Gelelim diğer şeylere. Merih’e verilen cezada hareketin uygunsuz, ahlaksızlığı ile CAS’a gidilememesini sağlayan 3 maçtan az ceza verilmiş olup Türkiye 2 maç ceza aldığı için itiraz edememiştir. Aynı UEFA, Jude’a çektiği hareket yüzünden 1 maç ceza vermiş onu da sonraya ertelemiştir. İngilizler turnuvada da Türkler değil mi? Haydi ceza verdin neden ertelemeli vermedin? Çünkü art niyetli bir karardı. Jude için 3/4 gün ceza vermeyi bekleyip inceleyen UEFA disiplin kurulu, Merih’e yalnızca bir kaç saat inceleme yapıp ceza verdi. Bu hareket art niyetli olduklarının adeta ispatıdır.
Kurallar açıksa herkese açık. Tadic Çetnik selamı verirken uefa nedereydi? Xhaka ve Shaqiri’ye çift başlı kartal yüzünden para cezası verirken Merih’e böyle kritik bir aşamada neden 2 maç ceza verildi?
Her şeyiyle art niyetli kararların alındığı bir durum oldu. Olay siyasi yapılmadı ama siyasi boyuta UEFA getirdi.
Olaylara hakim değilim. saydığın futbolcuları yolda görsem tanımam... Dediğim gibi hukukçu da değilim, her hukukçu da bu konuları bilmez. Anladığım kadarıyla...
Jude: Ahlak dışı (yada nasıl tanımlanıyorsa) hareket çekmiş. Devlet hırsızlığa farklı, adam yaralamaya niye farklı ceza veriyorsa ondan olabilir.
Shaqiri: Fifa Dünya Futbol Fedarasyonu, UEFA Avrupa Futbol Fedarasyonu. Bu adama FİFA ceza vermiş, bizim Futbolcuya UEFA... ABD mahkemesi adam öldürene başka, İngiliz mahkemesi başka ceza vermiyor mu? Mesela ABD'de idam var. Ondan olabilir.
Tadic: Olaylara hakim değilim dediğim gibi, şu an araştırdım, anladığıma göre uçakta yapmış. Mesela Türk yargısı iki kişi konuşurken hakaret suçu işleniyorsa atıyorum 1 yıl ceza veriyor. Bu hakaret sosyal medyadan yapılırsa 1 yıl daha fazla ceza veriyor. Ondan olabilir.
Xhaka: Shaqiri ile aynı galiba.
Bir milletin sembolü de olsa yasak konmuş olabilir. Düşününce de mantıklı. Mesela Moğollar. Zamanında her yeri yakıp işgal ediyorlardı. O zamanlarda Moğol ırkının bir işareti olsa. Bugün onu birileri yapsa...
Kimse kimseye kanunda yazmayan cezayı da veremez, kanunda yazan cezadan fazlasını da veremez. Dediğim gibi olaylara hakim değilim, hiç zannetmiyorum ama. En acemi avukat bile şunu der, A davasında aynı eylemi gerçekleştiren B isimli şahsa şu C cezasını verdiniz bize ise D cezasını... Kararın gözden geçirilmesini... Türkiye'nin böyle bir başvurusu var mı? Ben bulamadım. Yoksa böyle bir başvuru her zaman olduğu gibi milleti gaza getiriyorlar. Bunun adına da gazetecilik diyorlar. Hep aynı şeyler. Mili takım yenilir, hakemin suçu olur, bilmem kimin suçu olur... O kadar tantana, devlet o kadar para harcar, yardım yapar, futbolcudan kulüpten doğru dürüst vergi alınmaz... Ortada hiçbir başarı yok. Bahane? Milyonlarca... Yahu akıl var mantık var. Dünya kupası tarihinin başından beri FİFA Brezilya'ya takmış olsun. Kaç sefer durdurabilecek? Aleni şekilde yapmadığı sürece kaç kere?..