Pages:
Author

Topic: Merkeziyetsiz Kripto Para Borsası Bancor Hacklendi,PundiX ve Ethereum Çalındı - page 2. (Read 198 times)

jr. member
Activity: 182
Merit: 1
Hocam ben onu bunu bilmem de Binance dışında başka borsa ile mecbur kalmadığın sürece çalışmayacaksın. Adamlar bir problem olduğuda peşini bırakmıyor bununlada kalmıyarak müşterisini asla mağdur etmiyor.
full member
Activity: 1302
Merit: 115
Pepemo.vip
Tam rüzgarı arkamıza almış kripto paraların değer kazanmalarını beklerken yine hiç hesapta olmayan bir durumla karşılaştık.
Bancor aslında birçoklarına güven veriyordu o nedenle onların böyle bir durumla karşılaşmaları daha da üzdü yatırımcıları..
jr. member
Activity: 224
Bence içerde çalışanların bilerek bıraktıkları bir açığı birilerine anlatmasıyla çalındı. Yani içeriden biri yardım etmiş el ayak olmuş gibi geliyor bana. Çok büyük meblağ çalınmış. Geçmiş olsun demekten başka bir şey gelmez elimizden.
member
Activity: 364
Merit: 10
Güvenlik gerçekten çok önemli belli başlı borsalar haricinde kullanmayı pek tercih etmiyorum ancak onların da başına gelmeyeceğinin garantisi yok maalesef.. Yine de daha güvenli, yaygın borsaları seçmekte fayda var.
newbie
Activity: 98
Merit: 0
Bu hırsızlık olayları o kadar sık yaşanmaya başladı ki parası çalınanlaar haricinde kimse umursamıyor. Büyüklüğüne bakıp çalınan coinlerin hızlıca satılmasssı piysayı ne kadar sarsar ona bakıp tepki verir olduk
member
Activity: 574
Merit: 14
akıllı kontrat ile işlemlere izin verilen merkezi olmayan bancor hackleniyor. Güvenlik açığından dolayı demek. o açıkları kapatmak kimin görevi. bu borsada işlem yapıp da zarar edenler var forumda. değişim bir sistem. bu piyasayı en çok vuran hackerlar.
hero member
Activity: 1204
Merit: 630
Bancor ve benzeri sistemle çalışan borsaların güvenilirlik sorunları sebebiyle ben pek bulaşmıyorum. Bana kalırsa çok güvenilesi platformlar değil. Bunu yönetim anlamında söylemiyorum. Eleştrim çalışma mantıklarına ve oradaki kurtlara. Gerçekten iş bilmeyen bir kişi parasını pul değerine düşürebilir oralarda.
jr. member
Activity: 158
Merkezi olmayan kripto para borsası Bancor, bir açıklama yayınlayarak borsanın bir çeşit güvenlik açığından faydalanan hackerların, yaklaşık 30 bin ETH (12 milyon dolar) çaldıklarını duyurdu.

Atılan tweette Bancor ekibi, bir güvenlik açığının saptandığını ve olayın soruşturulacağını duyurdu. Atılan tweette, Ethereum’a ek olarak 1 milyon dolarlık PundiX ve 10 milyon dolarlık BNT tokenin de çalındığı belirtildi.

BNT tokenlerinin çalınma işlemi, Bancor protokolü kullanılarak engellense de, hackerlar 12 milyon dolarlık ETH ve 1 milyon dolarlık PundiX çalmayı başardı. Bancor ekibi, şu andan itibaren birçok kripto para borsası ile iş birliği yaparak, çalınan koinlerin izini sürmek için çalışma başlattıklarını da açıkladı.

Telegram kanallarından ve resmi Twitter hesaplarından olayla ilgili son gelişmeleri aktaracaklarını da belirten borsa; şu an ise bu hack olayının ardından kapalı durumda.

Haziran 2017 ayında yaptıkları ICO’da sadece birkaç saat içinde yaklaşık 153 milyon dolarlık bir meblağ toplamayı başaran Bancor ekibi, o dönem tarihin en büyük ICO’larından birinin altına imza atmıştı.

Bancor hack olayı, Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’in merkezi olmayan kripto para borsaları ile ilgili yaptığı açıklamaların çok kısa bir süre sonra yaşanırken, bu olay acı bir tesadüf doğurdu. Buterin, geleceğin merkeziyetsiz borsalarda olduğunu belirtmiş ve umarım merkezi kripto para borsaları cehenneme gider demişti.

Ancak Bancor hack olayının da gösterdiği üzere, merkeziyetsiz kripto para borsaları da, en az merkezi olanlar kadar bu tarz saldırılara yatkın. Bu arada olayın ardından Bancor Token (BNT)’de de büyük bir düşüş yaşanıyor.

Yazının kaleme alındığı dakikalarda BNT, %14’lük bir düşüş ile 2.72 dolardan alıcı buluyor.

kaynak :https://koinbulteni.com/merkeziyetsiz-kripto-para-borsasi-bancor-hacklendi-ciddi-miktarda-pundix-ve-ethereum-calindi-22374.html
Pages:
Jump to: