Pages:
Author

Topic: Mehmet Şimşek : KDV, Kurumlar ve MTV artışı olmayacak - page 3. (Read 453 times)

hero member
Activity: 1092
Merit: 631
Hocam yeniden değerleme çok farklı, KDV artışı çok farklı. KDV artışını konuşacaksak %1 olan bazı kalemlerin yeniden %8’e çekilmesi veya %8 olan KDV oranlarının %18’e çekilmesini örnek gösterebiliriz. Bazen içeceklerden veya yiyeceklerden alınan vergiler azaltılıp arttırılabiliyor.
sr. member
Activity: 994
Merit: 316
Mehmet Şimşek, bir kaç gündür ortada gezen vergi artışlarını değerlendirerek , artış olmayacağını söyledi. KDV, Kurumlar vergisinde genel bir artışın olmayacağını söyleyen Şimşek, MTV artışını ise akıllarına bile getirmediklerini söyledi.

Benim de anlamadığım sene başında bazı vergilere yeniden değerleme oranında zam gelmemiş miydi? Onlar vergi değil miydi acaba? Yanlış hatırlıyor olabilirim. Zaten vergiden boğuluyoruz bir de artış diyorlar. Aklımı kaybedeceğim bu gidişle

Kaynak : https://www.trthaber.com/haber/ekonomi/bakan-simsek-vergi-oranlarinda-genel-bir-artis-olmayacak-841723.html#:~:text=Hazine%20ve%20Maliye%20Bakanı%20Mehmet,aklımızın%20ucundan%20bile%20geçirmedik%22%20dedi.

Burada çok da şaşıracak bir şey yok ki be hocam. Vatandaşa hayatını geçindirmesi için gerekli ortamı yine vatandaşın cebine yıkmak tatlı geldi, işin içinden her çıkamadıklarında hooop lan şuralara iyi bakın, illa bir yerlerden yeni bir vergi kalemi uyduracak bir şeyler vardır diye bir psikolojiye giriyorlar. Ben sigara zamları daha küsüratlı yapılırken, düz 50 lira yapsalar diyordum, şimdi 50 yi geçti, yeni hedefim direkt 75, bakın buralarda çok iyi kaynak var, her an yeniden dalabilirler balıklama şekilde sigara içki sektörüne, sonrasında şans oyunlarını da biraz daha söğüşlemeye geçerler olur biter.
hero member
Activity: 1428
Merit: 931
Mehmet Şimşek, bir kaç gündür ortada gezen vergi artışlarını değerlendirerek , artış olmayacağını söyledi. KDV, Kurumlar vergisinde genel bir artışın olmayacağını söyleyen Şimşek, MTV artışını ise akıllarına bile getirmediklerini söyledi.

Benim de anlamadığım sene başında bazı vergilere yeniden değerleme oranında zam gelmemiş miydi? Onlar vergi değil miydi acaba? Yanlış hatırlıyor olabilirim. Zaten vergiden boğuluyoruz bir de artış diyorlar. Aklımı kaybedeceğim bu gidişle

Kaynak : https://www.trthaber.com/haber/ekonomi/bakan-simsek-vergi-oranlarinda-genel-bir-artis-olmayacak-841723.html#:~:text=Hazine%20ve%20Maliye%20Bakanı%20Mehmet,aklımızın%20ucundan%20bile%20geçirmedik%22%20dedi.
Yeniden değerleme oranı vergi oranlarını değiştirmez, alınan vergi harç gibi sabit vergileri ve trafik cezası gibi bir çok cezanın yeniden değerleme oranına göre değişmesini sağlar. Mesela kimlik, ehliyet, pasaport harçları yeniden değerleme oranında artar.

Vergi oranlarını arttırmak vergi gelirini arttırmak anlamına gelmiyor bu nedenle sürekli vergilerin arttırılmasını mantıklı bulmuyorum. Vergi arttırılacaksa bunu daha çok garanti vergiler üzerinden yapabilirler mesela araç ÖTV si artabilir yakıt ÖTV si artabilir Tekel gurubunda vergi arttırılabilir çünkü buradaki vergiler garanti vergi sayılır kaçıramıyorsunuz.
sr. member
Activity: 714
Merit: 407

Pages:
Jump to: