Pages:
Author

Topic: Mesai saatinin değişimi konusu - page 2. (Read 222 times)

legendary
Activity: 2324
Merit: 1176
July 19, 2022, 02:43:07 AM
Benim zaten en düşük yaptığım mesai 12 saat olduğundan biz 8 saate çekilmesine mucize gözüyle bakıyoruz 8 saat fazlasıyla bize yetecekken diğer devlet memurlarının 8 saatten az mesai yapma ihtimalini onlar için güzel bir hamle olarak yorumluyorum belki onlar günde 6 saat falan çalışırsa bizim günlük çalışma saatlerini 10 saate falan kısaltabilirler inşallah  Grin
sr. member
Activity: 1358
Merit: 374
July 18, 2022, 11:20:28 PM
Türkiye’de bu sistem işlemez arkadaşlar, ben başlığa baktığımda memurlar için 8 saat düzenlemenin 12 saate çıkacağını düşünmüştüm öncelikle, ama konu mesai saatinin kısaltılmasıyla pilot dedikleri bazı bölümlerde bunu başlatırlar, oraya da torpilli vatandaşları doldururlar, faydalanırsa yine adamı olanlar faydalanır diğer memurlar normal mesaisine devam eder,
legendary
Activity: 2632
Merit: 1333
July 18, 2022, 05:20:52 PM
Daha yaz saati uygulamasının sağlayacağı tasarrufunu anlamaktan aciz, ya da her zaman olduğu gibi "kimbilir o işin arkasında ne avantaları vardır?" dediğimiz şahıslar mesai saati hakkında mı yorum yapmış?

Konuya gelirsek: Gelişmiş toplumlar çalışmanın niteliğine, bizimki gibi muzdan hallice cumhuriyetler niceliğine bakar, vizyon o kadar çünkü !!!

Edit: şuursuzlar=> şahıslar
Çünkü tırnak içinde yazdığım gibi bir şeyse gayet şuurlu bir davranış oluyor.
hero member
Activity: 966
Merit: 764
July 18, 2022, 04:51:56 PM
Bakan Bilgin: "8 saat mesai artık eski alışkanlığımızın bir parçası olarak duruyor diye düşünmemiz, eleştirmemiz lazım. Bugün birçok ülkede 8 saatin aşağıya çekilmesine dönük çalışmalar var."

Forumda farklı yorumlar gelebileceğini düşündüğüm bir durum. Kimine göre zaten yatan memurlar kimine göre de büyük şehirlerde ulaşımı da dahil edince mesai saatinin gereğinden fazla uzun olması düşüncesi.

Ben bu konuda yorum yapmak istemiyorum farklı düşüncelerdeki alternatifleri yazdım sadece çünkü taraflı olarak yorum yapmaktan kaçınıyorum, mesai saatleriyle çalışan biriyim. Sizin düşüncelerinizi merak ediyorum bu konu hakkında.
Pages:
Jump to: