Arkadaslar hep girmek istedigim ama cesaret edemedigim bir alan bu margin sell durumu.
Anlamadigim dustukce nasil kar elde edildigi 1 coini 1000sat dan aliyoruz ve 900sat dan satiyoruz.Sonrasinda nasil kara gecmis oluyoruz aciklarmisiniz.Bunun bir ton konusu acildi falan ama ben anlayamadim bir turlu.
Bu isin alip satma harici puf noktalarida vardir,tecrubeli traderlar tavsiyede bulunursa sevinirim
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1390401.5160burda acıklamıstım yenı konu acmana gerek yoktu. cok profesyonel trader olmadıkca bulasmanı tavsıye etmem. yoksa paranın pul olması işten değil. krıpto dunyası zaten rısklı bır yatırımken bırde ustune margın eklemek rıskı dahada arttırıyor bence.
Konuyu biliyorum ozellikle o yuzden mesajim da da belirttim bir turlu cozemedigimi.Yani simdi benim hic coinim yok diyelim sell tarafinda nasil pozisyon aciyorum.Kasada btc mi olmasi gerekiyor ki,sell yapabilmek icin once altcoini buy mi yapmam gerekiyor.Biriside cikip sifirdan ilk giriyorsun sonra elindeki btc yi iceriye transfer ediyorsun ordan coini aliyorsun veya onceden mesela etc alip margine transfermi etmemiz lazim yoksa btc tx yapip direk sell mi yapiliyor iste birisi sifirdan anlatirsa makbule gecer.Profesyonel trader olmadikca diyor herkes ama para kaybetmedikce nasil prof.olacagiz.Ufak ufak yapmak istiyorum mesela bilseydim bu isi su son 1 ayda guzel para kazanabilirdim diye dusunuyorum
poloda margın trade kısmındakı herhangı bır coını deposıt olarak yatırıyorsun. tabıkı btc olarak yatırman daha fazla para edecegı ıcın daha mantıklı. gıdıp clam yatrırsan cokta fazla bır paran olmaz . neyse.
atıyorum 1 btc margın trade e transfer ettın.
sana margın account ta 2.5 btc lık hacım verır.
ya 2.5 btc lık ordakı herhangı bır coını alırsın
yada 2.5 btc edecek sekılde ordakı herhangı bır coını satabılırsın.
yanı elınde ether olmamasına ragmen 2.5 btc lık ether satmana ızın verır. 2.5 btc lık etherı sattıktan sonra etherın dusmesını beklersın dustukten sonra ya manuel olarak aldıgın etherı yerıne koyarsın kalan elınde kaar olur yada close posıtıon yaparsın sıstem otomatık olarak o ankı fıyattan ether alıp yerıne koyar.
anca daha oncede yazdıgım gıbı sat emrı verırsın artmaya basladımı paran 2.5 kat oranında azalmaya baslar. %40 sanırım. %40 zarar ettın mı dırek posısyonu kapatır ve paran gumler.
bırde fee olayı var. margın sonucta borc alıyorsun faız ıle. ve gunluk hatta tam takıp etmedım ama saatlık faız ıslıyor orasını tam bılmıyorum. yuksek faızlı borc alırsan anca faıze calısmısta olabılırsın dıkkat etmek gerekıyor. orayı arastırmadım onuda sen arastırıp yazarsın artık
o degılde hıc margın yapmadım ama baya bılıyormusum yaw