Pages:
Author

Topic: Mining için Linux kurulumu? - page 2. (Read 644 times)

member
Activity: 168
Merit: 24
February 23, 2018, 01:55:30 AM
Riglerimin sayısı artmaya başlayına bende kontrolü kolay diye windowsu bırakıp Hiveos'e geçtim yaklaşık 10 gün oldu kontrol açısından daha mutluyum evet ama windowsda afterburnerla overclock okadar basittiki hiveos de aynı ayarları yaptığımda hatalar alıyorum aldığım hataları araştırdığımda fazla overclock yaptığımdan kaynaklandığıyla ilgili yazılar okuyorum.

kartlarınızı yazın uygun ayarları verelim. Afterburn ile aynı olmayacak ayarlar zaten, hatta OC sekmesinden, diğer userların o kartlarla kullandığı ayarları da listeleyebilirsiniz.

Diğer HiveOS kullanıcıları buraya kendi değerlerini yazarsa daha yararlı olabilir.
Ayrıca Tuning bölümünde Hashrate watchdog kısmını seçilen miner için ayarlamayı unutmayın.

Tüm HiveOS kullanıcıların kullandığı aktif ayarlar zaten mevcut. Şu anda bir çalışma var ama normalde takip edebilirsiniz.
https://hiveos.farm/files/oclist.php

Bu da benim GB Windforce OC 1070 ayarlarım;

jr. member
Activity: 58
Merit: 3
February 22, 2018, 04:07:58 PM
Riglerimin sayısı artmaya başlayına bende kontrolü kolay diye windowsu bırakıp Hiveos'e geçtim yaklaşık 10 gün oldu kontrol açısından daha mutluyum evet ama windowsda afterburnerla overclock okadar basittiki hiveos de aynı ayarları yaptığımda hatalar alıyorum aldığım hataları araştırdığımda fazla overclock yaptığımdan kaynaklandığıyla ilgili yazılar okuyorum.
Bu değerlerde bende sorunsuz çalışıyor.
Asus 1070ti -- CORE 180 MEM 1200 PL 120 <--- Equihash 525 h/s bminer, dstm, claymore
Asus 1070ti -- CORE 180 MEM 1300 PL 130 <--- ethash 31,5 mh/s ccminer

Asus 1070 -- CORE 150 MEM 850 PL 110 <-- Equihash 450 h/s , ethash 28 mh/s
Asus 1060 -- CORE 50 MEM 900 PL 110 <-- Equihash 325 h/s , ethash 18 mh/s
Diğer HiveOS kullanıcıları buraya kendi değerlerini yazarsa daha yararlı olabilir.
Ayrıca Tuning bölümünde Hashrate watchdog kısmını seçilen miner için ayarlamayı unutmayın.
newbie
Activity: 4
Merit: 0
February 22, 2018, 03:04:41 PM
full member
Activity: 405
Merit: 104
February 21, 2018, 09:48:28 AM
SSD'nin başka yeri olmayacaksa, aslında hiveOS'u direk SSD'ye kurarsanız biraz daha iyi oluyor.
Gerçi sizin anakartlar yeni modeldir muhtemelen, benim anakartlar epey eski oldugundan USB lerde biraz performans düşük.

Anakartım Biostar BTC 250 Pro, USB 3.0 portları var ama bendeki flash 2.0

SSD 'yi B planı olarak yedekte tutarım uzun bir süre, HiveOS stabil çalışırsa USB 3.0 flash satın alıp yoluma devam ederim.
member
February 21, 2018, 09:38:26 AM
Hangi veriye göre en güzeli windows?
Salak amerikalılar bile windows kullanmıyor. Dünyadaki sunucuların büyük bölümü UNIX. Bir çok avrupa ve uzakdoğu ülkesi windowsu terketti, ediyor.
Konudaki sorunlara bakalım, hemen hemen hepsi windows kullanan insanlar.
Siz windows kullanıyorsunuz diye en iyisi windows olmaz. Bunun hayatında hiç yurtdisina cikmamis birinin "avrupa bizi kıskanıyor" demesinden farkı yok.

Windows hayvan gibi sistem kaynağı emiyor. Sırf windowsa aşinayız diye yeni girdiğimiz işe windows kurarak girdik. Şimdi HiveOS denemek istiyorum. Bu gece ilk testlerimi yaparım, umduğum gibi giderse de SSD'yi söküp USB üzerinden devam ederim.

SSD'nin başka yeri olmayacaksa, aslında hiveOS'u direk SSD'ye kurarsanız biraz daha iyi oluyor.
Gerçi sizin anakartlar yeni modeldir muhtemelen, benim anakartlar epey eski oldugundan USB lerde biraz performans düşük.
full member
February 21, 2018, 09:01:10 AM
Salak amerikalılar bile windows kullanmıyor. Dünyadaki sunucuların büyük bölümü UNIX. Bir çok avrupa ve uzakdoğu ülkesi windowsu terketti, ediyor.
Siz windows kullanıyorsunuz diye en iyisi windows olmaz. Bunun hayatında hiç yurtdisina cikmamis birinin "avrupa bizi kıskanıyor" demesinden farkı yok.

Windows hayvan gibi sistem kaynağı emiyor. Sırf windowsa aşinayız diye yeni girdiğimiz işe windows kurarak girdik. Şimdi HiveOS denemek istiyorum. Bu gece ilk testlerimi yaparım, umduğum gibi giderse de SSD'yi söküp USB üzerinden devam ederim.
member
February 21, 2018, 03:35:11 AM
hocam en güzeli windows10 yani kartı tanıtamadım diye bir şey yok, uğraşacaksınız bu işler biraz uğraşmalı işler.

full member
Activity: 280
Merit: 102
February 21, 2018, 02:40:10 AM
hocam en güzeli windows10 yani kartı tanıtamadım diye bir şey yok, uğraşacaksınız bu işler biraz uğraşmalı işler.
member
Activity: 172
Merit: 15
February 20, 2018, 05:47:31 PM
Win 10 pro da yaşadığım kart tanımama sorunu(1 kart bile tanımıyor) sonucu linux kurup burada mining yapmak istiyorum.
Ancak kaynak bulamıyorum.
Yükleme, kurulum vs aşamalarını anlatabilecek bir arkadaş var mı?
Simplemining kullanmakta istemiyorum sonuçta linux o da. Varmı bu adımları anlatabilecek arkadaş?
bence linux biraz daha karmaşık win 10da tanıtamadıysan kartları tahminimce acemisindir bu yüzden linuxu kurup kulanman senin için zor olacaktır yani bence win10 la biraz daha uğraş yapamazsan bu işle uğraşan birilerinden yardım alman senin için daha iyi olacaktır
member
February 20, 2018, 08:47:32 AM
Cok da ugrasamam derseniz, hiveos da diger kullanicilarin o kartlardaki ayarlarını da listeleyebilirsiniz.

HiveOS'a gitgide ısınıyorum Smiley

Bende de Nvidia var zaten. Ethash'te sorunsuz kazıyorum ama Equide GPU stuck hataları alıyorum. OC nedenliymiş zanndersem. Her algo değişiminde OC de değiştirmek pratik değil.

HiveOS 'ta profit mining özelliği var mı? Awesome alternatifi birşey varsa kurcalamak isterim.

Gerek kendi sunucularımızda gerekse şirket bilgisayarlarında uzun zamandır ubuntu kullandığımız için, benim için çok iyi oldu.
kernelde ufak tefek oynamalarla daha da stabil hâle geliyor.
Henüz yok, ama dmytro apisini yeni yayınladı, programlama var ise kendiniz o yapana kadar yapabilirsiniz cronjob özelliğini kullanarak.
Orta vadede kendisi de ekleyecek switch to profitable özelliğini. ama daha çok yapılacak iş olduğundan biraz daha arka planda.
full member
February 20, 2018, 08:21:17 AM
Cok da ugrasamam derseniz, hiveos da diger kullanicilarin o kartlardaki ayarlarını da listeleyebilirsiniz.

HiveOS'a gitgide ısınıyorum Smiley

Bende de Nvidia var zaten. Ethash'te sorunsuz kazıyorum ama Equide GPU stuck hataları alıyorum. OC nedenliymiş zanndersem. Her algo değişiminde OC de değiştirmek pratik değil.

HiveOS 'ta profit mining özelliği var mı? Awesome alternatifi birşey varsa kurcalamak isterim.
member
February 20, 2018, 05:47:58 AM
Ben SMOS ta rigleri stabil çalıştıramadım. sürekli restart döngüsüne giriyorlar. Afterburnerda yaptığım OC ile SMOS taki değerler birbirinden farklı. Sevemedim SMOS u.

HiveOS ilgimi çekti, ETHOS ve HiveOSta denemek istiyorum.

Afterburnerda girdiginiz mem.clock ayarinin yaklasik 2 katini giriyorsunuz linuxta. Ati ayarlarini bilmiyorum bu arada, nvidia için bu dediğim.
full member
February 20, 2018, 05:28:35 AM
Ben SMOS ta rigleri stabil çalıştıramadım. sürekli restart döngüsüne giriyorlar. Afterburnerda yaptığım OC ile SMOS taki değerler birbirinden farklı. Sevemedim SMOS u.

HiveOS ilgimi çekti, ETHOS ve HiveOSta denemek istiyorum.
newbie
Activity: 294
February 20, 2018, 01:29:09 AM
Hocam en güzel linux simple mining os yani namı değer SMOS, ufak bir flash disk işinizi görecektir.
member
Activity: 286
Merit: 11
February 19, 2018, 08:35:40 AM
ETHOS hocam babalar gibi 10-15 gün kapanmadan rigler calisiyor. 6 kartli ve 9 kartli toplam 36 AMD rx580  mevcut ETH+DCR dual , ETC+DCR dual yapiyorum. Duale geçtikten sonra pool kaynaklı bir kaç sorun yaşadım fakat stabil devam edebiliyorum . Poloniex verification yaptıktan sonra PASCAL dual deneyeceğim. Benim de linux da hiç bir bilgim yoktu fakat biraz arastirdiktan sonra ethos tercih ettim ve sikinti yaşamıyorum. Kimine gore 39usd çok para olabilir fakat benim icin 39usd normal bir rakam sebebi ise windowsla ugrasip kafayı yiyeceğime Ethos kurup yan yatıyorum . windows u sadece bios modlama icin kullandim. kartlar modlandiktan sonra usb 3.0 16gb flash a hdd raw copy yapıp ethos u calistiriyorsunuz.  bu asamadan sonra yapılması gereken tek şey pool , hesap , mem ve core ayarlarını local.conf isimli bir dosyada belirtmek. 
sr. member
Activity: 616
Merit: 259
February 19, 2018, 04:28:58 AM
Bir adet kartı dahi görmüyorsa sizin donanımsal bir probleminizin olma ihtimali yüksek. Linuxe geçsenizde hiç bilmediğiniz bir işletim sisteminizin yanında,kartları linuxde de görme ihtimali çok düşük. Windowsta 7 kartı sıkıntısız çalıştırabiliyorum ben. O kısmı bi inceleyin siz.
hero member
Activity: 953
Merit: 504
February 18, 2018, 04:30:45 PM
Windoesta sorunlar yaşadığım için linux kurayım dedim kullanımını bir türlü beceremedim kaldırıp tekrar windows kurdum. Windowsa alışınca linux zor geliyor.
sr. member
Activity: 504
Merit: 256
February 17, 2018, 03:52:11 PM
Windows arayuzlu linux belki işinize yarayabilir..

https://www.fullprogramlarindir.com/etiket/windows-10-gorunumlu-linux
newbie
Activity: 38
February 17, 2018, 03:23:37 PM
ben de ethos onereyim bari Smiley cesit bol.
smos da kullandim bir ara o da gayet verimliydi.
ethos da remote.conf dosyasi ile tum rigleri tek dosya ile kontrol edebiliyor olmak bana daha cazip geldigi icin 6-7 aydir ethos kullanir oldum.
merhaba,

anladığım kadarıyla ethos 39usd'ye satın alınıp sınırsız kullanılıyor.
diyelimki 20 tane rig var. Hepsini ETH kazmaktan ZCL kazmaya bir iki tık ile çevirebilir miyiz?
legendary
Activity: 1288
Merit: 1068
February 16, 2018, 05:55:27 PM
ben de ethos onereyim bari Smiley cesit bol.
smos da kullandim bir ara o da gayet verimliydi.
ethos da remote.conf dosyasi ile tum rigleri tek dosya ile kontrol edebiliyor olmak bana daha cazip geldigi icin 6-7 aydir ethos kullanir oldum.
Pages:
Jump to: