Şu sıralar kullandığım mousum tutukluluk yapar oldu yine. Logitech M705 Marathon kullanıyorum. Aslında kısa yollarından dolayı çok memnunum. Aklımdan geçen her hareketin bir kısa yolu var mouse üzerinde. İstediğim şeyi çok hızlı yapabiliyorum bu tuşlar sayesinde. Fakat elimde oluşan ağrılardan dolayı da artık bu mouse'tan daha iyi bir model arıyorum. Baş parmağımdan bileğime uzanan bir ağrı ve bu elimde güç kaybı oluştu bir süredir.
Neyse bu dertlerden muzdarip biri olarak bu başlığı açıyorum. Sizin önerileriniz nelerdir öğrenmek istiyorum. Ayrıca kendi deneyimlerimi burada paylaşıp faydalı bir konu oluşturmak niyetindeyim.
1- Logitech M705 Marathon
Kullandığım mouse:
https://www.logitech.com/tr-tr/product/m7056 yıldır, 3 kere yenileyerek tekrar aldığım mouse bu. Üzerinde tam olarak 10 fonksiyon var. Standart fonksiyonları çıkartırsak 6 adet özel fonksiyon var. Mesela ben bunları şu şekilde atadım:
*Scrool sağa dokunduğunda ekran küçülür.
*Scrool sola dokunursa müzik değişir/veya sekme kapanır.
*Başparmakla sıkarsam player durur.
*Soldaki yukarı aşağı düğmeleri sesi açar ve kısar.
*Scrool bastırınca hızlı kayar, tekrar bastırınca kademeli kayar.
Süper değil mi : )
Logitech MX Vertical
Karpel tünel hastaları için dizayn edilmiş olan Logitech MX Vertical modelini aldım geçen gün:
https://www.logitech.com/tr-tr/product/mx-vertical-ergonomic-mouseBu mouse elin doğal duruş şekline göre dizayn edilmiş. Tokalaşma pozisyonu denilen pozisyona göre ayarlarnmış belirli bir açıda. Duruşu çok hoş aslında, eli rahatlatıyor. Fakat bir çok farklı olumsuzluktan dolayı vazgeçip iade etmek zorunda kaldım. *Normal mouse'larda bilek hareketi ile imleci hareket ettirirken bunda neredeyse tamamen kol hareketleri kullanıyorsunuz. Bu yüzden geniş bir mouse alanı açmanız gerekiyor. Klabyeye sürekli çarpabilirsiniz. *Kullandığım masada, mouse'un tabanındaki kaydırmaz takılıyordu, bu yüzden tuşlama yaparken kaçırıyordum hedefi. *Mouse fazla hafif normale göre. *En önemlisi fonksiyon tuşlarının çoğu yok, scrool standart.
Yakında
Mx Ergo modelini deneyeceğim. Onunla alakalı deneyimlerimi de yazarım. Eminim sizlerinde güzel tavsiyeleri olur mouse konusunda. Oyun oynayan biriyim ama çok takıntılı değilim bu konuda. Benim için önemli olan ofis kullanımı. Yani rahatlık, ağrı yapmaması, fonksiyon tuşlarının pratik konumlandırılması, kablosuz olması gibi şeyler.