Pages:
Author

Topic: Mevcut doviz fiyatlarinin emlak piyasasina etkisi hk - page 2. (Read 325 times)

newbie
Activity: 69
Merit: 0
Döviz böyle gitse de gitmese de emlak sektöründe bir daralma olacak. Yaşadığım şehirde ev fiyatları da kira fiyatları da düşüyor 3 aydır. Satmanız şartsa fazla bekletmeyin.
sr. member
Activity: 1302
Merit: 264
Yanılmıyorsam tonu 3000 TL olan demir şu anda 4500 TL den satılıyor haliyle bu artışlar emlak satışlarına da yansıyacaktır,  arkadaşım inşaat yaptırıyor çalışmaları durdurdu piyasa düzene girince tekrar başlayacak.
newbie
Activity: 70
Merit: 0
şu an müthiş bir ters orantı var. ev fiyatları düşerken kira ücretleri deli gibi artmaya devam ediyor. mutlak çözüm gerekli.
jr. member
Activity: 490
Merit: 4
emlak fiyatlarındaki kiralar için özellikle çukurova bölgesinde şaşırtıcı bir şekilde düşmeye başladı. tabi döviz henüz etkisini göstermedi.
member
Activity: 195
Merit: 10
-
hocam 450 ye de satabilecek misiniz bir de o var, millette nakit para kalmadı, nakit para çok güçlü şu anda
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
Merhaba arkadaslar.
Mevcut ekonomik durumun emlak piyasasina henuz etkisi olup olmadigini bilen var mi?

Emlak isi icerisinde olan birileri varsa ilk elden bilgi aktarabilirse cok makbule gecer.

Soyle ki..

Sile'de bir ev aldik annem icin, cok uygun fiyata geldi arsasiyla beraber, daha 2-3 ay oldu olmadi. Euro kuru o vakitler 5.1TL falandi sanirsam.
Su an annemin yasamakta oldugu Istanbul Sabiha Gokcen Hava alanina 5 dakika mesafede, havuzlu guvenlikli sitede 3+1 daireyi de satmayi dusunuyoruz.

O vakitler 450.000TL idi piyasasi. Yani 88235 EUR.
Fakat 450.000TL bugunun kuru (7.25) ile 62000EUR ediyor. Yani 26000EUR zararina satmis oluyoruz.
Bugunun kuru ile 88235 EUR'a satisa koyalim desek 639.703TL ediyor. Zannetmiyorum satabilelim o fiyata?

Ne yapsak kararsiz kaldik.
Evi elde tutma sansimiz olsa elde tutardik fakat yeni evi ve arsayi krediyle aldigimiz icin, bu evin satilmasi lazim.
Lakin bu evin parasi krediyi kapatacak.

Sansimiza emlak isi icerisinde olan biri varsa diye sizlere sormak istedim.
Hayirli geceler herkese.

Bitcoin'den ev alcak parayi denklestirdigim için alti aydir ev piyasasini takip ediyorum tek farkettiğim şey altı aydır piyasada yaprağın kimildamadiği.. fiyatlar zaten şişikti şu anki kur ile satilmasi mumkun değil. bizim bölgede fiyatlar artmadi hatta inanmazsin dolar artarken tl bazli dustu
sr. member
Activity: 421
Merit: 263
Merhaba arkadaslar.
Mevcut ekonomik durumun emlak piyasasina henuz etkisi olup olmadigini bilen var mi?

Emlak isi icerisinde olan birileri varsa ilk elden bilgi aktarabilirse cok makbule gecer.

Soyle ki..

Sile'de bir ev aldik annem icin, cok uygun fiyata geldi arsasiyla beraber, daha 2-3 ay oldu olmadi. Euro kuru o vakitler 5.1TL falandi sanirsam.
Su an annemin yasamakta oldugu Istanbul Sabiha Gokcen Hava alanina 5 dakika mesafede, havuzlu guvenlikli sitede 3+1 daireyi de satmayi dusunuyoruz.

O vakitler 450.000TL idi piyasasi. Yani 88235 EUR.
Fakat 450.000TL bugunun kuru (7.25) ile 62000EUR ediyor. Yani 26000EUR zararina satmis oluyoruz.
Bugunun kuru ile 88235 EUR'a satisa koyalim desek 639.703TL ediyor. Zannetmiyorum satabilelim o fiyata?

Ne yapsak kararsiz kaldik.
Evi elde tutma sansimiz olsa elde tutardik fakat yeni evi ve arsayi krediyle aldigimiz icin, bu evin satilmasi lazim.
Lakin bu evin parasi krediyi kapatacak.

Sansimiza emlak isi icerisinde olan biri varsa diye sizlere sormak istedim.
Hayirli geceler herkese.

Pages:
Jump to: