilerseniz kişisel deneyimlerimizden madde madde ilkeleri sıralayalım ve hep beraber eleştirelim, katkı sağlayalım arkadaşlar...
1-short longtan kolaydır çünkü almak için irade gerekir +yüklü sermaye, satmak içinse bi emir yeter. çok güvenmediğiniz sürece long girmeyin.
2-future bütçesi 2-3k ile sınırlı olmalı
3-çarpan az olmalı 50x 75x 125x direkt intihar, 5x ila 10x arasında (ki 10x bile riskli) bir tercih yapılmalı
4-açgözlü olunmamalı kaarı gördün mü kaç
az miktarda ama karlı çok sayıda işlem = çok kar5-mümkünse günlük kaarı çekip yiyin harcayın borca yatırın, bu sizi motive eder
6-azar azar giriş yapılmalı 100 dolar 200 dolar yeterli baktın biraz eksidesin bi 100 200 daha ateşlenebilir, maksimum 1k giriş yapılmalı ama bazen insan hırs yapıyor, ortalama düşürmek için bütün malı yığıyor, o da bir risk tabi
7-stop loss koyulmalı ama biraz marj bırakılmalı bence, onu kendiniz ayarlayın kaybetmeyi göze alabileceiğiniz miktarda
8-piyasanın geneli, temel analiz ve coin hakkında az çok bilgi sahibi olunmalı
9-ruh haliniz iyiyken trade yapın, uykuluyken şekeriniz yüksekken değil
10-
deneyiminiz yoksa, kaybetmeyi tatmadıyysanız uzak durunYATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR