Pages:
Author

Topic: Moğolistan: Merkez Bankası İlk Dijital Para Birimi İçin Onay Verdi (Read 277 times)

full member
Activity: 624
Merit: 125
alcedoplatform.com
Asya piyasası gelecekte dünyanın ihracat merkezi olma yolunda. Çin, Singapur, Güney Kore, Japonya gibi asya ülkeleri kripto para yatırımlarında lider pozisyonda. Merkez bankalarından dijital para onayı gelmesi önemlidir.
jr. member
Activity: 322
Merit: 1
bu moğolistan yıllardır sinsi gibi hiçbir şeye karışmayıp kendi kendine takılıyordu. bu atılımları beni epey şaşırtsa da hiç heyecanlandırmadı.
member
Activity: 504
Merit: 12
bu tür gelişmeler Aslında Piyasayı oldukça yüksek derecede etkilemektedir hem de olumlu yönden Ama bu biraz az gelişmiş ülkelerden olduğu için etkisi az.
full member
Activity: 532
Merit: 100
Ekonomik olarak geriye düşen krize giren devletler çareyi kriptoparalarda buluyorlar. Ancak bunun kullanımı ne olacak halk bunu neden kullanacak bunlar ne avantajlar sağlayacak bunu devletin millete güzel açıklaması gerekiyor
member
Activity: 504
Merit: 10
umachit.fund
Moğolistan ekonomi olarak çok geride kalmış durumda. Bu şekil ülkeler ekonomik arayışlar içerisinde dijital paralara da yöneliyorlar bakalım kararların neticesi ne olacak.
member
Activity: 574
Merit: 34
Moğolistan dan bahsediyoruz onlar benimsemiş kabul etmişlerse siz anlayın ne durumdayız. Tüm dünya ülkeleri bir çağ atlıyor biz onların eskittiklerini kullanıyoruz resmen. Hiç bir şeye zamanında ayak uyduramıyoruz her şeye geç kalıyoruz. Herkes tabağın içindekini bitiyor dibini bize sıyırtıyor. Ne zaman uyanır bu millet bilmem koskoca kripto para piyasasını sadece çiftlik bank ile kıyaslayan insan dolu kulaktan dolma bilgi ile konuşmayı çok seviyoruz doğrusunu anlatıyorsun istersen kendini parçala inanmak diye bir şey yok.
sr. member
Activity: 798
Merit: 260
Bizim ülkemizde hala bunu konuşmuyor daha atılan adım bile yok bence blockchain endüstri 6.0 bana göre herkes bunu anlayacak ve buna yoğunlaşacaktır eminim bundan
newbie
Activity: 20
Merit: 0
 İstemeselerde nefret etselerde karşılarında çok büyük bir buz dağı var buna yenilecekler ne yazıkki. Bu konuda Erken davranmaları kendi lehine olacaktır ülkelerin. Bir an önce ülkelerde dijital paraların uygulamaya konulması doğru bir hareket olacaktır.
sr. member
Activity: 546
Merit: 250
Merkez Bankaları gelecekte ulusal para birimlerinin talebinin düşeceğini şimdiden öngörerek kripto para birimi kullanılmasına onay vererek dünya ekonomik sistemine entegre olmaya çabalamalı. Türkiye'de dijital para oluşturulması ekonomi bakanı tarafından dillendirildi.
member
Activity: 294
Merit: 10
World’s First Decentralized ICO Platform
Moğolistanın bu kararı belki etkisiz ve önemsiz olabilir ama gelecekte trendin ne yöne doğru gideceği hakkında da ipucu veriyor. Bu açıdan oldukça olumlu bir gelişme olarak görüyorum bu haberi.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
abi nerde venezuella-moğolistan vs dandik ülkeler var onları kobay faresi gibi kullanıyorlar. tamam iyi güzel hoş da kim napsın moğolistan'ın kripto parasını, kripto olmayanını kullanan var mı ki kriptosunu kullansın. üşenmedim baktım para birimi Moğolistan Tugriki imiş. koskoca dünyayı titreten cenghiz khan'ın torunları candy isminden başka isim mi bulamamış yok lolita koy bari Cheesy
full member
Activity: 476
Merit: 100
CAT.EX Exchange
Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilinmez ama bu konuda da bizim ülkemizin çok geriden geleceği aşikar. Keşke bir an önce bu konuda araştırma geliştirmeye yatırım yapılsa. Eminim 10 yıl sonra bu ar-ge'ye yatırımların kazanımlarını kat be kat alacaklardır.
member
Activity: 112
Merit: 10
zamanında ben üniversitedeyken f@tih projesini başlattılar. bir sürü yatırım yapıldı hepsi çöp oldu. Çinden binlerce tablet geldi birazı dağıtıldı, baktılar olmuyor geri toplandı şimdi hepsi çöp. o dönem gelen tabletler teknoloji olarak da geri kaldılar haliyle. Akıllı tahtalar desen hepsi birbirinden perişan. Biz anca yol yaparız, köprü yaptırırz, parayı taşa gömeriz. Ülkeyi yönetenlerin ekonomi vizyonu bu kadar işte. En sonunda kendileri beceremediler, "EYYY Ameriga gel sen bak bizim şu ekonomiye" dediler. Sanırsın Amerikayı işçi olarak aldık yanımıza.

Yerli kripto para mı?
Daha yolumuz uzun...
full member
Activity: 504
Merit: 120
Mesele kripto paralara onay vermekten ziyade halka yaymakta. Sürekli bir yerlerden onaylar vs. geliyor ama sokağa çıktığında onu kullanabilecek kişi sayısı nedir? Bu yüzden kripto paraların önünde daha çok yol var. Ama bizim de böyle atılımlar yapmamız, insanları ufaktan alıştırmamız lazım. Eninde sonunda kripto para veya dijital para adı her ne olursa olsun günlük hayatta kullanılacak.
jr. member
Activity: 182
Merit: 1
Üretim olarak,gelir olarak onlarda bizim gibi dışa bağımlılar.Bizden iyi durumda değiller ama baktığımız zaman bu atılımları zaman içinde gösterecektir ki çok büyük bir etkisi ve yarar sağlayacaktır. Ülke ve insanlar adına sevindim güzel ve zamanında bir adım olmuş umarım bizde böyle bir adım atarız.Helal olsun.
member
Activity: 560
Merit: 11
hocam şu ülke kendi kripto parasını çıkardı, kullanıyor. tamam haberleri okuyoruz. ama gelişmeleri de haber yapsalar, artısı, eksisi şu oldu şeklinde. ben gelişmiş ülkelerin kendi kripto parasını çıkardıkları anın beklenmesinden yanayım. zira venezuela, moğolistan çok yeni gelişmeler bunlar.
sr. member
Activity: 476
Merit: 257
Benim önemsediğim taraf ülkelerin kriptoyu külliyen engelleyecekleri düşüncesinin insanlarda böyle böyle azalacağı şeklinde. Ülke kriptosunun bir önemi yok ama bu vesile ile düzenleme ve ödeme kabulü anlamına gelen gelişmeler oluyor.
member
Activity: 546
Merit: 10
Özendim. Şu kriz ortamında bile oturup düşünülmedi biz neden beton yığınlarına katrilyonlar harcadıkta elle tutulur bir tane teknolojiye (silah sanayii hariç) yatırım yapmadık diye. Keşke bizde de önü açılsa kripto paraların.
member
Activity: 596
Merit: 14
digital para birimi demek doğru olmaz sonucta suanda digital parayı herkes kullanıyor ! bu büyük bir gelişme değil kripto para digital ayrımını iyi yapmak lazım
member
Activity: 191
Merit: 10
Türkiye'nin de bu durumlara kayıtsız kaldığını düşünmüyorum illaki arka planda bu tip çalışmalar yapılıyordur ama malumunuz ülkemizde birşeylerin yapılması için bürokratik hız biraz yavaş kalabiliyor..
Pages:
Jump to: