Pages:
Author

Topic: Mavi Tikli Hesaplar - page 2. (Read 287 times)

full member
Activity: 1414
Merit: 161
January 19, 2022, 04:53:24 PM
Mavi tikli hesaplar insanlara güven verse bile yukarıda da söylendiği gibi mavi tikli hesaplar satın alınıp isim değiştirilebiliyor burada dikkatli olmak lazım ancak burada dikkatli olmak da sorunu tam olarak çözmüyor geçtiğimiz yıllarda hatırlayacağınız gibi twitterda ünlü kişilerin hesabı hacklenmiş ve kripto paralar aracılığıyla küçük çaplı bir vurgun yapılmıştı.
hero member
Activity: 1428
Merit: 931
January 19, 2022, 03:40:02 PM
Mavi tikli olması da yetmez. Bazı uyanıklar mavi tikli hesap satın alıp sonrasında da hesabın adını değiştiriyorlar. büyük ı<>'I' yerine küçük L 'l' ya da başka şeyler kullanarak insanları avlıyorlar bu şekilde. Sosyal medyalardaki linklere olabildiğince tıklamamak gerekiyor.
Dediğinizdede haklısınız böyle durumların yaşanması muhtemeldir. Belirtmek istediğim asıl konu bankaları taklit ederek hediye yada kampanya adı altında dolandırıcılık yapılmaya çalışılması bir çok kez karşıma çıktı en son baktım enpara adıyla araba çekilişine katılın yazıyordu bir enpara kullanıcı olarak mobil şubeden destek hattına durumu bildirdim ve linkide kendileriyle paylaştım. Önceden bildiğim kadarıyla mavi tik yoktu bu tarz olayların önüne geçmek adına böyle adımlar atıldığını düşünüyorum dikkatli olalım.
full member
Activity: 308
Merit: 124
Volare.network
January 19, 2022, 09:42:12 AM
Mavi tikli olması da yetmez. Bazı uyanıklar mavi tikli hesap satın alıp sonrasında da hesabın adını değiştiriyorlar. büyük ı<>'I' yerine küçük L 'l' ya da başka şeyler kullanarak insanları avlıyorlar bu şekilde. Sosyal medyalardaki linklere olabildiğince tıklamamak gerekiyor.
legendary
Activity: 1358
Merit: 1000
January 19, 2022, 07:01:46 AM
Mavi tikli olması bile gerekmiyor bu kansızların insanların duygularıyla oynaması için. Mesela bir defasında bir kız avrupada bir üniversite kazandım ama param yetmiyor diyerek ağlayarak para toplamıştı. Bir taneside ameliyat parası lazım diyerek Twitch yayını açmıştı. Ama foyası röntgen istediği bir arkadaşı ifşalamıştı. Artık çok zor inanmak önceden sokakta yanımıza gelen dilencilere para vermeyeyim karnını doyurayım derdik şimdi dilenciler mekan belirleyip bak ben keriz getireceğim senden alışveriş yapacak bana komisyon vereceksine döndürmüşlerdi. Düşünün kış günü benden dondurma istemişti bir dilenci  Huh Cheesy
hero member
Activity: 1428
Merit: 931
January 19, 2022, 06:43:55 AM
Sosyal medyada özellikle Facebook ve İnstagram da sahte hesaplar üzerinden banka kampanyası gibi gösterilen hesaplardan yapılan kampanyalara insanlarımız bazen anlık dalgınlık ile de olsa inanabiliyorlar, Facebook da çoğu zaman karşıma çıktığı oluyor Vakıfbank, Enpara, Akbank... gibi bankaların birebir internet şube görselleriyle sahte site oluşturarak siz giriş yapmaya çalıştığınızda buraya yazığınız bilgileriniz otomatikman dolandırıcıların hesabına düşmektedir. Çoğu zaman bilmem kaçıncı yıl dönümü için araba çekilişi şeklinde ilanlar görebilirsiniz bu tarz sahte reklamlara kanmamak adına paylaşımı yapan kullanıcı adının yanında mavi tikli (onaylı gerçek hesap) olmasına dikkat edin ve çevrenizdekileri bu konuda uyarınız. Görüyoruz ki sürekli bu tarz sahte hesaplara inanan vatandaşlar olabiliyor.
Pages:
Jump to: