Pages:
Author

Topic: Maliye av sezonunu açtı - page 2. (Read 2247 times)

member
Activity: 110
Merit: 11
December 16, 2017, 05:24:09 AM
devlet büyüklerimizin son yaptığı açıklamalara bakacak olursak bitcoindeki kar ağızlarını sulandırmaya başlamış.Pranın peşine düşecekler ama henüz ne yapacaklarını tam olarak bilmediklerini düşünüyorum.Adamlar bitcoin nedir bilmeden açıklama yapıyorlar.
hero member
Activity: 1204
Merit: 630
December 14, 2017, 03:40:36 PM
Arkadaşlar panik yapıp, gittiğinizde saçmalamayalım. Bitcoin Türkiye Cumhuriyeti kanunları içerisinde henüz tanımlanmadı bile. Bu tanımlama yasal hale gelene kadar herhangi bir suç aracı, vergi konusu olarak görülemez. Ama bu gece KHK çıkar ve BTC gelir vergisine tabidir derlerse (örnek olarak diyorum yoksa bence GV ye dahil olmaz) sabahdan itibaren incelemeye başlarla. Ancak her ne olursa olsun şu ana kadar aldıklarınızı baz alarak bir yaptırım uygulayamazlar. Yasal olmaz! Zaten büyük ihtimalle müfettişler, bu BTC konusu nasıl oluyor, nasıl al sat yapılıyor. Devlet bir vergi konusu haline getirirse söz konusu geliri nasıl hesaplarız diye araştırma yapıyorlar. bunu yaparken de herkesi ürkütüyorlar...
full member
Activity: 840
Merit: 111
December 14, 2017, 03:27:48 PM
yalan ben inanmıyorum başka dertleri kalmadı da bununla mı uğraşacaklar.

Tek dertleri para zaten; para dendi mi akan sular duruyor.
Cari açık almış balını gidiyor en hızlı ve pratik yol bitcoin ile uğraşanlara köklü fir yaptırım uygulamak.
Bizden bir kere alacaklar tam alacaklar gibi bir hava seziyorum insallah yanılırım.
newbie
Activity: 8
Merit: 0
December 14, 2017, 02:59:39 PM
illa bir vergi kesiceklerdi çok yüksek işlem yapan arkdasların başı agrımaz inş
full member
Activity: 602
Merit: 118
December 14, 2017, 01:54:49 PM
dolar euro yatırımı yapanlardan acaba bu vergi alınıyormu merak ettim
full member
Activity: 602
Merit: 118
December 14, 2017, 01:53:46 PM
al sat yapanlara mı olacak sadece. sadece turk borsalarına btc çekipte satsak aynı şey oluyormu? yoksa trade etmek mi lazım . umarım çok fazla olmaz
member
Activity: 224
Merit: 52
December 14, 2017, 01:42:55 PM
yalan ben inanmıyorum başka dertleri kalmadı da bununla mı uğraşacaklar.
full member
Activity: 910
Merit: 105
December 14, 2017, 01:38:26 PM
Verginin gelmiş olması bitcoinin tanınması, kabul edilmesi anlamlarına da gelebilir. Vergi oranlarının çok makul tutulması gereklidir. Ayrıca net bir kazanç elde edileceği nasıl bilinecek. Burası önemli nokta. İşin içine değiş-tokuşta katılırsa hiç kimseyi memnun etmeyecek bir durum ortaya çıkacaktır.

Evet en merak edilen konulardan biri bu. Yani benim kazandığımı nereden bilecek? Her arbitraj işlemine vergi ödeyeceksek kimse bu işi yapmaz zaten. Borsalarda işi kolaylaştıracak total bir komisyon ile bu işi çözebilirlerdi. Ama dediğim dedik diyip raconu kesecek gibi duruyor devlet.
newbie
Activity: 36
Merit: 0
December 14, 2017, 12:32:53 PM
Verginin gelmiş olması bitcoinin tanınması, kabul edilmesi anlamlarına da gelebilir. Vergi oranlarının çok makul tutulması gereklidir. Ayrıca net bir kazanç elde edileceği nasıl bilinecek. Burası önemli nokta. İşin içine değiş-tokuşta katılırsa hiç kimseyi memnun etmeyecek bir durum ortaya çıkacaktır.
member
Activity: 280
Merit: 13
December 14, 2017, 10:01:43 AM
Yasal zemine oturması için güzel bir haber. Yurtdışında halk verdiği vergilerle övünürken bizde tam tersi enteresan. Almanya'da bitcoinden vergi alıyor. Bitcoinin fiyatı sabitlenene kadarda her devlet almalı.
jr. member
Activity: 102
Merit: 1
IT Head
December 14, 2017, 08:14:03 AM
ayrıca ülkeye döviz sokuyor piyasaya can veriyor bu insanlar sırtları sıvazlanacağına zorluk çıkarılmasını anlamıyorum.
futbolcular milyon euroları %5 le götürürken hiç sesleri çıkmıyor.
jr. member
Activity: 102
Merit: 1
IT Head
December 14, 2017, 08:11:41 AM
beyler pasaportları hazırlayın avrupa'da güzel bir tatil yapıp paralarınızı bitcoin atm lerinden çekin güzelce şahsen henüz okadar meblağ kazanamadım ama kazanırsam bu yolu yapacağım.
devletimizi seviyoruz ama saçma sapan lükslerinin bedelinide biz ödememeliyiz risk alıyor bu insanlar kaybedince hiç soran yok kazanınca gel bakalım oh ne ala...
sr. member
Activity: 672
Merit: 281
December 14, 2017, 01:16:05 AM
Bu durum sigaralara çok hızlı zam yapıldığı zamanlarda milletin kaçağa ve sarmaya yönelmesine benziyor. %20 ' den fazla vergi koysunlar türkiyede 10 getirmem yurt dışında yerim .
sr. member
Activity: 812
Merit: 262
December 13, 2017, 08:54:47 PM
sarma tütünden bile vergi almaya başlamışken bitcoin camiasını unutmasını beklemiyordunuz sanırım
ama makul olacağını düşünen arkadaşlar var hala aramızda
komik olmayın arkadaşlar benzinde mazotta o kadar vergi alırken makul bir şeymi bekliyorsunuz.
member
Activity: 203
Merit: 15
December 13, 2017, 04:38:07 PM
Bakiyorumda herkes makul olursa vergi alinsin kafasina girmis. Boyle bir piyasanin daha once bir ornegi yok.. Tek yakin ornek doviz islemleri. Doviz alim satiminda da vergi yok. Vergi takibini nasil yapacak hangi mevzuatla yapacak? Devlet bilmedigi cozemedigi seyi once yasaklar sonra vergiye baglar.

Vergiye baglamasi icin kanun cikartmasi lazim , kanun cikarsa ilk once exchangelere duzenleme getirmesi lazim. Kanun cikarsa yasal olarak taninmis olacagi icin vatandasin cikarlarini korumak icin exchangeleri bddk gibi bir kuruma baglamasi lazim. Anlasmazliklarda tuketici mahkemelerinin devrede olmasi lazim.. Yapilacak duzenleme ancak bunlar olabilir. Saatte 2000 $ oynayan bir piyasa da benden nasil hangi dayanakla vergi alacak?

X Borsadan aldigim btc ayda 50 cuzdan degistirip 4 borsadan tl ye geciyor. Belki de 10 borsadan usd ye gecirip dolar hesabima aliyorum.. devlet bunu nasil takip edecek? Turkiyede 20 kusur banka yurtdisinda suanda 100 lerce borsa var. Yurtdisindan gelen parayi nasil takip edecek? Yabanci exchangelerin hesaplarini mi tutacak? Çinden amerikaya yuzlerce borsa var..

Sadece yuksek miktarlar masak araciligi ile takibe alinir.. hesap hareketleri icin sorarlar bu para ne is diye?
Yapar aciklamanizi cikarsiniz..

Ben bugun 67000 den 1 btc bozdum varsayalim.. 1 btc almaya kalksam yine 67000 tl.. ben nerden nasil kar ettim? Belki 2011 yilinda faucet musluklardan tiklayarak biriktirdim? Ya da 2012 de 3$ ken 1 btc aldim neyapacak 66988 tl yi mi vergilendirecek? 2000 $ ken almistim diyelim simdi oldu 17000 $ hangi kismin vergisini alacak? Gunluk kuru mu takip edecek? Yoksa blockchain.info dan cuzdan hareketlerine mi bakacak? Kibris tatilinde adamin birinden elden satin aldim diyelim? Amcam almanyadan btc yolladi harclik olarak.. hic borsaya yatirmamisim ama hep cekmisim nasil olacak?

Takmayin kafaniza..
member
Activity: 154
Merit: 10
RepuX - Enterprise Blockchain Protocol
December 13, 2017, 04:12:42 PM
Bitcoin den vergi alınması kaçınılmaz son olacak galiba dua edelim de insaflı olsun oranı aslında tam olarak kazanç kapısı gorulmeyebilir bitcoin sonuç olarak bir para birimi ve insan elinde tuttukca değerlendirse kar değer kaybederse zarar yapıyor
member
Activity: 105
Merit: 10
December 13, 2017, 04:00:22 PM
Öncelikle maliyenin bu işi takip etmeye başlaması bu mecradaki gayri-kanuni ve gayri-meşru tipleri uzaklaştırır. Bu olayın olumlu tarafıdır bence. Diğer taraftan maliyenin berbat olan vergi politikasıyla buraya da el atması herkesi endişeye sevk eder, çok doğru. Çünkü maliyeye bakarsanız, sıradan bir Türk, 1300 cc'nin altında arabaya biner, 150 m2'nin altında evde oturur ve asgari ücret bile kazanamaz, çünkü asgari ücretli bile vergi dilimine giriyor teoride fazla kazandığı için.

Hadi bakalım hayırlısı...
sr. member
Activity: 588
Merit: 250
December 13, 2017, 03:51:38 PM
bitcoinden edilen zararlari da devlet vergiden mahsup edecek mi ?

sonucta bu agacta yetismiyor ki, toplayip satip insanlarin gelir elde ettigini falan mi saniyor devlet.

Katılıyorum kardan vergi alacaksa zararı da mahsup etsin o zaman. İyi kar edince  ver %35, zarar da beni ilgilendirmez.
legendary
Activity: 1890
Merit: 1037
December 13, 2017, 03:44:45 PM
bitcoinden edilen zararlari da devlet vergiden mahsup edecek mi ?

sonucta bu agacta yetismiyor ki, toplayip satip insanlarin gelir elde ettigini falan mi saniyor devlet.
member
Activity: 275
Merit: 11
December 13, 2017, 01:10:28 PM
bi bitcoin kalmıştı vergi alınmayan onada başlayacaklar yakında.
Pages:
Jump to: