Pages:
Author

Topic: MY Way Forumalacali (Merit Source Application Turkish Blog) (Read 688 times)

full member
Activity: 294
Merit: 193
Bugün sabah Şant Manukyan’ın bitcoin analizini izlerken, çin takviminin bitcoin fiyatı üzerine etkisinden bahsettiğini gördüm. Globalde de bir kaç yerde karşıma çıkan bu konuyu biraz irdeleyip üzerine kısaca yazmak istedim.


Takvim Etkisi

Öncelikle ekonomi’de “Takvim Etkisi” şeklinde geçen kavramın ne olduğuyla başlayalım. Takvim etkisi (veya takvim anomalisi) borsaların; her yılın, ayın veya haftanın aynı zaman diliminde normalden farklı bir davranış göstermesidir.

Etkin piyasa kuramına göre zamandan bağımsız olması ve homojen bir dağılım göstermesi gereken hisse senedi getirilerinin tekrar eden aralıklarda farklı hareket ettiğinin tespiti üzerine, buradan yola çıkılarak bu dönemsel farklılıklardan yararlanılarak daha fazla getiri elde etmeye çalışmanın mümkün olduğu ileri sürülebilir.

Çin Yeni Yılı

Çin Yeni Yılı (Ay yeni yılı) ‘nın kripto markette güçlü bir etkisinin olduğu ve bu dönem öncesi hep bir düşüş gözleneceği düşünülür. Konuyla alakalı aslında farklı sebepler söylemek mümkün. Kimi, çinlilerin hediye almak için, kimi tatil masrafları için bitcoin bozdurduğuna değinir kimide benzer başka sebepler öne sürer.

Bu yaklaşım ne kadar gerçekçidir tabi ki tatışılır ama  şu bir gerçek ki Ocak ayı bitcoin için genelde kritik bir zaman olarak düşünülür ve 2015’den beri Ocak ayında bitcoin fiyatı hep düşmüştür.

Aşağıdaki resim Şant Manukyan’ın bugün paylaştığı çizelgeden alıntı. Bu çizelgeye göre son 5 yıla hep belirgin düşüşlerle başlayan bitcoin, ilk defa 2020 itibariyle yıla yükselerek başlamış oldu.


Ancak tabi Çin yeni yılının 25 Ocak 2020 olduğunu hatırlatıp, bu yıl bu teorinin gerçekleşmediğini söyleyebilmek için önümüzde halen daha 5 günlük daha bir süreç olduğunu hatırlatmış olayım 😊

Not: Bu arada kendi fikrimi de belirtmeden geçemeyeceğim. Bitcoin piyasasında Çin Yeni Yılı etkisi veya bir ocak ayı etkisi olduğunu açıkça söyleyebilmemiz için elimizdeki veri sayısı gerçekten çok kısıtlı. Ama geçtiğimiz yılları incelediğimizde gerçekten bir benzerlik söz konusu. Tabi ki her zaman benzer hareketler yaşanacak diye bir şey yok ama bence bu piyasada işlem yapan herkesin bu etkiyi kafasının bir kenarına yazması faydalı olacaktır.



Aslında bunu binance bulmadı.Daha önce bir platformdaki sistemi alıp kopyalamış.Bu binance yöneticileri gerçekten çok zeki.
Nerede potansiyel varsa kopyalayıp kendilerine kazanç kapısı sağlıyorlar.
Referans sistemi ile tüm borsaları tokatlayıp 1.liğe geçtiler.
ico modelini dönüştürüp ieo olayını patlatanda bunlardı.
lending sistemi ve stake sistemini entegre edip oradan da müşteri çekmeye başladılar.
marjin ile uğraşmayan gariban tayfayı bile marginin içine çekip söğüşlediler.
Heralde en sonda bnb tutanlara kar payı dağıtacağız demedikleri kaldı.Bunuda yaptıkları zaman  ne olur bilemiyorum.

Bu margin olayı bana nedense çok riskli gelmiştir. Yani çok fazla öğrenmeye bile çekiniyorum ucundan kenarından bulaşmamak için. Bu konuda daha tecrübeli arkadaşların yorumlarını merak ediyorum Smiley


Düşünce doğru. Marjin elinizdeki 1 birim parayla, 3-5-10-100 katlı işlemler yapmayı esas alır. Ama bunu yaparken farklı bir takım uygulamalar vardır.
Temelde mantık yukarıda anlattığınız gibi, marjin için pozisyon aldığınız bir coin'in yüzdesel değişimi bu katsayılarla çarpılır ve size ona göre hesap çıkarılır. Örneğin BTC 10000$ iken long (yani yükseliş beklentisi) 3x kaldıraçla satın alırsanız ve BTC 10100$'a kadar çıkarsa siz %3 kazanırsınız. Ama tersi durumda paranın ciddi bir kısmını da kaybedebilirsiniz. Bunu da göze almak lazım. Daha önce ki başlıklarda da bu konu konuşuldu, özellikle kaldıraç yükseldikçe, risk artmaya başlar. Örneğin 100x kaldıraç'da yukarıda anlattığım durumda %1 yükselişte paranızı 2'ye katlamış olursunuz ama çok ufak bir düşüş durumunda da bütün paranızı kaybedersiniz.

Bana göre en az rulet oynamak kadar riskli bir şey marjin işlemleri. Özellikle 100X kaldıraçla işlem yaptığınız da tüm parayı 0 gelecek diyer rulete basmak gibi bir şey. Yani ortaya koyduğunuz parayı tamamen kaybetme şansınız hep var.

BTCBULL ve BTCBEAR'da bunun kolaylaştırılmış hali. Bunu marjin üzerinden yapmanın kolay anlaşılır olmadığı ve bu pozisyonları açmanın zorluğunu gördükleri için Binance akıllıca bir hamle yaptı ve bu çiftleri listeledi. Burada Binance'ın ticari zekasını takdir etmek gerekir. Baktığımız zaman güzel hacim de var bir çok marjin açan borsadan daha fazlası dönüyor burada ki Binance'ın kendi marjin bölümü de var.
Fakat şöyle de bir durum var. Bilinçsiz trade yapan çok sayıda insan var. Bunlar sadece Binance'da böyle bir şey var deyip satın almaya kalkabilir. Bunu pair'lerde keşke Stable USD'ler arasında göstermeseydi. Bu şekilde alım satım yapan ve zarara uğrayan insanlar olabilir gibi geliyor. Umarım yanılıyorumdur.

Uzun zamandır binance girmiyordum bu sabah girdiğimde Bazı stabilcoin paritelerinde ETHBULL ve ETHBEAR simgerlerini gördüm. Burada da bir başlık göremedim.
marginden çok fazla anlamadığım için biraz araştırınca ordan alınan ETHBULL veya ETHBEAR tokenin kaldıraçlı işlem tokeni olduğunu gördüm.
ve anladım ki binance yine bu işten anlamayan veya marginden uzak durmuş kesimi de işin içine bir şekilde dahil etmeye karar verip eşeğin aklına karpuz kabuğunu düşürmüş bile.

Quote
3X Long Bitcoin Token (BULL)
3X Short Bitcoin Token (BEAR)
3X Long Ethereum Token (ETHBULL)
3X Short Ethereum Token (ETHBEAR)

Yukarıdaki verilere göre örneğin Bitcoin ile ilgili BULL/USDT üzerinde yapacağınız her işlemde aynı zamanda 3x long işlemini yapmış oluyorsunuz yani BTC yüzde 1 yükseldiğinde BULL/USDT paritesi yüzde 3 yükseliyor ve aynı mantık düşüş durumlarında da geçerli.
  
Şuan ETHBULL / ETH BEAR pariteleri durdurulmuş ama Bitcoin için BULL ve BEAR Pariteleri aktif.

Bu margin olayı bana nedense çok riskli gelmiştir. Yani çok fazla öğrenmeye bile çekiniyorum ucundan kenarından bulaşmamak için. Bu konuda daha tecrübeli arkadaşların yorumlarını merak ediyorum Smiley




Twitter'ın kurucusu olarak tanınan Jack Dorsey aynı zamanda mobil ödeme şirketi Square'inde sahibi. Square Crypto şirketi, Bitcoin temelli bir mobil ödeme servisi olacak. Bu konuda Dorsey ve ekibi çalışıyor ve haklarında sıklıkla haberler çıkıyordu.
21 Ocak'da Cryptocurrency Payment Network başlıklı bir patent başvurusu onaylandı. Bildiğiniz üzere Dorsey kriptolara her zaman sıcak bakmış ve Bitcoin için her zaman iyi görüşler sunmuştur.

Patent'in içeriğinden;

Quote
In one embodiment, a method includes receiving a request for payment associated with a transaction between a first user and a second user, where the request specifies a payment amount in a fiat currency and identifying an indication that the first user intends to satisfy the request for payment using a non-fiat instrument. The method also includes initiating a first transfer of a value corresponding to the payment amount in the non-fiat instrument from a first balance of the first user to one or more service balances of a payment service and initiating a second transfer of a value corresponding to the payment amount in the fiat currency from the one or more service balances of the payment service to a second balance of the second user.

Dünde Jack Dorsey Twitter hesabından ilerleme kaydettiklerini belirten tweet attı. Ve Square Crypto'nun ilgili tweet'ine atıf yaptı.

Quote
Square Crypto is focusing on Lightning! ⚡️
https://twitter.com/jack/status/1219774343988690944

Square Crypto'nun blogunda ise şu başlık atıldı;
What We’re Building: Lightning Development Kit

Yani artık Lightning ile ödeme geçidi işine odaklandığını söylemek yanlış olmaz.

Bu platformun hayata geçmesiyle bence hem Bitcoin hemde bütün piyasaya olumlu bir hava gelecektir.
Üstelik, Twitter'ın sahibinin elinden çıkan bu projeyi benimseyen çok sayıda şirket olacaktır diye düşünüyorum.


Kaynaklar;

1) ABD Patent Bürosu : http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PALL&p=1&u=/netahtml/PTO/srchnum.htm&r=1&f=G&l=50&s1=10,540,639.PN.&OS=PN/10,540,639&RS=PN/10,540,639
2) Jack Dorsey Twitter Profili: https://twitter.com/jack
3) Square Crypto Twitter Profili: https://twitter.com/sqcrypto
4) Medium Makalesi: https://medium.com/@squarecrypto/what-were-building-lightning-development-kit-1ed58b0cab06



abi en iyisi kullanmayacan bu mereti Cheesy bozulsa falan zıçtın, hele bi de kaydetmediysen bilgileri Huh harbi ya o nasıl oluyor? diyelim kano yaparken devrildi kano, üstün başın cımcılık oldu Grin bi de baktın servetini biriktirdiğin eleman deniz suyuyla crash..vardır gerçi bi yolu da bilen varsa aydınlatsın please...

Herhangi bir cüzdan kullandığınızda (hardware wallet dahil) seed recovery phrase ile herhangi farklı bir cihaz üzerinden kripto paralarınızın tamamına ulaşabilirsiniz. Yalnız ulaşacaklarınız blokzinciri içindekilerle sınırlıdır (on-chain), yani Lightning network gibi zincir dışı (off-chain) teknolojilerde seed phrase kullanımı mümkün değildir. Bugün 12 veya 24 kelime olarak seçilen kelimelerin tamamı özenle seçilmiş ve 128/256 bit şifrelemeye eşdeğerdir. BIP39 standardına göre 2048/4096 kelime kullanılıyor ve kullanılan bu kelimeleri Github üzerinde bulmanız mümkün. Yani cüzdanı oluştururken bu kelimeleri herhangi bir şekilde yedeklemiş olan bir kişi. Ledger cihazı kaybolsa, kırılsa ya da çalınsa dahi başka bir Ledger cihazına ihtiyaç duymadan farklı bir kripto para cüzdanı ile içeriğin tamamına ulaşabilir.



Yeni baslayan arkadaslar veya forumda sagda solda surekli "shitcoin" yazisini gorerek merak edip bu konuya tiklayan arkadaslara merhabalar.

Eger bir suredir Bitcointalk'da takiliyorsaniz (ki hatta bu Bitcointalk ile de limitli degil) surekli "shitcoin" terimini gormussunuzdur. Shitcoin genel olarak argo bir bicimde "boktan coin" diyebilecegimiz coinler. Ayni zamanda shittoken gibi de kullanilabilir. Peki neden surekli suna buna shitcoin veya shittoken diyoruz ve neden alternatif kriptoparalar bolumunde bu terimi cok yaygin bir bicimde goruyoruz diye sorarsaniz, cogu coinin shitcoin olmasi nedeniyle.

Gel gelelim Shitcoin nedir? Shitcoinler genel olarak kriptopara dunyasinda/toplulugu tarafindan sabit bir hedefi olmayan, yapay yollarla fiyati sisirilmis, hic bir sekilde kullaniciya hizmet etmeyen, bir ise yaramayan coinlere veyahut tokenlere verilen isimdir. Buna ornek olarak Bitcoin, kriptopara dunyasinin popularite kazanmasini sagladigi ve cogu kripto birimlerine zemin hazirladigi icin genel olarak en guvenilir, en sabit ve en populer kriptopara birimi olarak kabul edilir. Ayni sekilde Ethereum tamamen farkli bir blokzinciri sistemi tanittigi, kripto token terimini topluluga sundugu icin genel olarak sevilen ve saygi goren coinlerdir, tabii bunlar ornek. Litecoin gibi ilk scrypt algoritmasiyla yaratilan coinlerde hala gonullerde yerini korumakta.

Biraz da shitcoinlere ornek verelim. Aslinda hem bu konuyu acmama sebep olan hemde beni delirten coin Ripple. Eminim ki bir yerde mutlaka Ripple'in ismine denk gelmissinizdir. 2013-2014'de halka acilip duyuruldugundan beri surekli gozumuze zorla bu firmayla anlasma yapti, su firmayla anlasma yapti, aile bireyleriniz artik Ripple kabul edecek, yedi sulalenize Ripple ile hediye alabilirsiniz gibi vaatlerle surekli medyada kaldi, gunumuzde bile hala "yil sonuna kadar 50 bin dolar" gibi vaatler gormek mumkun. Peki Ripple'i shitcoin yapan bu mu? Hayir. Daha once de belirttigim gibi bir coini shitcoin yapan bir hedefinin olmamasi, yapay yollarla duzenlenmesi vb. Ripple decentralised yani merkezi olmayan bir kriptopara birimi degil. Butun coinler Ripple Inc. tarafindan yonetiliyor, aslinda hic bir zaman size gelen Ripple'larin 100% sahibi olmuyorsunuz. Ripple ayni zamanda "hizli para transferi" disinda herhangi bir teknoloji sunmuyor. Hedefi yok, tek vaatleri "herkes bir gun Ripple kullanacak"'dan baska yone sasmiyor. Ripple Inc. fiyati istedigi gibi manipule edebiliyor.

Bu foruma 7 senedir uyeyim, uye olmadan once de takip ediyordum. En basindan beri cikan alternatif kriptopara birimlerinin coguna donup bakalim. Insanlarin hevesle bountylerine katildigi, ekibine yardimci oldugu, gelismesine katkida bulundugu cogu kriptopara bile bugunlerde kayip, kimse kullanmiyor.

Ozet: Genel olarak kimsenin kullanmadigi, hic bir yenilik vaat etmeyen, vaat ettigi yeniliklerin arkasinda durabilecek bir kapasiteye sahip olmayan coinlerin hepsine shitcoin diyebiliriz.

Konuda her ne kadar sadece Ripple'dan bahsetsem de belirttigim gibi son zamanlarda yine populerite kazandigini gordugum icin, olay sadece Ripple'dan ibaret degil.
Ama Ripple'dan da nefret ediyorum.

full member
Activity: 294
Merit: 193
I support this application.

Thank you

For your support

As long as I breathe I will continue writing. I leave the scales of justice to you..
full member
Activity: 294
Merit: 193
Güzel istatistiki bir veri. Uzun zamandır Maker DAO tekelinde olan DeFi ve krediler yayılıyor demek ki. Compound özellikle iyi gelişim gösteriyor. Adını da daha fazla duymaya başladık. Dün bir yerde de tartıştığımız bir konu oldu.

Ethereum şu anda kullanımı itibariyle, Bitcoin'de dahil pek çok paranın önünde. Bugün aramızdan birisi ödeme alıcak olsa basitçe ETH kullanmayı seçer.

* Pratik cüzdan edinme,
* Hızlı transaction (aktarım işlemi),
* Her yerde alım-satımı mümkün,
* En kolay ulaşılabilir DEX altyapısı
* Nispeten bir çok kriptoya göre daha merkeziyetsiz olması.


Aklıma ilk gelen özellikleri direk bunlar mesela. Özellikle DEX'lerde trade için ETH çok ideal. Bunu göz ardı etmemek lazım. Bir de Vitalik'in önderi olduğu projede topluluğun gücünün Vitalik'i dönem dönem bastırabildiğini görmek çok hoş bence. Vitalik çok zeki bir adam, söylediklerinin büyük bir kısmına katılsam da her dediğinin olması bizi farklı yerlere götürür. Örneğin Vitalik ETH adedinin 120 milyonda sınırlandırılmasını istemiş ama topluluk karşı çıkmıştı. Ve topluluğun dediği oldu! Bitcoin'i saymıyorum bile de başka hangi kripto paranın CEO'su bu kadar uyumlu davranır? Justin Sun? Hiç sanmıyorum.

Arkadaşlar DeFi ile hayatımıza büyük yenilikler gelecek. Ethereum bugüne kadar birlikte çalışabilirlik ağı olarak görülüyordu. Şimdi ise finans alanında daha güçlü olabileceği yere doğru gidiyor.

* DeFi uygulamalarına akıllı kontrat ve Dapps'lar ile verilen destek,
* Staking mekanizması ile ciddi oranda gerileyecek emisyon hızı,
* Finansal alanda artan aktiflik ile güçlenme potansiyeli,
* Reel olarak en çok kullanılan para olabilmesi ve burada kalabilmesi.


Bunlar ETH'ye sınıf atlatacaktır. Ve eğer talep bu hızla artarken, Ethereum'un arzı bahsi geçtiği gibi yıllık 100.000 adetle sınırlandırılırsa değeri artacaktır. Nereye varacağını hep birlikte göreceğiz. Ama bu DeFi uygulamalarının kullanımının artması bana göre iyi yöne gittiğine işaret ediyor.

Yine bir güzel grafikle karşınızdayım arkadaşlar.
Biliyorsunuz Ethereum artık DeFi ile sıklıkla anılmaya başladı ve her geçen gün DeFi uygulamaları için kitlenen Ethereum sayısı artıyor.
Bugün aşağıda paylaştığım resimdeki web sitesi (https://bankless.substack.com/ , Üyelik paralı olduğu için raporun detayına ulaşmak zor) kaynaklı veriye göre toplam ETH miktarının %3'ünden fazlası artık DeFi için kilitlenmiş durumda. Bu miktarın büyük çoğunluğuda Maker DAO için yapılmış. Compound ve Kyber'de gittikçe artan oranda dahil olmuşlar.

Quote

Forumda buraya gir ve orada ara hocam : https://bitcointalk.org/index.php?board=160.0
yada

örnekler :

https://bitcointalksearch.org/topic/how-to-cpu-mine-monero-randomx-on-intel-and-amd-cpus-profitability-best-cpus-5206990
https://bitcointalksearch.org/topic/xmr-stak-rx-free-randomx-miner-0-dev-fee-5201979
https://bitcointalksearch.org/topic/best-cpus-for-mining-monero-randomx-monero-randomx-overview-review-5186086

ayda anlatayım.

buradan kullanacağın madenci  yazılımını indir :
https://github.com/xmrig/xmrig/releases

buradada ayarları ve poolları seçip otomatik config dosyası oluşturabileceğin bir sihirbaz var.
https://xmrig.com/wizard

dosyası oluştur ve config.json dosyasını madenci yazılımın bulunduğu yere kopyala hepsi bu kadar.


buradanda elindeki işlemcinin ortalama performasını kontrol edebilirsin.

https://1stminingrig.com/best-cpu-to-mine-randomx/




burada bu coie ait neden zorluğun arttığını da öğrenmiş olduk.

https://cryptomining-blog.com/11320-ravencoin-rvn-getting-fpga-mining-support-for-the-x16rv2-algorithm/



ilginç bilgiler, daha ilk sürümde BittWare CVP-13 FPGA, 6*1080 TI performansına ulaşmış X16Rv2 algosunda, daha sonra bu daha da arttırılır diğer algoritmalarda hep böyle olmuş zaten, burada da tüm algoritmalar için şu anki Bitstream performanslarını bulabilirsiniz: https://www.bittware.com/fpga/cvp-13/


Raven Coin ekibi acaba ne düşünüyor FPGA dominasyonu karşısında...
full member
Activity: 294
Merit: 193
sr. member
Activity: 364
Merit: 304
I support this application.
full member
Activity: 294
Merit: 193
full member
Activity: 294
Merit: 193
highlights of this week


Merit Kaynağı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Daha önce Merit Kaynağının ne olduğunu, görevlerini izah etmiştik. Bu mesajda da başvurunun nasıl yapılacağını anlatmaya çalışalım. Burada yazacaklarım şartlanmış kurallar olmamakla beraber, topluluğun genel olarak kabul gördüğü geleneksel detayları aktaracak. Başvurunuzu isterseniz özel mesaj olarak @Theymos'a da gönderebilirsiniz. Kaynaklar, açığa çıkmadığı sürece kendilerini gizli tutabilirler. Yönetici de bu anlayıştan yana aslında kaynakların kim olduğunu herkes tarafından bilinmesini arzu etmiyor, fakat bu önemsiz bir detay. Genel olarak başvurular topluluğa açık bir şekilde yapılmaktadır.

Önce Güçlü Bir Profil Oluşturun

1- Yargı gücünüzü gösterin: Bu ilk adım sayılır. Daha önceden kazandığınız meritleri, adil bir şekilde dağıtın. Adil dağıtım herkese 1 merit vermek değildir. Hak eden mesajlara daha fazla merit veriyorsanız bu yargı gücünüzü gösterir. Adil olun, sadece size merit gönderenlere karşılıklı meritleşmeyin. Kaynak başvurusu yapacak kişilerin gönderip aldığı merit sayfaları da incelenmektedir. Ayrıca güvenilir bir Trust List oluşturun. Trust Listiniz güvenilir kişilerden oluşuyorsa, yargı gücünüzün güçlü olduğunu ifade eder bu.

2- İyi bir yazar olduğunuzu ispatlayın: Başvuru yapmadan önce, forumda Kaliteli Yazılar yazın. Topluluğa yararlı bir birey olduğunuzu ispatlayın. Başvuru yaparken de bu yazılara ihtiyacınız olacak.

3- Aktif bir üye olun: Başvuru yapmadan önce forumda bolca vakit geçirin, topluluğunuz ile kaynaşın ve forumu tanıyın, dinamikleri bilin. İnsanlara yardımcı olun, muhabbet edin. İnsanlar sizi sevsin ve müttefiklerinizin sayısı artsın. Başvuru sırasında sizi destekleyecek topluluk üyelerinin mesajları ve meritleri değerli olacaktır.

Şimdi Başvuru Konusu Açın

1- Kendinizi tanıtın: Başvurunuzu açacağınız yer, forum ile ilgili global tartışmaların döndüğü META bölümünde yapıyoruz. Konuya giriş yaparken öncelikle kendinizi tanıtmanız gerekiyor. Kimliğinizi, anonimliğinizi açığa çıkarmak zorunda değilsiniz. Sadece ne kadar zamandır forumda olduğunuzu, hangi bölümlerde aktif olduğunuzu, uzmanlık alanlarınızı, kişisel bazı detayları paylaşabilirsiniz. İnsanlar sizin neden Kaynak olmaya layık olduğunuzu bilmeleri, ısınmaları önemlidir.

2- Kendinizi ispatlayın: Daha önce forumda paylaştığınız orijinal, kaliteli yazılarınızın linklerini toparlayın. En az 10 tane olması gerekiyor. Daha fazla da paylaşabilirsiniz. Full alıntı yapmaktan kaçının. Kendi tarzınızda paylaşabilirsiniz ama önerim: İngilizce bir başlık ve açıklama yazıp, başlığı linkleyin. Başlık linklemeyi bilmiyorsanız bknz; Kaliteli yazı nedir konusu

3- Başkalarına ait kaliteli yazılar paylaşın: Üçüncü bölümde, 10 taneden az olmamak üzere, başka üyelere ait, tercihen hiç merit almamış veya hak ettiğinden çok az merit almış yazıları paylaşın. Yine önerim; full alıntı yapmadan ingilizce bir başlık ve açıklama ile linkleyin yazıları.

Başvurunuz mümkün mertebe estetik ve anlaşılır olursa, max verimi elde edersiniz. Giren yabancı üyeler sizi anlar, profilinizi inceler ve size müttefik olurlar. Yöneticinin de sizi tanıması kolaylaşır. Kendisine güvenen, şartları karşıladığını düşünen tüm arkadaşlara, Merit Kaynağı başvurusu yapmasını öneririm.

Herkese başarılar dilerim. Smiley


Kripto Günlüğümde de daha önce ifade ettiğim gibi uzun zamandır altcoinlerde pek trade yapmıyorum. (Bnb istisna olarak). Bunun sebebi, bitcoin yarılanmasına kadar altcoinleri aşırı riskli buluyor olmamdır. Bence yarılanma ve sonrasına kadar btc ciddi volatiliteye maruz kalacak. Bitcoin ödül yarılanmasının önemi ve etkileri üzerine kafa patlatırken şöyle bir teatide bulunduk arkadaşlarla.

1- Bitcoin Yarılanması Etkisi ve Önemi
Bitcoin ağını yürüten, taşıyan kişiler madenciler. Madenciler iki ana geliri vardır. Blok ödülü + transfer fee'leri.
Şuanda madenci gelirlerinin ne kadarı ödüle bağlı, ne kadarı transfer feelere bağlı? Bunu az çok kestirebiliyorsak, yarılanma etkisini de çözebiliriz.

Şu kaynaklardan son çıkan blokların detaylarına bakabiliriz.
https://www.blockchain.com/btc/blocks
https://live.blockcypher.com/btc/

Şuanda her blokta madencilere 12,5 btc ödül bölüştürülmektedir. Ayrıca her blokta gerçekleştirilen transferdeki fee'lerde madencilere verilmekte havuzlar tarafından. Son 24 saatte üretilen bloklardaki fee'lerden, her saatte rasgele bir blok seçtim. Bu bloklardaki fee'leri topladım, 24'e böldüm.

0,49+0,15+0,17+0,15+0,081+0,015+0,037+0,147+0,322+0,173+0,133+0,137+0,141+0,042+0,264+0,241+0,0282+0,168+0,27+0,139+0,03+0,266+0,005+0,053= 3,6522 BTC

3,6522 / 24: 0,152 btc ortalama blok başına kazanılan fee miktarı.

Şuanda 12,5 btc blok ödülü + 0,152 (ortalama) transfer fee= 12,65 btc ödül kazanıyor madenciler.
Yarılanmadan sonra 6,25 btc blok ödülü +0,152 (ortalama) transfer fee: 6,4 btc ödül kazanırlar (aynı şartlarda)

Dolayısıyla eğer bu durum sadece bugüne özel değilse ve madencilere her gün bu kadar düşük fee ödeniyorsa; Sonuç olarak yarılanma ile fiyat uçuşa geçmek ZORUNDA!

Bu hesap ortalama olarak doğruysa, yani her gün blok ortalaması bu kadar düşük işlem fee veriyorsa,


1- Fee'ler zorla artırılacak. 2017 yarılanmasından sonra 6 boyunca fiyat artmamıştı fakat madenciler yüksek fee veren işlemleri kabul ettiği için btc transferleri afaki rakamlarla onay almaya başlamıştı.
2- Fiyat iki katına çıkmalı. Şuan zaten ucu ucuna ayakta kalan madencilerin masrafı çıkartabilmeleri için btc 2 katına çıkmalı.
3- Madenciler makine kapatır ve zorluk ona göre ayarlanır, daha fazla btc ortaya çıkar. Bu en zayıf ihtimal ki adamlar makine kapatıp ne yapacaklar?


2- Bu Süreçte Altcoinlere Girmek Mantıklı mı?

Buraya kadar olan kısmı teknik veri olması için yazdım. Burası ise tartışacağımız kısım. Biliyorsunuz altcoinler, btc'nin ani fiyat hareketlerinde mutlaka çakılıyor. 2017'deki yarılanmadan 6 ay sonra bile ciddi bir fiyat hareketi yaşanmamıştı. Şimdi önümüzde 2019 yarılanması için yaklaşık 5 ay var.

Bu süreçte altcoinlere girip-çıkmak mantıklı mı? Mantıklıysa, size göre ne zaman girmeli, en güçlü altcoinler hangileri olacak?


Doğrusu bu kadar düşük fee'ler beni oldukça derin düşündürüyor.

Bu yarılanmada 6 btc'ye düşecek blok ödülü, diğer yarılanma ne zaman olur bilmiyorum ama o zaman da 3 btc'ye düşecek. Peki bunca cihaz yatırımı yapmış madenciler ne yapacaklar? Ya bitcoin fiyatı aşırı yükselmeli yada mecburen bitcoin kazmaktan vazgeçmeleri gerekecek çoğu madenci ileride. Çünkü bu kadar fazla işlem gücü, elektirik masrafını bu kadar düşük bitcoin ödülü karşılamaz. Transfer sayısı da aşırı artınca sistem tıkanıyor, fee'lerin miktarı artsın desen o zaman bitcoin pahalı bir araç olur anlamını kaybeder. Bu şartlar altında bundan sonraki ikinci yarılanmada fiyatın 4 kat filan artması lazım en az.

Bitcoin kazmaktan vazgeçen sha256 madencilerinin yeni-karlı bir coine el atmaları gerekecek. (Tabi eğer bulabilirlerse)

Bu yarılanmayı bir şekilde atlatırız da, bundan sonraki yarılanmada işimiz iş... Smiley



Teatiye katıldıkları için için @Onurgozupek, @HakanY.'ya ve diğer arkadaşlara teşekkürler.


https://defipulse.com/  hacimde acayip bir artış var.Son günlerde kripto paralardaki artışta  etkilemiş olabilir.
Arkadaşlar bu defi olayı için kısaca p2p kredi diyebiliriz.Yani bankaya gidip kredi çekmek istediğinizde teminat gösterirsiniz ya işte bu defi sektöründe de atcoinlerinizi teminat olarak gösterebilirsiniz ve kredi çekebilirsiniz.Düşük krediler için pek mantıklı görünmesede genel anlamda harika bir sistem diyebiliriz.
Bir diğer yandan insanlara borç vererek faiz geliri elde edebilirsiniz.Bir bakıma bankaların ortadan kalkmasının ikinci adımı olarak görebilirsiniz.

Eğer bu hızda giderse bu yıl 10 milyar dolara kadar bir hacim bekleniyor p2p kredi sisteminde.
Bu hizmeti veren projeler ethereum alt yapılı olduğu için pos sisteminden önce  harika bir fırsat olarak gördüm ve biraz daha ethereum aldım.
şuan yaklaşık 3.5 4milyon civarında ethereum p2p kredi sistemi için kilitlenmiş durumda.

İşte bu tür şeyleri görünce dolardan türk lirasından çıkıp tam anlamıyla kripto paralara dalasım geliyor ne yalan söyleyim.
Bu anlattığım şeyin TAMAMEN MERKEZİYETSİZ OLMASI HARİKA BİR ŞEY YAHU !

Olayın ciddiyetini anlamak için aslında sessizce oturup biraz düşünmek lazım.Bitcoin icadından sonra belkide  en büyük şey bu !
Ethereum ekosisteminin dünyadaki finansal sistemi gerçek manada nasıl değiştirebileceğini göreceksiniz.
O yüzden ethereum için 3-4k dolar gibi bir hedef belirledim.
Pos sistemi ile de bu  gerçekleşecek bence.




I just noticed that (new)

Android 10 dahil tüm cihazların etkilenmiş olabileceğini duyuran Promon isimli firma, StrandHogg isimli bu açığın tüm android cihazlara bulaşmış olduğunu ve insanları güvenilir gibi görünen ancak bilgilerine erişebilen bir açık yarattığını kanıtladığını duyurdu!

Quote

Quote

Bu konu bizleri tekrar hot wallet denilen ve internet bağlantısı bulunan tüm cüzdanları sorgulamamıza sebep oluyor bence. Android cüzdanlar ne kadar güvenilir? Bu riskleri almaya değer mi? Bence değmez...

BTC artık dünya finans piyasalarında "güvenli liman" (Safe Haven) rolünü üstlenmeye başlamıştır. Altın ve Gümüş kullanım değeri mütevazı metaller olduklarından, manipülasyona en açık emtialardandır.

Sınırsız para basıp daha sonra Altın ve Gümüşü shortlayarak bu emtialar üzerinde suni baskı oluşturulmaktadır, daha sonra aynı bankalar medyaya altın ve gümüşü "güvenli varlık" olarak tanıtıp, kitlelerin varlıklarını fiyatını tamamen kontrol ettikleri emtialara gömmesini teşvik ederek efektif bir vergilendirme sistemi oluşturmuşlardır...

Manipülasyon başlamadan önceki zamanları bile incelerseniz, Altının rastgele bir dolar bazlı endekse yatırım yapmaktan daha az kazandırdığını kendiniz de göreceksiniz.

Aşağıda Dow Jones Industrial Average (DJI) son 30 yılda fiyatını 10'a katlarken, Altının sadece 2x yaptığını grafik olarak da inceleyebilirsiniz:









Piyasadaki yükselişlere çoğumuz sevinemiyoruz bile. Çünkü "öğrenilmiş çaresizlik" psikolojisiyle ağzımıza kadar doluyoz. Son 2 yılda başımıza gelenler; yükselişlere sevinmememiz gerektiğini, çünkü ardından büyük düşüşler gelebileceğini yaşayarak öğretti bize. Yaşadığımız bu olumsuz deneyimleri, piyasaya yeni giren ve geçmişten habersiz olan kişilere de aşılayarak devam ediyoruz yolumuza. Aslında bunu iyi niyetimizden yapıyoruz; "ben yaş tahtaya bastım, ama sen de basma dikkat et"... Belki de kötülük ediyoruzdur ama farkında değiliz.

Bu sefer durum tam tersi olur mu bilemeyiz ama hepimizde bir tedirginlik olduğu gerçeği var! Ancak 2 aydan daha uzun süren bir yükseliş dalgası başlarsa, geçmişteki öğrendiklerimizden ayrışacağı için, bir kırılım yaratarak umut pompalamaya başlatabilir bize.

Şimdi gelelim "öğrenilmiş çaresizlik" nedir kısmına. Aşağıdaki yazıyı alıntılayarak eklemek istedim:
Quote
Martin Seligman, bir köpek balığını ve küçük balıkları kocaman bir fanusa koyuyor. Aralarına da kalın bir cam koyuyor ki köpek balığı küçük balıkları yemesin. Uzun bir süre köpek balığı aç bırakılıyor. Bilindiği gibi büyük balık küçük balığı yer. Seligman da köpek balığının küçük balıklara saldırmasını bekliyor. Beklediği gibi de oluyor. Köpek balığı cama belki 30 belki 40 kere vuruyor ama bu sürede cam ne kırılıyor ne de aradan alınıyor. Bir süre sonra, köpek balığı kendi etrafında dönmeye başlıyor. Başka hiçbir yere gitmiyor. İlerleyen zamanlarda camı aradan alıyorlar. Ama köpek balığı ne küçük balıklara yaklaşıyor ne de başka yere gidiyor. İşte buna da öğrenilmiş çaresizlik diyorlar.

Öğrenilmiş Çaresizlik sözlük anlamıyla, canlının gösterdiği çabaların sonuca ulaşmaması durumunda, sonucu değiştiremeyeceğine karşı oluşan inanç ve bizde oluşturduğu çaresizliktir.  Köpek balığının hissettiği ve yaptığı da tam olarak buydu. Eğer köpek balığı çabalamaya devam etseydi ya da en azından kendi etrafında dönmek yerine daha geniş tutsaydı gezdiği alanı belki aç kalmayacaktı. Ama pes etti ve istediği balıkları kaybetti. Köpek balığı deneyine benzeyen birçok deney var aslında. Hepsinin anlatmaya çalıştığı şey ise öğrenilmiş çaresizlik. Pes etmeyi öğrenmek yapacağımız en son şey olmalı. İlk deneyişimizde olmadı belki, hatta onuncu seferde bile olmamış olabilir. Ama bu demek değil ki on ikincide olmayacak, on beşincide yine aynı sonucu doğuracak. Ne kadar çabalarsak başarıya o kadar yaklaşırız.

• Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak isteyenler şu kaynağa göz atabilirler:
https://sirazduvari.com/ogrenilmis-caresizlik-seligman-deneyi-ve-girisimcilik/

• Ayrıca "Cam Tavan Sendromu" adı verilen deney de öğrenilmiş çaresizliğe benzer bir durum ortaya koyuyor. Bu deneyde de bir kavanozun içerisine konan pireler var. Kavanozun üzerini ise bir cam parçası kapatıyor. Pireler, kaçmak için her sıçramalarında cam tavana çarparak yere düşüyorlar. Bir süre sonra kavanozu kapatan cam kaldırılıyor, fakat pireler artık sıçrayarak kaçıp-kurtulmaktan vazgeçmiş oluyorlar.

• Bu konuyla ilgili detaylı bilgileri ise şu kaynaktan okuyabilirsiniz:
https://www.neoldu.com/cam-tavan-sendromu-hakkinda-bilinmesi-gerekenler-16429h.htm

• Bu deneylerin, maymunlarla yapılan daha kapsamlı ve ilginç bölümleri de vardı. İşin içine sürü psikolojisinin de girdiği "negatif öğrenme" hakkında enteresan bir çalışma olmuş. Hayatın her alanında karşılaşabileceğimiz bir deney. Bununla ilgili detaylı açıklama vermek yerine bir video eklemeyi tercih ediyorum. Türkçesi de vardır belki ama ben İngilizcesini bulabildim: https://www.youtube.com/watch?v=y-PvBo75PDo&feature=emb_logo




legendary
Activity: 1890
Merit: 1727
Be A Hope

Bravo @Loycev! Thank you for your support to the local section.
Turkish section has very few resources and low merits.
full member
Activity: 294
Merit: 193
I've been here for 2 years (register) Indifferent for 3 years..  The reason I started writing is to enlighten people.
I can't read most of your posts, but you don't look like a spammer to me. You're not even wearing a signature at the moment.
Therefore, I followed my gut feeling (and Google Translate), and unloaded some of my sMerit pile onto many of the posts you selected. They don't look like spammers either, so they're not the users who are supposed to be restricted by the Merit system.

Thanks for caring, and good luck with your application Smiley

My Merit dumping:
Code:
Today at 01:27:28 PM: 4 to forumalacali for Re: MY Way Forumalacali (Merit Source Application Turkish Blog)
Today at 01:27:23 PM: 4 to Lachrymose for [BIP] Bitcoin Improvement Proposals nedir?
Today at 01:27:19 PM: 4 to vycl87 for Forum Nasıl Kullanılır? Forum Kuralları Nelerdir? Ve Bitcointalk Hakkında...
Today at 01:27:15 PM: 2 to Heisenberg_Hunter for Re: MY Way Forumalacali (Merit Source Application Turkish Blog)
Today at 01:26:47 PM: 2 to Vispilio for Re: MY Way Forumalacali (Merit Source Application Turkish Blog)
Today at 01:26:43 PM: 20 to forumalacali for MY Way Forumalacali (Merit Source Application Turkish Blog)
Today at 01:26:42 PM: 4 to Tom Bombadil for Fork(Çatal) Coin Nasıl Alınır? | Çatal Nedir? | Güvenlik İçin Önemli Detaylar
Today at 01:26:41 PM: 4 to DragonDance for 🚀 Örnekli, Açıklamalı, Büyük 🚀 Trading Terimleri Sözlüğü
Today at 01:26:41 PM: 4 to Senius for Türkiye’de Bitcoin Kabul Eden İşletmeler - Google Map
Today at 01:26:41 PM: 4 to El-Cezeri for Dikkat: CTRL-C CTRL-V ile Coinlerinizi Nasıl Kaybedersiniz?
Today at 01:26:40 PM: 4 to koincik for Nasıl Rank Atladınız?
Today at 01:26:40 PM: 6 to Lachrymose for [Privacy] Lightning Network On-Chain Swaps, Confidential Transactions
Today at 01:26:40 PM: 2 to Daniel91 for Re: MY Way Forumalacali (Merit Source Application Turkish Blog)
Today at 01:26:38 PM: 2 to mandown for Madencilik ve havuzları ile ilgili birkaç site önerisi veriyorum.
Today at 01:26:35 PM: 4 to foculur for Projelerin Github Aktiflikleri
Today at 01:26:35 PM: 4 to koincik for Hangi Borsada Kaç Adet BTC Var?
Today at 01:26:33 PM: 4 to jopen for Coinlib.io - Money Flow (Para akış indeksi)
Today at 01:26:33 PM: 4 to gospodin for Fundamental Crypto Asset Score-Koyunlarımız Sıralanmış
Today at 01:26:33 PM: 4 to wolwoo for Heisenberg'in belirsizlik ilkesi ve kriptolar


Thank you so much... Thank you for understanding me. Very valuable and informative articles available(in their own language) I'm sure we will improve the quality of the forum by rewarding such informative writers. We will be able to keep their attention and interest alive.

legendary
Activity: 3290
Merit: 16489
Thick-Skinned Gang Leader and Golden Feather 2021
I've been here for 2 years (register) Indifferent for 3 years..  The reason I started writing is to enlighten people.
I can't read most of your posts, but you don't look like a spammer to me. You're not even wearing a signature at the moment.
Therefore, I followed my gut feeling (and Google Translate), and unloaded some of my sMerit pile onto many of the posts you selected. They don't look like spammers either, so they're not the users who are supposed to be restricted by the Merit system.

Thanks for caring, and good luck with your application Smiley

My Merit dumping:
Code:
Today at 01:27:28 PM: 4 to forumalacali for Re: MY Way Forumalacali (Merit Source Application Turkish Blog)
Today at 01:27:23 PM: 4 to Lachrymose for [BIP] Bitcoin Improvement Proposals nedir?
Today at 01:27:19 PM: 4 to vycl87 for Forum Nasıl Kullanılır? Forum Kuralları Nelerdir? Ve Bitcointalk Hakkında...
Today at 01:27:15 PM: 2 to Heisenberg_Hunter for Re: MY Way Forumalacali (Merit Source Application Turkish Blog)
Today at 01:26:47 PM: 2 to Vispilio for Re: MY Way Forumalacali (Merit Source Application Turkish Blog)
Today at 01:26:43 PM: 20 to forumalacali for MY Way Forumalacali (Merit Source Application Turkish Blog)
Today at 01:26:42 PM: 4 to Tom Bombadil for Fork(Çatal) Coin Nasıl Alınır? | Çatal Nedir? | Güvenlik İçin Önemli Detaylar
Today at 01:26:41 PM: 4 to DragonDance for 🚀 Örnekli, Açıklamalı, Büyük 🚀 Trading Terimleri Sözlüğü
Today at 01:26:41 PM: 4 to Senius for Türkiye’de Bitcoin Kabul Eden İşletmeler - Google Map
Today at 01:26:41 PM: 4 to El-Cezeri for Dikkat: CTRL-C CTRL-V ile Coinlerinizi Nasıl Kaybedersiniz?
Today at 01:26:40 PM: 4 to koincik for Nasıl Rank Atladınız?
Today at 01:26:40 PM: 6 to Lachrymose for [Privacy] Lightning Network On-Chain Swaps, Confidential Transactions
Today at 01:26:40 PM: 2 to Daniel91 for Re: MY Way Forumalacali (Merit Source Application Turkish Blog)
Today at 01:26:38 PM: 2 to mandown for Madencilik ve havuzları ile ilgili birkaç site önerisi veriyorum.
Today at 01:26:35 PM: 4 to foculur for Projelerin Github Aktiflikleri
Today at 01:26:35 PM: 4 to koincik for Hangi Borsada Kaç Adet BTC Var?
Today at 01:26:33 PM: 4 to jopen for Coinlib.io - Money Flow (Para akış indeksi)
Today at 01:26:33 PM: 4 to gospodin for Fundamental Crypto Asset Score-Koyunlarımız Sıralanmış
Today at 01:26:33 PM: 4 to wolwoo for Heisenberg'in belirsizlik ilkesi ve kriptolar
full member
Activity: 294
Merit: 193
Projects github activity information...

Merhaba arkadaşlar. Son zamanlarda çok güzel bir site var keşfettiğim ve birçok kişinin ilgisini çekebileceğini düşündüğüm o yüzden paylaşmak istedim. Sitede markette yer alan projelerin her birinin github' da gerçekten ne kadar etkin olduklarını, gerçekten ne kadar kod yollandığını vs. gösteriyorlar ve çok hoş bir site olmuş gerçekten. Ins gibi birçok projede gerçekten sağlam kodlar yollandığını görüyoruz.

Sitemiz şurası : https://www.cryptomiso.com/

Acınası durum şu ki 200-250den sonraki coinlerde tek bir kod bile yok, marketteki altcoinlerin içlerinin nekadar boş olduğunu bize tekrar gösteren bir site olmuş gerçekten, çoğu boş bu altcoinlere giden onca milyon dolarlar marketin şuanki halinin özeti sanırım, yazık olmuş gerçekten.

Arayüz olarak da çok beğendim, 3 aylık- 6 aylık tarzında tarih aralığı belirterek ona göre de sorgular atabiliyorsunuz veya aramak istediğiniz bir coin varsa sağ üstten search ederek de bulabiliyorsunuz. Arada bir yatırım yaparken göz atın derim Smiley






Btc exchange pay information...

Az önce bir haber sitesinde rastladım. Bitcoin'in borsalardaki dağılımı. Yani hangi borsada kaç BTC tutuluyor? Bunun şunun için önemli olabileceğini düşünüyorum; Bitcoin'in fazla olduğu borsalardaki BTC fiyatını veri olarak alabiliriz. Bu raporlara göre Bitfinex'deki BTC sayısının hızla azalışı ve Huobi'de ki BTC sayısının hızla artışı dikkat çekici Roll Eyes

Quote
Quote





Mining information...

1. https://wheretomine.io/

Bu websitesi sayesinde madenciliğini yapmayı düşündüğünüz bir coin var diyelim

Aradığınız coine ait şu bilgilere erişebilirsiniz.

a)hangi sitede madenciliği yapılıyor
b) Kaç tane pool var
c) Poolların en az ödeme miktarları
d) ödeme süresi
e) sitenin aldığı komisyonlar
f) madenci havuzu ödülü ödeme sistemi?
g) minimum ödeme miktarları
h) sunucunun konumu.


2. https://miningpoolstats.stream/

yukarıdakilerle aynı şekilde + olarak coinlere ait zorlukları içeriyor

3. https://www.worldcoinindex.com/

coinmarketcap gibi ancak coinlerdeki fiyat değişiklikleri anlık ve para birimleri olarak görebilirsiniz.

4. https://www.cryptunit.com/wizard

bu site aslında whattomine gibi çalışıyor  ancak hangi kartın coinlerin algoritmalarına göre güçleri tek tek yazmakta.

5. https://cryptomining-blog.com/

siteyi yöneten kimse geçte olsa madenci piyasası hakkında olabildiğince bilgi paylaşıyorlarmadenci yazılımları donanımları kartlar çıktıkça testleri vsvs


aklıma geldikçe kullandığım siteleri yazacağım genelde 2. numaradaki siteyi sürekli kontrol eder zorlukları takip ederim.







TURKEYPOOL
Tomolarınızı Yılda +8% Üzerinde Arttırın


Tomo Türkiye Telegram: https://t.me/tomochainTR
Staking Page: https://turkey.tomopool.com


Tomochain Türkiye topluluğu, $TOMO yatırımcıları için stake havuzu çalıştırdı. Topluluğun kurduğu havuz, standart Tomochain masternodelarına göre 1,5 kat fazla ödül verecek.

TOMOCHAIN STAKING SİSTEMİ

Tomochain, Proof of Stake Voting (PoSV) konsensüsüne sahip 150 Masternode sistemine dayalıdır. Doğrulamaları yapan masternodelara, vote (katılım) göstererek sizde stake (kazıma-kazanma) yapabilir, böylece TOMO coinlerinizi arttırabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken sadece TOMO coin sahibi olmak ve TOMO’larınızı bir masternode’a akıllı kontrat ile kilitlemektir; hepsi bu.

Tomochain’de standart masternodeların yanında, havuz masternodelar vardır. Bu havuzların sahipleri, standart masternodelar kadar gelir sağlamamayı seçmişler ve böylece stake edenlere daha fazla getiri sağlarlar. Masternodelar ödüllerin %50’sini stakerlar ile paylaşırken, havuzlar %80’i paylaşırlar.

Havuzların bir diğer avantajı, maksimum kapasiteyi sabitleyebilmeleridir. Örneğin standart bir masternode’a sınırsız sayıda stake yapılabilir. Bu durumda masternodedaki katılımcı sayısı artar ve kazanacağınız gelir düşer. Ancak havuz sisteminde maksimum kapasite ayarlanabilir ve maksimum kapasiteye ulaşıldığında daha fazla stake yapılamaz. Böylece geliriniz sabit kalır veya sadece artar.

Örneğin, 250.000 kapasitede duran bir masternode %5.95 getiri sağlarken, 250.000 kapasiteli bir stake havuzu %8’den fazla getiri sağlar. Bunlardan birisi de TurkeyPool havuzudur.




TURKEYPOOL

TurkeyPool havuzu, Tomo holdcularının yüksek pasif gelir elde etmeleri için oluşturulmuş havuzlardan birisidir. Maksimum kapasitesi 250.000 TOMO olan TurkeyPool havuzu, maksimum kapasiteye ulaştığında size %8+ getiri sağlar.


TOMOWALLET İLE STAKE

1) İlk olarak TomoWallet edinin: iOS | Android.
2) TomoWallet app’i açıp D-App Browser’ı açın.
4) Staking service listesinden TurkeyPool havuzunu seçin.
5) Stake butonuna basın.
6) Stake edeceğiniz TOMO miktarını (minimum 10) yazın ve stake butonuna basın.
7) Confirm butonunu kaydırın.
8 ) Bu kadar!

BROWSER İLE STAKE

1) Sayfaya gidin: https://turkey.tomopool.com/
2) Metamask ile cüzdanınızı açın, ağı Tomochain olarak değiştirin ve sayfayı yenileyin.
3) Stake butouna basın.
4) Stake edeceğiniz TOMO miktarını (minimum 10) yazın ve stake butonuna basın.
5) Confirm butonunu kaydırın.
6) Bu kadar!

ÖDÜLLERİN ÇEKİMİ

Ödüllerinizi istediğiniz zaman staking sayfasından çekebilirisiniz. Bunun için: TomoWallet'ı açın > Dapp Browser > TurkeyPool > Withdraw Rewards'a tıklayın. Fakat bunu yapmak zorunda değilsiniz. Ödülleriniz Türkiye saatiyle her gün 11:00-11:10 arası cüzdanınıza otomatik olarak gönderilir.
full member
Activity: 294
Merit: 193
legendary
Activity: 3374
Merit: 1824
Forumalacali, I don’t know you from before but it seems you are someone who want to help and support his local community and also you write good quality posts.
I usually support merit source application from local boards because I'm also member of Croatian community in this forum and understand very well how difficult is for local members to progress in the forum if they can't speak or write in English.
It's always good to have local merit source members who can understand language and can reward good quality posts in their language.
Please be aware that probably you will have to wait some time,  probably a few months before admins accept your application.
Recently,  theymos accepted several merit source application and based on previous experience I don’t expect he will promote new merit source soon.
It's important that you stay active in English part of the forum and build your reputation here.
Support from your local community will be also important.
Good luck with your application.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1656
Good selection especially from the mining boards, forumalacali has a keen sense of finding underappreciated technical content from the local sections,  he is a relatively

newcomer to the Turkish boards, but is exhibiting good judgement in his merit disbursements, can make a good source after he establishes himself a bit more on BTT...
legendary
Activity: 1890
Merit: 1727
Be A Hope
Selected messages are very good. I wish you success and support you. 👍
full member
Activity: 294
Merit: 193
Beautiful mining answers from each other. I see, but none of them were rewarded. The only concern of these experts is to help. This section needs these friends(ALL LOCAL)..

Thanks...



Cuckaroo29 adında GPU ile kazılabilen ve Cuckatoo31+ adında ASIC ile kazılabilen iki farklı algoritma var. Bu nedenle paylaşılan blok ödülü sürekli olarak bu iki algoritma arasında dengeleniyor. Başlangıç olarak C29 için ayrılan blok ödülü %90, C31 için ayrılan blok ödülü %10’dur. Ocak 2021’de Grin’de C29 için ayrılan blok ödülü %1’e düşecek ve blok ödülünün %99’u C31’e geçecek ve şu an için C31 (ASIC) için %40’dır, dolayısıyla Grin’e ASIC yatırımı yapmak senin kendi kararın olacak çünkü kimse Obelisk’in ne kadar cihaz üreteceğini ve ASIC’e ne kadar talep olacağını tam olarak bilmiyor. Şu an Obelisk MINI 70GPs kazım gücü ile 26.8 Grin kazandırıyor. Cuckatoo31+ için benim tavsiyem F2POOL ya da Sparkpool.


GRIN'in olayı farklı. O kadar çok hızlı bir emisyonu var ki yürek dayanmaz.
@Vispilio'nun dediği gibi de harcama üzerine kurulu. Yani sürekli bir satış baskısı var. Herkes bu hızlı artış karşısında elindeki GRIN'i çıkarmak istiyor. Tabi ki karşılığında birileri de bunu almayı istiyor ama fiyatı aşağıya çekmek zorunda kalıyor bu da.
Yakın gelecekte GRIN'in fiyatının yükselmesini beklemek hayalperestlik olur ancak 2017 sonlarında yaşanan çılgınlık gibi bir durum olursa, ne olacağı belli olmaz elbette. Şu anda $1 seviyesinde ve halen ilk 100'e giremedi. Gidebileceği yer var ama sıra yükselmesi için sadece token arzı artışı yeterli değil, aynı zamanda değer olarak da artmalı ki daha yukarılara gelebilsin.

Bu ortamda madencilik faydalı da diyemeyiz, yapılmasın da... Ama yine @Vispilio'nun dediği gibi herkesin satmaya, harcamaya çalıştığı bir coin'in fiyat yükselişi beklenemeyeceğinden kazılan GRIN'lerin nakite dönmesi ya da farklı kripto paralar da bekletilmesi opsiyonu ortaya çıkıyor. Örneğin ben GRIN kazıyor olsam, kesinlikle düzenli olarak BTC'ye çevirirdim. Gün gelip GRIN hala potansiyel taşıyor olursa işte o zaman elimdeki BTC'lerle GRIN alıp HODL'a başlardım.


Liste çok da iyi olmamış,
bu kartları kazancını neye göre hesaplamış?

Bu kartların birlikte çalıştıkları zaman daha efektif olduğu aşikar.
Böyle taktik maktik yok bam bam diye yazarsan biri de çıkar sana derki;
Bu hesap böyle yapılmaz. Hangi sistemde hangi işletim sistemiyle hangi ana kartla ve aynı karttan kaç kartı birlikte çalıştırarak denedin diye sorarlar adama.

Eğer gerçekten referans alınabilecek bir hesap yapmak istiyorsanız;

Test ortamımız şu bileşenlerden oluşuyor deyip Boş rigin parçalarını sıralarsınız.
Akabinde bu kartları tek tek veya rigde kullanılan ana kartın kapasitesine göre (6 - 8 - 12 ...) göre belirlenmiş bir sayı ile çoklu olarak veya tek bir kart ile çalıştırarak ölçersiniz.
Ayrıca bu kartları aynı zorluk seviyesinde test etmek nerede ise imkansız.

Mükemmel test şöyle yapılabilir ancak,
21 adet özdeş rig hazırlanır, bu kartlar riglere birer birer takılır.
tüm riglerde toplu olarak yönetmesi daha kolay olan linux işletim sistemi kullanılır.
her bir kart yani rig ayrı bir hesap ile aynı madencilik havuzuna hash atacak şekilde yapılandırılır.
sistemler başlatılır. işletim sistemleri açık iken tüm riglere komut basılarak hepsinde miner tetiklenir.
tüm sistemler minimum 1 saat çalıştırılır.
sonuçlar buna göre değerlendirilir.
Böyle bir test yapmadığınız sürece yaptığınız 4 işlem olur.
Evet bu gün gerginim biraz. Kalbinizi kırmak amacında değilim. Sadece gerçek test nedir nasıl yapılır üzerine bilgi vermek istedim.

Bazı miner programları RAM'e hatta CPU'ya da çok yük bindirebiliyor,

örneğin RVN için kullanılan programlarda bu sık görülüyordu, son sürümlerde biraz düzelttiler,

o yüzden ekonomik konfigurasyon yapmak için zayıf CPU kullandıkları sistemde örneğin 7-8 + Nvidia kart çalıştırmak isteyenler böyle sorunlarla karşılaşabiliyor...

1 rigde 6 kartı geçiyorsanız, diğer donanımların da toleranslı olacak şekilde seviyesinin arttırılması bu yüzden tavsiye ediliyor (PSU'lar da buna dahil çünkü Türkiye'de voltajda da sık dalgalanmalar olabiliyor)...



 Burada ki olay kaç kart olması değil toplam tüketilen enerjinin ne kadarının işe, ne kadarının ısıya dönüştüğüdür.   Ekran kartları ısıtma için verimli cihazlar olmadığı için kullandıkları enerjinin çok büyük bir kısmını ısıya çevirmezler.  Yani ekran kartı bir Resistans yada pasif direnç değildir ve aynı gücü tüketerek bu elemanlar kadar ısı yayamaz.  

 Yani öncelikle soğutma hesabı için tüketilecek gücü bilmelisin. Mining yaparken kazacağın algo ve coinlere göre kendine bir "maximum şu kadar güç harcarım"  hesabı çıkart.  Bu hesap kişiden kişiye, algodan algo ya  değişir. Kimi kişiler  TDP ayarlarını yüksek yapıyor ve fazla enerji tüketiyorlar. Böylece daha fazla ısı da açığa çıkıyor.

Etkin soğutma için klima kullanılmalıdır. Data Centerlarda, bankalarda ve onların işlem merkezlerinde, hatta ATM'lerin içinde bile klima kullanılır. Klima ve onun oluşturacağı nem korozyona falan neden olmaz. Sağlıklı bir nemlendirme sağlar. Çünkü klimalar insan sağlığı düşünülerek yapılır. Ayrıca klimaların oluşturduğu su "Distilled Water" yani damıtık sudur. Tuz ve mineral içermez. Doğada ki sudan farklıdır.
 Korozyona su değil, suyun içinde ki mineraller ve tuzlar neden olur. 

Madenciliğe başladığımdan beri yıllardır klima kullanıyorum. Hiçbir zararını görmedim. Aksine faydasını çok gördüm.

Klima tavsiyem  Mitsubishi Electric markasının Krigamine msz-fh35VE  modeli ve/veya üst modelleridir. Verimli bir klimadır . Türevlerine göre az enerji çekerek daha çok iş yapar.

İklimSA nın Sabancının Mitsubishi'si değil ama. Mitsubishi Electric olacak. Biraz pahalıdır ama hak eder.

Radeon ayarlarını aç > Gaming'i aç > Global ayarlar> Gpu iş yükü'ne girin ve "ekran kartı" 'nı " bilgi işlem" olarak değiştirin.
Chill mode açıksa kapatın
Driver: 19.1.1  win10 64bit
 
Bendeki msi armor rx570 8gb sizin gibi 12-13 mh/s basıyordu bu ayarları yapınca 25 vermeye başladı.

full member
Activity: 294
Merit: 193
700 activity Merit 80 wowww...local partition issues. asked question why?
~

I understand your frustration but you have to understand one thing. You cannot rank up quickly if you are only posting into your local section. You are reduced to only your merit sources and those who have received some merit to share in between.
The problem is not only for your local section, but it's also for everyone who does not write in English.
If you want to rank up at a normal pace then you need to start posting in English, there is no other way.
You cannot expect someone will start meriting something he cannot read nor understand.

Don't get me wrong here. I support your application. More sources are always a positive thing for the forum, the problem is that we don't really know you, we had no interactions with you before and people tend to be a bit conservative in such cases.

Thanks for your comment ..
That's what I want to talk about. Most people have limited english. However, we must reach everywhere. If we want to spread Bitcoin , not only english. Merit sources should be more.
legendary
Activity: 2240
Merit: 3150
₿uy / $ell ..oeleo ;(
700 activity Merit 80 wowww...local partition issues. asked question why?
~

I understand your frustration but you have to understand one thing. You cannot rank up quickly if you are only posting into your local section. You are reduced to only your merit sources and those who have received some merit to share in between.
The problem is not only for your local section, but it's also for everyone who does not write in English.
If you want to rank up at a normal pace then you need to start posting in English, there is no other way.
You cannot expect someone will start meriting something he cannot read nor understand.

Don't get me wrong here. I support your application. More sources are always a positive thing for the forum, the problem is that we don't really know you, we had no interactions with you before and people tend to be a bit conservative in such cases.
full member
Activity: 294
Merit: 193
Today at 07:00:08 AM: 1 to cryptobaro for 📢 💠 Binance Aralık Raporu | Nasıl bir yıl sonu geçirdik?

 @LFC_Bitcoin thakns bro  Wink
full member
Activity: 294
Merit: 193
Foruma maalesef geç katılanlardanım. Geç derken 2017 sonlarında katıldım. Haliyle tam Full olacağımız zamanlarda merit olayı gelince kaldık Member olarak. Yaz aylarında işlerin yoğunluğundan çok takılamadığım için genelde kışları daha çok online olabiliyorum. E haliyle biraz kopunca ilerlemek mümkün olmuyor.

Doğal olarak yerinde saymakta hoş olmuyor. Fakat rank atlayacak kadar iyi içerik yazabilmekten uzağım sanırım. Son zamanlarda her boş kaldığımda ne yapsam da merit alsam der oldum Smiley Full bile istemiyorum amacım en kötü ihtimalle SR. Member'a ulaşmak. Piyasa kötü olduğundan forumun katılımcısı bile az maalesef. Haliyle içerikte az. Son zamanlarda rank atlayan çok oldu. İncelemeye de çalışıyorum ama kopya konular açmakta bana etik gelmiyor. O zaman bir söyleyin arkadaşlar, abiler, ablalar... Ben veya benim gibi çaba gösterenler nasıl rank atlayacak?


Nasıl merit alınır vs başlıkları okudum. Temelde hepsi iyi içerik üret alırsına geliyor ama ekstra öneri yok. Sadece içerik paylaşarak da buraya kadar aylar sonra gelebildik. Rank atlayabilecek işlerden bahsediyorum burada. Merit almaktan değil. Tabiki bir katma değer de yaratmalıyım ki sonucu güzel olsun.
saygılar.


700 activity Merit 80 wowww...local partition issues. asked question why?

please hear people's rebellions !

because they ask themselves. Why am i trying...



Pages:
Jump to: