Pages:
Author

Topic: Mart seçiminden sonra - page 2. (Read 965 times)

full member
Activity: 742
Merit: 140
April 07, 2019, 09:25:19 AM
Beklenen oldu ilk zam sigaraya geldi hemde 2 lira gibi zam bunu seçimden önce yapsalardı sonuç çok farklı olacaktı. 2019 zam yağmurlarının olduğu acı reçete ile karşılaşacağız. Belediyelerin batık olduğunu anladık, hazinede para yok, merkez bankasında döviz rezervi yok ve devletin elinde satılacak kurumda kalmadı.

Bunun tek açıklaması borç almak zorunda olduğumuz. Peki böyle bir ekonomik tablosu olan ülkeye kim borç verecek ?

2001 krizinde Türkiyenin dış borcu azdı ve elinde özelleştirilebilir bir çok kurum vardı. Şuan ki tablo çok daha vahim.
jr. member
Activity: 350
Merit: 2
April 07, 2019, 08:36:13 AM
olan oldu mart seçiminden sonra seçim tartışmaları devam ederken enflasyon düşmesine rağmen zam üzerine zam yaptılar.
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
April 06, 2019, 10:32:28 AM
Son 1 haftadır sabahları kalkar kalkmaz ilk baktığım şey; bugün Ekrem başkanım seçildi mi diye kontrol etmek oluyor. Artık seçilse de bir bitse şu belirsizlik. Valla kendim seçilmiş kadar mutlu olacağım.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
April 06, 2019, 04:26:44 AM
yemin ederim forumda en sevmediğim yer burası. kriptoadan o kadar götümüze girdi ama şu "ekonomi" bölümü var ya resmen canıma okuyor. oyların sayımı ya da resmi sonuçlar tam olarak açıklanmadığı için ben pek fazla bir şey beklemiyorum. sanırım 13 nisan sonuçların son tarihi. ondan sonra dıj güçler bir operasyon çekebilir yine. dıj güçlere dikkat!!!
full member
Activity: 616
Merit: 100
April 06, 2019, 04:16:55 AM
Sosyal medyada dolaşan videoları izleyince insanların ruh halini görebiliyorsunuz. Kimisi psikolojik tedavi görüyoruz bırakın bu milletin yakasını diyor kimisi de s.ktiğin zorumuza gitmiyor da bir de çıkarıp donumuza siliyon ya diyor... Ne denir açık cezaevinde yaşam sürüyoruz.

https://www.youtube.com/watch?v=fccxIul2vtE
https://www.youtube.com/watch?v=DJ1HuEbMbUU
hero member
Activity: 1078
Merit: 696
April 06, 2019, 02:35:48 AM
valla zam dalgaları yavaş yavaş başladı.  sigaraya 2 şer tl zam geldi paket başı
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
April 05, 2019, 09:21:10 AM
Seçimlerden sonra dolar ve euro'da artış olacağını düşünüyordum. Henüz kayda değer bir artış olmadı. Belki de kesinleştikten sonra olacaktır. Kimler kazanırsa kazansın ya da kimler kaybederse kaybetsin; sonuçta hükümet değişmediği için mevcuttaki kötü ekonomi politikalarıyla devam edecektir. Bu da yüksek enflasona ve beraberinde yüksek döviz fiyatlarına sebep olacak.
full member
Activity: 602
Merit: 100
April 05, 2019, 07:34:48 AM
Şubat Ocak'tan, Mart Şubat'tan, Nisan zaten Mart'tan daha güzel olacağı ve dengelenme süreci gerçekleşiyor olduğu için önümüze güvenle bakabiliriz, Bakın burası çok önemli (Çokomelli  Cheesy)
member
Activity: 269
Merit: 20
April 05, 2019, 06:23:15 AM
Seçim geçti ancak bunların hiç biri olmadı dolarda euroda altında aynı seviyelerde geziniyor. Ancak bir ay içinde altın fiyatında yükseliş olabilir.
jr. member
Activity: 462
April 02, 2019, 08:17:06 AM
valla martın sonu baya baya bahar olmuş gibi görünüyor. bitcoin arttı, dolar yükselişi durdu, hemen her şeye bir huzur mutluluk geldi.
jr. member
Activity: 420
Merit: 1
April 01, 2019, 12:13:14 PM
seçimi kazanan muhalefet olmasına rağmen piyasalar çok da kötü bir tepki vermedi bu duruma.
seçimden bağımsız olarak en geç sonbaharda imf yolları görünür bizlere.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
April 01, 2019, 10:57:29 AM
Evdeki hesap çarşıya uymadı. Seçim yasaklarının bitiminde açılan sapsarı harita, İzmir,İstanbul,Ankara gibi illeri bile açık ara alıyoruz diye haber yapan tüm -yandaş- medya maalesef ki hüsrana uğradı bu kez. Mart'ın sonu bahar mıdır hep birlikte göreceğiz şu saatten sonra. Şu oldu şöyle oldu, bittik, gittik vs demeden, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı gibi birleştirici bir dille geleceğimize bakmak durumundayız. Şucu bucu, ocu kalmaz umarım artık. Nefret söylemleri biter de bir olabiliriz umarım... Adam 10 kere ekranlara çıktı. sabaha kadar uyumadı, halen daha da uyumamıştır. Öteki vatandaş sadece 1 kere dün gece "kazandık" dedi sonrası gelmedi. Veri akışı durdu. Devletin kurumu girmedi sonuçları bugün öğlene kadar. Halen daha da %99,75'te istanbul mesela.

Bir kaç gün didikleyecekler, nereden ne kazanabilirize bakacaklar, itirazlar edecekler. Ama "seçim ile gelen ancak seçim ile gider" lafının arkasına saklananlar umarım bu kez tebrik etmeyi, huzur bozmamayı ve çekilmeyi, rahatsızlık vermeden, kırmadan, dökmeden uzaktan izlemeyi bilirler...

Şuan için epey uğraşıyorlar gibi. Zaten dün RTE kaybettiklerini kabul etti. Görecegiz nasıl yönetecekler dedi. Üstüne basa basa. Bende merak ediyorum ne gibi bir zorluk ile karşılaşacaklar?
istanbul için düşünecek olursak iski ile belki sorunlar yaşanabilir. çöp toplanması sırasında hırtlıklar olabilir. ve son olarak da belki belediyeye bağlı çalışanlar bir şekilde greve gidebilirler. (sözleşme önemli) bana soracak olursak herhangi bir sıkıntı çıkmayacak hatta ak parti nerede yanlış yaptım diye düşünürse kendisine kazanç sağlar. çok iyimser bir insanım, sevin beni. Smiley
full member
Activity: 602
Merit: 118
April 01, 2019, 10:47:49 AM
Evdeki hesap çarşıya uymadı. Seçim yasaklarının bitiminde açılan sapsarı harita, İzmir,İstanbul,Ankara gibi illeri bile açık ara alıyoruz diye haber yapan tüm -yandaş- medya maalesef ki hüsrana uğradı bu kez. Mart'ın sonu bahar mıdır hep birlikte göreceğiz şu saatten sonra. Şu oldu şöyle oldu, bittik, gittik vs demeden, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı gibi birleştirici bir dille geleceğimize bakmak durumundayız. Şucu bucu, ocu kalmaz umarım artık. Nefret söylemleri biter de bir olabiliriz umarım... Adam 10 kere ekranlara çıktı. sabaha kadar uyumadı, halen daha da uyumamıştır. Öteki vatandaş sadece 1 kere dün gece "kazandık" dedi sonrası gelmedi. Veri akışı durdu. Devletin kurumu girmedi sonuçları bugün öğlene kadar. Halen daha da %99,75'te istanbul mesela.

Bir kaç gün didikleyecekler, nereden ne kazanabilirize bakacaklar, itirazlar edecekler. Ama "seçim ile gelen ancak seçim ile gider" lafının arkasına saklananlar umarım bu kez tebrik etmeyi, huzur bozmamayı ve çekilmeyi, rahatsızlık vermeden, kırmadan, dökmeden uzaktan izlemeyi bilirler...

Şuan için epey uğraşıyorlar gibi. Zaten dün RTE kaybettiklerini kabul etti. Görecegiz nasıl yönetecekler dedi. Üstüne basa basa. Bende merak ediyorum ne gibi bir zorluk ile karşılaşacaklar?
sr. member
Activity: 798
Merit: 277
April 01, 2019, 07:34:41 AM

member
Activity: 448
Merit: 14
April 01, 2019, 06:16:31 AM
Mart seçiminden sonra AKP belki de tahmin ettiği ama seçmene hissettirmek istemediği sonuçla karşılaştı. Evet hala daha illerin ilçelerin büyük bir bölümünü ellerinde tutuyorlar, geçen seçime göre yenilerini eklediler veya kaybettiler bir şekilde terazi kendi dengesini kurmaya korumaya çalışıyor ama ne yazık ki vaadedilen sözler yine onlar tarafından gerçekleştirilmeyecek topu karşı tarafa atıp onların elindeyken patlamasını umacaklar. Seçim öncesi miting konuşmalarında, seçim akşamı yapılan balkon konuşmasında satır aralarında hep dediği gibi kendinden olmayana destek verilmeyip gelecek seçime kirli yatırım yapacaklar. Döviz artışını kendi lehlerine çevirip sorumlusu onlar deyip su bulandıracaklar.
sr. member
Activity: 924
Merit: 251
March 31, 2019, 01:15:10 AM
Seçim seçim dedikleride bugün sona eriyor. Yarın yeni bir güne umut ve mutlulukla uyanılsın istiyorum. Dengelerin ne şekilde oluştuğuna bağlı olarak siyaset yeniden şekillenebilir.
jr. member
Activity: 322
March 30, 2019, 12:40:19 PM
Son günlerde olanlar seçimden sonra bizleri ve ekonomimizi nelerin beklediğine dair fikir verdi. Allah sonumuzu hayır etsin.
jr. member
Activity: 322
March 30, 2019, 07:04:41 AM
siyasi krizler var olan ekonomik krizi daha da tetikleyici olacaktır seçimlerden sonra. bizi hiç de iyi günler beklemiyor artık.
member
Activity: 420
Merit: 11
DAO Maker
March 29, 2019, 05:34:26 PM
Ciddi hızla değer kaybediyor Türk lirası. İnsanların geleceklerini düşünerek daha sabit bir paraya yönelmeleri zorunluluk artık. Bu güvensizlik devam ettikçe de bi fasit dairenin içinde farelerin dönme dolabı gibi içinden çıkılmaz bi koşturmacada hep aynı yerde dönüyoruz.
member
Activity: 630
Merit: 37
March 29, 2019, 03:45:26 PM
benim tek merak ettiğim pazartesi günü neler olacağı genelde borsalar açıldığında dolar her pazartesi bir miktar düşüş yaşardı ama sanırım bu pazartesi bambaşka bir senaryo olacak ben seçimlerden çok pazartesi gününü iple çekiyorum
Pages:
Jump to: