Pages:
Author

Topic: Meşale efektli Led lamba Dolandırıcılığı - page 2. (Read 257 times)

hero member
Activity: 2170
Merit: 612
Online Security & Investment Corporation
Facebook üzerinde reklam vererek meşale efektlis Osram lamba sattığını iddia eden ve Bauhaus güvencesiyle satış yaptığını iddia eden varsa uzak durun. Dolandırıcılar yeni teknik geliştirmişler. Kesinlikle güvenmeyin. Size Osram marka tasarruflu ampül gönderiyorlar.

Adresinize ödemeli olarak gelen kargoya ait bilgileri:
Teknikler Dağıtım Lojistik ve Pazarlama Tic
Oruçreis Mah. Giyimkent 13 Sokak No:50 A Blok Esenler İstanbul
Telefon: 02124387505

Teknikler Dağıtım
Giyimkent Sitesi 13 Sokak No:36 Atışalanı Esenler İstanbul
Telefon: 02124387505

Aras Kargo Takip No: 8204277285724
Çok ilginç bir durum: Paket üzerinde iki tane taşıma etiketi var ve her ikisini de Aras Kargo yapıştırmış. Her ikisinde de farklı adres gözüküyor.

İade için iletişim numaralarımız diye bir de reklam çıktı paketten:
05331103334
05531028728
05531027498

Tabi ki bu numaraların hiçbirine ulaşılm

Facebook aracılığı ile ve ARAS Kargo kullanarak bu dolandırıcılık işlemleri yapılıyor. Facebook'da reklam veriyorlar. Siparişinizi Aras Kargo ile gönderiyorlar. İçerik kısmına 1 ADET LED FIRE LAMP yazıyorlar. Ancak paket içerisinden tasarruflu beyaz lamba çıkıyor. Lambanın markası OSRAM. Reklamını yaptıkları marka da OSRAM ancak alev efektli led lamba diye satılan lamba yerine tasarruflu ampül gönderiyorlar.

Lamba üzerindeki tüm bilgiler ile OSRAM markasının ithalatçısı ile irtibata geçip öz konusu dolandırıcılık hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Aras Kargo2ya başvurularak söz konusu dolandırıcılık hakkında ilgilendirme yapılmıştır. Malesef savcılık bu konularda şikayetçi olduğunuzda kovuşturmaya yer olmadığına dair kararar vererek hukuk mahkemesine başvurulması gerektiğini belirtiyor. Bir lamba için ödediğim ücret 36 TL ancak mahkemeye müracaat edersem yaklaşık oalrak 500 TL masraf yapmam ve iki üç yıl boyunca mahkemelerde sürünmem gerekecek. Daha önce yapmış olduğum işlemlerden dolayı neler olacağını biliyorum. Bunu dolandırıcılar da biliyor ve o yüzden bu kadar rahatlar. Vergi dairesine şikayette bulundum. İhbar tazminatı talep ettim. Gelen ürün faturasızdı. Faturası da çıkmadı. Faturasız vergi kaçırarak satış yapıldığını bildirdim.

Taaa Çin'den satın aldığım ürünler eksiksiz ve tam olarak gerçekten satın aldığım ürün olarak geliyor. Ancak Türkiye'den satın aldığım ürünlerde bu kaçıncı dolandırıcıya denk gelişim.

Az önce instagram hesaplarını da buldum. Ordan da başlamışlar. INSTGRAM: osramled
Web Sitesi: http://bauhaus.life/philips-ledfirelamp/
Pages:
Jump to: