Şu anda yönetenlerin tamamı bakanlık ayirmaksizin söylüyorum 6 Şubat depremi bazlı konuşuyor. Akşam MEB bakanı 2024 yılı öğretmen atamaları için aynı yerden girdi konuya, yahu bizim ülkenin kasada Kara gün akçesi vardı, o para bugünler için değil mi zaten, hani bunu herhangi bir yangına karşı yangın tüpü, trafik kazasina karşı ilkyardım çantası gibi düşünürsek, hem yandık hem kaza yaptık ama ne evde yangın tüpü bırakmışlar, ne arabada ilkyardım çantası sanırım.
Deprem oldu ama çok yardımlar da toplandı. Aslında ikinci MTV bir nev’i haraç gibi bir şeydi ki zorla alındı insanlardan. Deprem oldu ve ülkece kan ağladık ama ekonomik olarak bunun zorluğunu yaşayanlara yüklemek hiç doğru olmaz, olmadı. Atamaları deprem yüzünden yapmıyor, öğretmen almıyorsanız bu kalan nesil nasıl eğitim alacak? Eğitimin ülkede temel taş olduğunu bilmeyen mi var? Bence bakan bey keşke biraz daha farklı konuşsaydı.
Hocam 99 depremi sonrası hayatımıza giren özel iletişim vergisi var mesela, totalde neredeyse 90 milyar liralık bir vergi toplandığını duymuştum, mesela o vergi hadi birkaç sene toplandı falan sonra niye kaldırılmadı? Bizde vergiler asla ama asla sekteye uğramıyor ne yazık ki, bu arada o kadar yardım toplandı gibi görünse de o canlı yayına bağlanıp caka satanlardan bir kısmı hala taahhüt ettikleri paraları yatırmamış hocam.
@totti67 hocam adamlar ötv hesaplarken (yanlış olmasın eğer hatlı iseb biris düzeltsin) alınan malın kdv si hesaplanıp bunun üzerinden ötv hesaplanıyor. Sonra bu ötv nin de kdv si alınıyor. Tabi haksızlık olmasın değil mi. Mazallah devlet vergi kaybına uğrar. Eğer haram yemeyle insana bir halt olmuş olsa şimdi üst düzey yönetimde ve ona yardım da bulunan alayından eser kalmamış olurdu. Bu ötv külliyen haram. Bir yılın sonunda ve o da sadece cep telefonundan alınacak olan ötv donumuza kadar girdi.