Ah ulan bir coin çıkarmak kaç para ulennn kaç para diye bağırasım geliyor İbrahim Tatlıses’in flüt İçin rakı masasına oturup vurduğu gibi
şaka maka adamakıllı bir proje çıkmaz mi ya bir bitcoin bir ethereum beklemiyoruz ama adamakıllı hacim toplayan bir coinimiz olsun yeter
Coin çıkarmak para değil. İlla coin olmak zorunda da değil. ETH'de bir token yaratmak bedavadan az pahalı. Waves'de daha da ucuz.
Önemli olan onu değerli kılmak. Onu nasıl yapacağınızı düşünün öncelikle.
Öncelikle teknik bilgiler için teşekkürler. Bahsettiğiniz herşeyi biliyorum. Token maliyetini de biliyorum. Oradaki ironiyi anlayamamışsınız koincik. Değerli kılınması gereken şeyleri bizim milletimiz veremiyor. Sadece
yerli ve milli sömürüsü ile bir yerlere varmaya çalışıyor ana etken bu .
Tabii burada biraz mantıklı davranarak empati yapmak da lazım aslında, biz böyle konuşuyoruz, yapılanın çok yanlış olduğunu gördüğümüz/bildiğimiz için sinirleniyoruz ama şu gerçeği göz ardı ediyoruz. (Şimdiden sonra yazacaklarımı siyasi yönden değerlendirmeyin, durum tespiti olarak görün) Bu ülkeyi neredeyse 20 yıldır nasıl aynı kişiler yönetebiliyor diye bakmak lazım olaya. Daha öncekiler kafalarındaki şablona halkı uydurmaya çalışırken, bunlar "eldeki malzeme ortada, bizim elde tutmamız, hatta çoğaltmamız lazım, buradan yürüyelim" dediler ve son derece başarılı da oldular. Her şeyden önce halkın önemli bir kesimi teba kafasından çıkamamış durumda, ayrıca okumuşluk anlamında değil, zihniyet olarak cahil, bundan kaynaklanan altı boş özgüven sahibi ve şovenist. Bu sayede sokaktaki dingil rahatlıkla İtalyan tasarımlı, Alman motorlu, Çin bataryalı ve İngiliz bütünleştirmeli arabayla yerli ve milli diye övünebiliyor, Mercedesin aslında Türk markası olduğunu iddia edebiliyor. Hatta bu düşüncemi bir adım öteye taşıyayım, önden akıllı bir hazırlık süreci yürütür ve dezenformasyonu başarılı yaparsan halkın tüketim alışkanlıklarına "yerli ve milli" diyerek mesela domuz pastırmasını bile ekleyebilirsin. Yeter ki gaz verme sürecini iyi yönet.
Yani özetle şunu demek istiyorum, "yerli, milli" keriz silkeleyicilere kızıyoruz ama bunların hedefi olan hırs küpü, aç gözlü kerizlerden çok çok var, azalmıyor, artıyorlar, doğal olarak çakallar da bitmiyor ve artıyor.