Ne slažem se, nimalo. Drži odnos 1:1 jer je stablecoin i jer će se svako odstupanje veće od nekoliko promila iskoristiti kao arbitraža.
Mislim da se apsolutno ništa ne bi dogodilo da sad izađe podatak da je Tether zaista samo 70% backed.
Ne uspoređujem s valutama, uspoređujem sa svim financijskim instrumentima. Nitko nema pokriće za svo zlato koje papirnato izdaje, za sve dionice, za sve derivate.. Jednostavno to ne funkcionira tako.
Tether je na neki način financijski instrument, ne vidim zašto bi on morao biti 100% backed.
Zapravo, da preformuliram. Apsolutno mislim da bi morao biti, ali isto tako mislim da bi sve na svijetu moralo biti 100% backed. Dok god nije, dug će biti 30 puta veći od svog novca koji na svijetu postoji, i ne vidim zašto bi Tether morao igrati po drugačijim pravilima.
Drzi 1:1 jer ljudi vjeruju da ima pokrice. A ljudi vjeruju da Tether ima pokrice zato sto su sami to tvrdili , i u tome je problem oko toga. Ovo su tvrdili do nedavno
Every tether is always backed 1-to-1, by traditional currency held in our reserves. So 1 USDT is always equivalent to 1 USD.
.
Znaci njihova tvrdnja, i na taj nacin su drzali cijenu, kao uostalom i ostali stable coini.
Sada su ipak malo korigirali tu tvrdnju.
Every tether is always 100% backed by our reserves, which include traditional currency and cash equivalents and, from time to time, may include other assets and receivables from loans made by Tether to third parties, which may include affiliated entities (collectively, “reserves”). Every tether is also 1-to-1 pegged to the dollar, so 1 USD₮ is always valued by Tether at 1 USD
Kad je bila ona prica o reviziji prosle godine, tether je pao na 0.92 na svim burzama, nisu to bas promili. Stvar je u povjerenju, i zato su neke fiat valute jake, jer iza njih stoje jake i stabilne zemlje a neke imaju apoene od milijarde i inflacije od par tisuca % godisnje.
Ja osobno drzim tether max par dana. Znao sam i par mjeseci ono kad je bio konstantan pad prosle godine pa se i profitiralo fino na tome, ali vise se nemam namjeru igrat na taj nacin. Ne vjerujem Bitfinexu kao uostalom ni jednom exchangeu.