Pages:
Author

Topic: Matematik öğretmeniyiz ya - page 2. (Read 347 times)

legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
December 15, 2019, 09:38:57 AM
Dolar, Euro, Enflasyon, Banka Faizleri... Bence hepsi baskılanıyor şu anda. Olmaları gereken yerde değiller. İçlerinden biri bile gerçek değerinde olsa, birbirini tetikleyip normal görünüme gelecekler. Zaten yakında göreceğiz bunu. Uzun süre böyle devam edemez. Üretim kaynaklarından tüketim ürünlerine ve hizmet bedellerine kadar her şeyin fiyatı zamlı. Bazı zamlar %100'ü bile geçiyor.

Hal böyleyken dolar şu anda bile 8 TL seviyelerinde olmalıydı. Enflasyon ise %30 civarında olacaktı ve mevduat faizlerine de bu oran yansıyacaktı. İlla böyle olacak diye piyasanın kötülüğünü istiyor da değilim elbette. Bunlar benim düşüncelerim sadece. Ama tüm bunları bilmek için aslında ekonomiyle ilgilenen sıradan bir vatandaş olmak bile yeterli. İşletme/iktisat okumaya ya da finansçı olmaya gerek yok.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
December 15, 2019, 05:13:16 AM
yani hocam işin aslı matematikçiler, matematik satan kişi, finans konusunda daha iyidir bunu sakın unutma. hatta şu grafik olaylarını yapanlar arasında bir sürü matematik insanı vardır, bunlar matematikten doğmuşlar. yani yazdıklarınıza bakıyorum da çevrenizdeki insanların düşüncelerini çok ciddiye alıyorsunuz. eskiden ben de öyleydim ama artık salıverdim bu düşünceyi. koyun götüne gitsin arkadaş!
legendary
Activity: 1176
Merit: 1013
DAVID CHAUM's xx coin SALE IS NOW LIVE!
December 15, 2019, 03:59:21 AM
Yıllarca üniversitede ekonomi üzerine dersler alan kişiler doların ne yöne gittiğini göremiyor mu? Doların on lira olacağına böyle tepki veren kişilere bitcoin anlatmak çok zor. Siz ne anlatırsanız anlatın anlamazlar. Emek harcamaya gerek yok.
Bırakın çok şey bildiklerini düşünmeye devam etsinler. Bankada çalışıp bu sektöre bu kadar uzak olunmamalı.
full member
Activity: 490
Merit: 104
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
December 14, 2019, 11:08:41 PM
Diyeceksiniz ki bu başlığın burada işi ne?
Geçen gün WhatsApp grubumuzda bir arkadaş dolar kaç TL olur dedi? Bende 10 olur hem de çok rahat olur dedim.
Bana birisi ziyaaaaaa yazmış.
Aceleniz yoksa BTC alın dursun kenarda dedim. Bankada çalışan arkadaş. Yardim et alalım dedi. Bende paribuyu adres gösterdim. ( Ben paribu ile çalışıyorum o maksatla)
Baktım taşşak geçiyor. Cevap vermedim.
Aynı univ. de okuduk onlar işletme, ben öğretmenlik mezunuyum güya onlar bilir ben bilemem havasındalar.
Dolar öyle ya da böyle 10 u geçecek orta vade de. Bu temenni değil ekonomik durum ortada . ( İnşallah olmaz) btc için bu kadar tecrübeli varken en az X2 yapar demem zaten ayıp kaçar. ;-)
Bakalım zaman ne gösterecek. Ben yanlış mı düşünüyorum acaba?
Zaman neyi gösterecek bakalım.
Pages:
Jump to: