Pages:
Author

Topic: Milyarder Yatırımcı Peter Thiel, Bitcoin’i Dijital Altın Olarak İsimlendirdi - page 2. (Read 171 times)

sr. member
Activity: 476
Merit: 257
Yarı doğru yarı yanlış bir anlatım olmuş öncelikle dijital para olan bitcoin kesinlikle altına alternatif bir şey değildir, yatırım aracı olarak kullanmak yerine bir ödeme yönetimi olarak tercih edilmeli kısacası dolar gibi kullanılmalı.. Şu an yatırım aracı olduğu gelecekte de dijital altın olacağı anlamına gelmiyor. Bitcoin'i güzel yapan şey döviz mi yoksa altın mı olduğu belli değil, her ikisinden de var.
hero member
Activity: 2030
Merit: 402
Evet Bitcoin bir nevi altının dijital versiyonu aslında. Yatırım için ve geri çekmek için doğru zamanı beklemek gerekiyor. Örneğin son zamanlarda pek güvenilir bir görüntü sergilemedi.
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
Ahaha ben bitcoini ilk duyduğumda da bu açıklamaları görmüştüm. Acaba eski bir açıklama da yeni mi görülüp yeniden yazıldı. Çünkü dijital altin terimi de yeni degil
member
Activity: 182
Merit: 11
Zaten bir çok kişi basit mantıkla bitcoini bu şekilde tanımlıyor özelliklerine bakacak olursak çok yanlış bir tanımlama olmuyor
hero member
Activity: 736
Merit: 504
'PayPal kurucusu ve Facebook’un en büyük yatırımcısı olan Peter Thiel'

Bu tür isimlerin bitcoin'den dijital altın olarak bahsetmesi önemli bir referans fakat segwit'in aktifleşmesi sonucunda bitcoin bir yatırım aracından çok ödeme sistemi olarak kullanılmaya başlandı. Örneğin dün Iran'lı birinden bitcoin karşılığında bir proje için telegram üyelikleri satın alabildim. Bitcoin ile ödeme yaparken en önemli şey herhangi bir websitesiyle kredi kartımı paylaşmamamdır, Ledger'i çıkartır ödememi yapar geçerim bu arada transferde sadece '7' cent ödedim nereden baksan 30 kuruş bile değil.. Bugün bitcoin swiftten çok daha avantajlı bir konuma geldi, 2019'dan sonra piyasanın çok daha iyi bir noktada olacağına inanıyorum.
sr. member
Activity: 518
Merit: 251
PayPal kurucusu ve Facebook’un en büyük yatırımcısı olan Peter Thiel, geçtiğimiz hafta New York’taki Ekonomi Kulübü’nde yapılan bir konuşmada CNBC muhabirine Bitcoin hakkında açıklama yaptı. Peter Thiel Bitcoin’i bir ödeme aracı olarak bulmadığını, bir değer saklama aracı olarak gördüğünü belirterek şunu söyledi;

‘’Altının çevrimiçi karşılığı olarak Bitcoin’i görüyorum.’’

Ünlü yatırımcı Bitcoin’in fiyatı ile ilgili teorisini de paylaştı. Peter Thiel’e göre, Bitcoin fiyatı %50 ile %80 arasında bir artış yaşayamayacak. Ancak, Thiel, Bitcoin’nin fiyat yükselişinin %20 ile %50 eğrisi içerisinde kalacağını tahmin ettiğini söyledi. Milyarder yatırımcı Ethereum’un Bitcoin’i geçeceği söylentilerine karşı ise, Ehereum’u Bitcoin’nin karşısında gümüşe benzeterek, gümüşün önde gelen varlık sınıfı altını geçmeyi başaramadığı gibi, Ethereum’un da Bitcoin’i geçemeyeceğini belirtti.

Bütün bunlara ek olarak Peter Thiel, Bitcoin ve Ethereum gibi lider kripto birimlerininin birkaçı haricinde kalan diğer kripto para birimlerine tarafsız yaklaştığını da ekledi.

Haber kaynağı, Thiel’in risk sermayesi şirketi Founders Fund’un, son altı yıldır 15 milyon ABD Doları ile 20 milyon ABD Doları arasında, Bitcoin yatırımı yaptığına dikkat çekiyor.  Söz edilen bu yatırım herkesin tahmin edeceği gibi, Bitcoin fiyatının dalgalanmasını kolaylıkla sağlayabilir. Belkide Peter Thiel bu açıklamasıyla, Bitcoin’nin fiyatında olacak artışı kamuoyuna önceden bildiriyor olabilir.

https://coin-turk.com/milyarder-yatirimci-peter-thiel-bitcoini-dijital-altin-olarak-isimlendirdi
Pages:
Jump to: