Pages:
Author

Topic: Multi-kripto para cüzdanı Coinomi - page 2. (Read 420 times)

jr. member
Activity: 322
Merit: 2
December 17, 2018, 12:11:40 PM
Cüzdan hacklenir veya çalınırsa geri kurtarma seçeneği eğer ki işlevselse ileride çok değerlenir bu coin de cüzdan da.
member
Activity: 532
Merit: 22
December 08, 2018, 08:04:38 AM
Airdrobuna katıldım diyebiliyorum çünkü bir sürü bounty airdrop yaptıgim için hangisinin ne olduğunu karıştırdım. Ama cüzdanını telefonuma indirdim. Birşey gelecek mi bilmiyorum. Telegramina da katılmışim. Hatta geçen gün cüzdan güncelleme bile yaptı. Beklerim , eğer birşey gelmezse silerim gider.
newbie
Activity: 8
Merit: 0
December 08, 2018, 07:57:30 AM
Coinomi bugün en başarılı ve en çok kullanılan kripto para cüzdanlarından bir tanesi. Bunun temel nedeni kullanıcılara birden fazla dijital varlığı sadece bir kurtarma şifresi ile aynı arayüzden güvenli bir şekilde yönetebilme imkanı vermesi. Coinomi cüzdan’da kurtarma şifresi AES ile şifrelenerek kullanıcıların kendi cihazlarında diğer uygulamalar tarafından erişilemeyecek bir yerde saklanıyor. Kurtarma şifresine cüzdan içinde belirlediğiniz ayrıca transferleri gerçekleştirirken de girmeniz gereken başka bir şifre ile erişebiliyorsunuz. Bunların yanında Coinomi çoklu dil ve segwit desteği sağlıyor ayrıca uygulama içinde coin’lerinizi ShapeShift ve Changelly aracılığı ile takas edebiliyorsunuz.

Coinomi nasıl kullanılır?
Coinomi’yi Google Play veya App Store’dan indirdikten sonra uygulamayı açın, ”create a new wallet” butonuna tıklayın ve karşınıza çıkan kurtarma şifrenizi bir kağıda yazın ve güvenli bir yerde saklayın. Sonraki adımda kurtarma şifrenizi yazarak onayladıktan sonra cüzdanınızı dış unsurlardan korumak ve transferleri gerçekleştirirken onay vermek için ikinci bir şifre seçmeniz isteniyor. Bunu da tamamladıktan sonra sol taraftan istediğiniz coin’lere tıklayarak cüzdanınıza ekleyebilirsiniz.

Coinomi kapatılırsa coin’lerime ne olur?
Şu an gayet başarılı bir cüzdan olduğu için böyle bir şey söz konusu olmasa da bu soru geçmişte çoğu kullanıcının aklına gelmiştir. Örneğin herhangi bir borsa kapatıldığında veya bir coin borsadan kaldırıldığında o coin’lere daha sonra erişmeniz mümkün değil. Ancak Coinomi’de ürün tamamen hizmet vermeyi durdursa bile burada verilen araç ile kurtarma şifrenizi kullanarak sahip olduğunuz coin’lerin her biri için özel anahtarlarınızı alabiliyorsunuz. Daha sonra bu özel anahtarları coin’lerin kendi cüzdanına aktararak coin’lere erişebiliyorsunuz.

Coinomi cüzdan kullanıcılar için KYC politikası uygulamıyor ve IP adresinizi gizleyerek IP adresinizin cüzdanınız veya transferleriniz ile ilişkilendirilmesinin önüne geçiyor. Bundan dolayı daha anonim bir cüzdan diyebiliriz.

kaynak: https://coinbalina.com/coinomi-cuzdan-guvenli-mi-nasil-kullanilir/
Pages:
Jump to: