Pages:
Author

Topic: Madencilerin Yeni Gözdesi: İskandinavya - page 2. (Read 192 times)

jr. member
Activity: 196
Merit: 2
Gidipte 3-5 tane rig kurmak için hayallere dalmayın adamlar trilyonluk yatırım için oraları düşünüyorlar yoksa gelen 500 tl lik faturayı orada 450 ödesen ne fayda bu bizi aşar  Undecided
member
Activity: 490
Merit: 13
BIB Exchange
İskandinav ülkelerinde elektrik belki daha ucuz olabilir ama bu tip faaliyetleri tespit etmek çok daha kolay olur.
Yüksek enerji tüketimini anında tespit edebileceklerini düşünüyorum, genel elektrik kullanımı kısıtlıdır çünkü buralarda
full member
Activity: 288
Merit: 100
Türkiye de şartlar Avrupa ya göre daha uygun madenci açısından. İskandinav Ülkelerini hariç düğer ülklerden ucuz elektrik maliyeti. Birde İzlandanın ucuz olduğu söylenmişti. Norveç ve İsveç in birkaç şirketinin bunu sunması sadece kendi ülkelerinden değil farklı ülkelerden de talep görecektir.
member
Activity: 546
Merit: 10
geçen sene ilk defa madenciliğe başlayanların yanında bu sene ilk defa duyup da ekipman alanlar yani kısacası İskandinavya değil herkes kendi ülkesinde bu işlere başlamaya hevesli. Afrikadan ses soluk var mı? O kadar fakirlik var. güneş enerjisi genelde verimli. ekvatora doğru kur sistemini sende yap yani.
sr. member
Activity: 504
Merit: 256
Kripto para madenciliği kendine has özellikleri olan bir endüstriydi ve hep öyle kalacak gibi duruyor. Bir ölçüde belli bir kesimin tekeli altına girse de şimdiye kadar pek çok insan madencilikten para kazandı. Ucuz elektrik bulmak ise endüstrinin hala en önemli sorularından biri. Norveç ve İsveç de yarışa tam bu noktada katıldı. İki ülke de madencilerin ilgisini, ucuz elektrikle çekiyor.

Dünya’da çok az ülke, kullanıcılara ucuz ve yenilenebilir enerji sunabiliyor. İskandinav ülkeleri bu konuda öncü, Norveç ve İsveç, hidroelektrik enerjiye ev sahipliği yapan iki ülke.

Norveç ve İsveç, elektrik maliyetlerinde diğer ülkelere göre %11-19 daha ucuz
Elektrik maliyetlerindeki bu ucuzluk kripto para madencilerinin oldukça dikkatini çekiyor ve iki ülkenin gelecekteki yönünü çizme adına da önemli rol oynayacak gibi duruyor.

İsveç’teki Vattanfall ve Norveç’teki Statkraft şirketleri, şu an ülkelerde madencilerin elektrik ihtiyaçlarını karşılayan şirketlerden birkaçı.

Uluslararası Madenciler Ucuz Elektrik İstiyor
Norveç ve İsveç’teki ucuz elektrik deniz aşırı ülkelerin de dikkatini çekti. BitFury şirketi İskandinav ülkelere ilgi duyuyor. Çinli şirketler konu hakkında araştırmalara başladı. Bu ülkelerdeki ucuz elektrik bolluğu daha birçok şirketin kararlarını etkileyeceğe benziyor.

Hali hazırda farklı amaçlar için İsviçre’de bir mağazası olan Bitmain şirketi(dünyada lider kripto para madencilik donanımı üreticisi) de Norveç ve İsveç için incelemelerine başladı. Zaten Çin hükümetinin kripto para konusunda aldığı karşı pozisyondan sonra, şirketlerin Çin dışında ülkelere taşınması kaçınılmaz bir sondu. Ve şimdi, Avrupa pek çok açıdan kripto para dünyası için güvenli bir liman haline geliyor.

Bu yönelim nasıl sonuçlanacak zaman gösterecek. Şu an için iki ülke de artan talebi karşılamak adına kendi elektrik şebekelerinde geliştirmeler yapıyor. Avrupa’nın kripto para dünyasının gözünde cazibesinin artmasıyla endüstriye yeni bir soluk geleceğe benziyor. Kıta, kripto parayı yasaklamak yerine yerli ekonomileri geliştirmek için bir fırsat olarak değerlendirme yolunu seçti.

Pages:
Jump to: