Pages:
Author

Topic: Meet.One Cuzdani Hakkinda - page 2. (Read 337 times)

full member
Activity: 294
Merit: 193
April 13, 2019, 06:31:25 AM
Meet one cüzdan güzeldir poket eos ve infinito wallet bunlarin arasinda en guzelidir. Lynx de ne desktop hemde uygulama olarak son zamanlarda çıkan güzel bir uygulamadir. Bu arada murmuruda es geçmemek lazim ve ben hepsini İngilizce olarak kullaniyorum. Çince ve korece kismini anlamadim.

Olay bence eos anlamak ile alakalı işleyişini filan. Bunla ilgili açılan konulara bakmaniz lazımdır. Konular arasında boğularak herkesin kafası dahada karışır kanaatindeyim.

Misal meet one cuzdana ornek verirsek ben eos tarafinda simdiye kadar hiç normal bir borsaya girip üye olup kullanmadim. Çoğu borsa (dapp) şeklinde cuzdana tanimli aldigin sattigin tokenlar cuzdanindan cikip tekrar takas olup cuzdanina dönüyor.

Cpu veya net ihtiyacini ucretsiz karşılayan uygulamarda cuzdan icinde ve daha bir sürü.

Bir sürü olamasinin sebebi eos basite indirgenmiş yapısı ile çoğu dapp platformlarina bağlantı avantajidir.

Tam sormak istediginiz soruyu yazarsaniz net cevap verebilirim.
jr. member
Activity: 490
Merit: 4
April 13, 2019, 05:09:59 AM
Ethereum da başta karışık geliyordu zamanla alıştık basit demeye başladık eos da sorunları çözüp biz de aşina oldukça bu da çok kolay ve basit gelmeye başlayacaktır.
jr. member
Activity: 252
Merit: 2
April 12, 2019, 09:10:37 AM
Bildiğim kadarıyla bu eos cüzdanları ücretli idi. Bir ara ücretsiz indirme seçeneği sunuldu. Bende meet one indirmiştim telefona, telefon format yiyince gitti. Zaten içi boştu. Bende EOS alıp tutanlardanim.
Ledger destekliyor mu eos u?

Halen bütün cüzdan seçenekleri ücretli. Aslında cüzdan paralı değil. Sanırım yanlış anlaşılan nokta bu. Şöyle ki, Ethereum için oturup yüzlerce cüzdan oluşturmanız mümkün. Ve bunları kullanmadığınız sürece öylece duracaktır. İçine herhangi bir giriş yapmak için ücret istemese de oradan dışarıya çıkacak her işlem için bir GAS ücreti yani bir miktar ETH ödemelisiniz.

EOS'da iş böyle değil. EOS ağında yapılan işlemler ücretsiz ancak EOS'un blockchain defterinde adınıza yazılan her işlem için CPU ve RAM gibi alan kullanımları ücretlidir. Konuda meet.one'dan bahsedildiği için o ekibin tokenini örnek vereyim. MORE isimli token cüzdanınıza girerken sizin adınıza EOS.io ağında açılan deftere kayıt için sizden bir miktar RAM kullanımı ödemenizi isteyecektir. Sadece ilk işlem için. Daha sonra giriş-çıkışlar ücretsiz çalışacaktır. Bir başka token gireceği zaman ise yine aynı şekilde o anki RAM üzerinden ödeme yapmanızı isteyecek.

İşte cüzdanınıza girecek tokenler bir miktar RAM ve CPU isteyeceği için boş EOS cüzdanı oluşturmanın bir esprisi olmamaktadır. Bu nedenle de EOS oluşturma işlemlerinde bir ön ödeme gereklidir. Ki siz bu cüzdanı açtığınızda içerisinde CPU ve RAM olacaktır. Bu sayede cüzdanınıza token ve/veya EOS coin giriş çıkışı mümkün olacaktır.

Etheruem'a göre biraz karışık bir sistemi vardır. Ama IOST'da mesela şu anda benzer bir sistem yarattı. POS algoritması ile daha hızlı çalışan bir ağdır. Ancak mevcut durumda maalesef bazı sıkıntıları yok değil. Gelişimi zorunlu bir coin EOS. Ancak potansiyeli sanırım herkesin dikkatini çekiyordur.

Bu tip başlıklarında atılan postlar sayesinde eos'a da aşina olmaya başladık. Çok teşekkürler.
sr. member
Activity: 980
Merit: 257
April 12, 2019, 06:53:25 AM
Bildiğim kadarıyla bu eos cüzdanları ücretli idi. Bir ara ücretsiz indirme seçeneği sunuldu. Bende meet one indirmiştim telefona, telefon format yiyince gitti. Zaten içi boştu. Bende EOS alıp tutanlardanim.

Halen bütün cüzdan seçenekleri ücretli. Aslında cüzdan paralı değil. Sanırım yanlış anlaşılan nokta bu. Şöyle ki, Ethereum için oturup yüzlerce cüzdan oluşturmanız mümkün. Ve bunları kullanmadığınız sürece öylece duracaktır. İçine herhangi bir giriş yapmak için ücret istemese de oradan dışarıya çıkacak her işlem için bir GAS ücreti yani bir miktar ETH ödemelisiniz.

EOS'da iş böyle değil. EOS ağında yapılan işlemler ücretsiz ancak EOS'un blockchain defterinde adınıza yazılan her işlem için CPU ve RAM gibi alan kullanımları ücretlidir. Konuda meet.one'dan bahsedildiği için o ekibin tokenini örnek vereyim. MORE isimli token cüzdanınıza girerken sizin adınıza EOS.io ağında açılan deftere kayıt için sizden bir miktar RAM kullanımı ödemenizi isteyecektir. Sadece ilk işlem için. Daha sonra giriş-çıkışlar ücretsiz çalışacaktır. Bir başka token gireceği zaman ise yine aynı şekilde o anki RAM üzerinden ödeme yapmanızı isteyecek.

İşte cüzdanınıza girecek tokenler bir miktar RAM ve CPU isteyeceği için boş EOS cüzdanı oluşturmanın bir esprisi olmamaktadır. Bu nedenle de EOS oluşturma işlemlerinde bir ön ödeme gereklidir. Ki siz bu cüzdanı açtığınızda içerisinde CPU ve RAM olacaktır. Bu sayede cüzdanınıza token ve/veya EOS coin giriş çıkışı mümkün olacaktır.

Etheruem'a göre biraz karışık bir sistemi vardır. Ama IOST'da mesela şu anda benzer bir sistem yarattı. POS algoritması ile daha hızlı çalışan bir ağdır. Ancak mevcut durumda maalesef bazı sıkıntıları yok değil. Gelişimi zorunlu bir coin EOS. Ancak potansiyeli sanırım herkesin dikkatini çekiyordur.
Ethereum'un basitliğine alıştıktan sonra gerçekten karışık geliyor eos cüzdanları. Ama kullanmaya başlayınca o kadar da karışık olmadığı görülüyor.
Konudaki soruya gelince, sadece eos tutmak için kullanacaksanız meet.one dan aldığınız cüzdanın keyini simpleos yada eoslynx cüzdanına import edebilirsiniz. İkiside kullanımı basit cüzdanlar.
member
Activity: 378
Merit: 14
April 12, 2019, 01:40:35 AM

copper member
Activity: 252
Merit: 0
April 12, 2019, 01:34:21 AM
Bu karmaşıklıklar zamanla oturacaktır, oturmakta zorunda, insanlar hangi coin için hangi cüzdanı kullanacağını bulmakta çok sıkıntı yaşıyor. Farklı farklı coinler için farklı farklı cüzdanlar bulmak çok zor. Şu swap olayından sonra en uyuz olduğum konu bu cüzdan meselesi.
member
Activity: 532
Merit: 22
April 12, 2019, 01:16:57 AM
hero member
Activity: 1204
Merit: 630
April 12, 2019, 01:00:23 AM
Üstad EOS'la ilgili bulacağın cüzdanların büyük kısmı böyle. Yazılar korece yada çince gibi anlaşılması imkansız dillerde. EOS bu cüzdan ve dil konusunu bir türlü çözemedi.

Ben EOS Lynx'i kullanıyorum. Bunun dışında mobil telefon içinde güzel sayılabilecek tokenpocket diye bir uygulama var. Amacın sadece EOS almak ve saklama ise Infinito mobil cüzdan da güzel. Token desteği kısıtlı ama kullanımını çok seviyorum. Üstelik bu bahsettiğim cüzdanların tamamını meet.one'da aldığın private key ile import edebilirsin.

Son olarak Huobi Wallet uygulaması da EOS cüzdan oluşturmanıza izin veriyor.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
April 12, 2019, 12:51:58 AM
ya arkadaslar bu cuzdan tam olarak nedir? bin tane secenek cikiyor ve yarisindan fazlasi asyaca. eos alip cuzdana atayim diyorum ama o kadar tirto ki ben diger yerleri karistirirken eoslari harcarim diye tirsiyorum😊

not: bilerek buraya actim cunku eos ve cuzdanlari hakkinda bilgi sahibi olan 3-5 kisi var. onlar da ancak burada yazarsam gorur.
Pages:
Jump to: