Pages:
Author

Topic: Nasıl ingilizce öğrenmeliyim? - page 7. (Read 7893 times)

full member
Activity: 308
Merit: 100
July 11, 2017, 05:32:23 PM
#40
Mutlaka ingilizce dilde kitap okumalısınız.Gramer konusunda kitaplar,internet vs yoluyla geliştirebilirsiniz.Kulak dolgunluğu olması için ve kelime dağarcığınızın da gelişmesi için film,dizi,haber vs şeyler izleyebilirsiniz(Çok faydası oluyor.).İmkanınız varsa yurtdışına bir süreliğine gidip orda daha hızlı öğrenebilirsiniz.Ben şahsen kendi çabalarımla advanced seviyesine yükseldim.
newbie
Activity: 50
Merit: 0
July 11, 2017, 02:29:07 PM
#39
İngilizce geliştirmek için, yani sıfır düzeyden ilerisi için kesinlikle kitap okumayı öneririm.

Penguin readers Kitapları denen başlangıç düzeyi kitaplarla başladım, onlardan sonra Harry Potter kitaplarını ve Yüzüklerin Efendisi'ni okudum. Zaten Yüzüklerin Efendisi ingilizcenin en güzel kitaplarından sayılıyor. Şimdi her türlü kitabı okuyabiliyorum ve Toefl IBT'den 100 aldım çok rahatça.
sr. member
Activity: 672
Merit: 273
-
July 09, 2017, 02:58:48 PM
#38
İngiliz veya Amerikalı bir hatun bul, sonrasında ister istemez öğrenirsin. Bilinen en etkili yöntem budur. Wink

Haha sesli güldüm Cheesy
sr. member
Activity: 700
Merit: 270
July 09, 2017, 11:00:53 AM
#37
Bilinen en etkili yöntem İngilizce dili iyi olan bir hatun bulmaktır ama genelde bunlarda bir yerden sonra senden sıkılacağı için mantıklı olan bir kursa yazılmak ve her gün İngilizce altyazılı bir filmler izlemek. Wink
sr. member
Activity: 672
Merit: 251
July 09, 2017, 10:34:03 AM
#36
Kız arkadaşım ingilizce öğretmeni ve her zaman diyor ki hayatınızın içine ingilizceyi entegre etmek zorundasınız. Yani sosyal ağları, pc, cep telefonu ingilizce kullanacaksınız, anlasanız da anlamasanız da sürekli ingilizce duyacaksınız( evde sürekli ingilizce bir şeyler açık olmalı) İngilizce dizileri ve filmleri ingilizce alt yazı ile izleyeceksiniz. Yıllardır o özel ders senin bu kolej benim bir öğretmenden gelen tavsiye budur.
hero member
Activity: 661
Merit: 509
July 09, 2017, 07:13:34 AM
#35
Adım 1: Üniversite sınavına girip 1. öğretim mühendislik fakültesini kazan, (Tercihen yazılım mühendisliği)
Adım 2: Zorla hazırlık okutacaklar
Adım 3: Bölüme geçtiğinde daha da fazla ingilizceyle haşır neşir olacaksın Grin (Stackoverflow'da)
member
Activity: 90
Merit: 10
July 09, 2017, 04:38:35 AM
#34
Sıfırdan başlayıp 3 ayda şakır şakır konuşmak gibi şeylere inanmıyorum. 1 yılda çok güzel bir seviyeye kesinlikle gelinir.

Öğrenmek konusunda ciddiysen ve hiçbir şey bilmiyorsan:

1. Önce gramer (dil bilgisi) öğren. "Konu anlatımlı kimya" kitabı gibi bi ingilizce kitabı al. Yanına da "tester" adı verilen soru kitaplarından al. Onları bitir. Dil bilgisi öğrenirken kelime de öğreneceksin zaten. Bunun az zaman alacağını sanmıyorum çünkü en önemli kısım bu. Gramer bilmeden bir şey anlamazsın. 3 ay her gün 1 saat çalışsan belirli bir seviyeye geleceğini düşünüyorum. İnternet kaynakları üzerinden çalışmayla olabileceğini sanmıyorum. Elle kalem tutmadıkça bir şey pek de gelişmiyor. Hadi diyelim ki bu çok zor geldi; bir zamanlar İngilizce üzerinden İtalyanca öğrenmeye çalıştığım şu site de iyi ----> www.duolingo.com
Ezbere dayalı eğitim için ise ----> www.memrise.com

2. (Yukarıdakine paralel veya sonrasında) Şuradan hesap aç ve her gün en fazla 1 saat çalış yeter. Telaffuz ve kulak geliştirme amaçlı. ----> https://www.voscreen.com/

Dört veya beş ayda orta düzeye gelinebileceğine inanıyorum. Çünkü İngilizce sadece bu kaynaklarda yok, her yerde karşımıza çıkıyor.

3. Günlük bir saatini ayır ve ingilizce altyazılı dizi izle. Günlük yaşamda geçen, konusu basit bir dizi izlemek en iyisi. Ben Seinfeld ile başlamıştım. Verdiğim sitede fareyi altyazı üzerine getirince kelimenin tercümesi çıkıyor ve yayın duruyor. Ayrıca birden fazla kelime seçmeniz halinde onun da tercümesi mevcut. Google Translate'ten farklı bir sözlük kullanılıyor. Bu arada sitenin günlük limiti 1 saat olduğundan süre bitince yayın kesiliyor.  ----> https://ororo.tv/en

4. Eğer gençsen turistlerin bol olduğu yerlerde yazlık işlerde çalış. Genç değilsen de bilemiyorum, belki konuşma uygulamalarını deneyebilirsin.

5. İlerlettin ve iyi seviyeye geldin diyelim. Benzer yapıda başka bir dil öğrendiğinde kelimeleri daha iyi anlamaya başlıyorsun. Mesela ben İtalyanca çalıştığımda İngilizce'de kafama yatmayan çok şey yerine oturdu ve unutmadım. Örneğin: "credible" kelimesinin anlamı "güvenilir, inanılır" fakat güvenmek ve inanmak fiilleriyle alakası yok. Bu kelimenin Latince ortak köklerinden geldiğini İtalyanca çalışınca anladım. "credere" inanmak demek İtalyanca'da.

edit: Fakat öğrenmek istediğiniz dilin anadil olduğu bir ülkeye giderseniz 3 aydan daha kısa bir sürede o dili öğrenebilirsiniz. Sadece o dilde düşünmek zorundasınız. Yukarıda yazdığım ilk cümle Türkiye sınırları için geçerli. Hatta bu konuda çalışma yapıp TedX konuşması yapan bir ikili var (ama anlamak için İngilizce bilmeniz gerekli Cheesy ): https://www.youtube.com/watch?v=G1RRbupCxi0
sr. member
Activity: 1050
Merit: 277
July 08, 2017, 03:38:52 PM
#33
İngilizce için değil genel olarak dikkatimi çeken birşey var. Bazı milletler yabancı dil öğrenmeye çok yatkın oluyor. Benim bizzat yeteneklerine şahit oldugum bir çok millet var.
Bir kaç örnekle, 2 tane rus arkadaşım anime/mangalara merakları sayesinde çok kısa sürede japoncayı öğrenip rusya toyota fabrikasında japonca rusça tercümanlık yapıyorlardı.
Gene beraber çalıştığım hintli arkadaşlarım 3 4 ay içinde gayet anlaşılır bir şekilde diğer çalışanlarla türkçe konuşacak seviyeye gelmişlerdi.
Bir diğer örnekte eski sovyet ülkelerinde yaşayan genelde azınlıklar hem kendi öz dillerini hem ülkenin resmi dilini hemde coğrafya sebebiyle rusçayı ana dil seviyesinde konuşup okulda genellikle ingilizce öğrenmekteler.  Yani 4 dil bilmek sıradan bir durum diyebilirim. Hepsi de çok ileri seviyede ha.
Birde bize bakıyorum. Sadece ingilizce öğrenmek için yıllarımızı harcıyoruz. Eğitim sistemi ne kadar kötü olursa olsun bir insan 10 sene dersine girdiği şeyden bir gram anlamazmı. Hiç faydasını görmez mi? Hadi kitap kötü eğitim sistemi kötü iyi de abi ortaokul lise üniversite hazırlık sınıfları filan gene de hiç tık olmaz mı.
Ben size diyeyim ingilizce biliyorum diyen insanların en az yüzde 95 inin karşısına bir ingilizi oturt bir cümlesini bile anlayamaz. Kalanların çoğuda ikinci üçüncü cümlede iptal olur. Mayamızda yok abi bizim boşa uğraşmayın.
full member
Activity: 190
Merit: 100
July 08, 2017, 02:40:09 PM
#32
Yazarak, dinleyerek ve okuyarak. İngilizce çok küçük yaşlardan itibaren okul vs. hayatımızda var olan bir dil aslında. Ama ilginiz ve isteğiniz yoksa, en iyi kursa gidin, hatta yurtdışında gidin yaşayın öğrenemezsiniz. İşin özü gerçekten yeterli basic gramer altyapıya sahip olup, ingilizce düşünebilmeye başlamak.
hero member
Activity: 510
Merit: 500
April 30, 2017, 08:59:41 AM
#31
Mümkünse yerinde öğrenilmeli. Bunun için Erasmus, Work and Travel, Staj vs gibi maliyeti olmayan-düşük olan yöntemler de mevcut. Pratik olmadıktan sonra gramer bilgisi işe yaramıyor. Bkz: İngilizce bölüm okuyan birçok üni. öğrencisi
full member
Activity: 336
Merit: 154
April 30, 2017, 12:22:13 AM
#30
Türkçe konuşmayı, okumayı ve yazmayı nasıl öğrendiysen İngilizceyi de öyle öğrenmeyi dene hocam başarılı olacaksın.Misal ingilizce çocuk kitaplarıyla başlanabilir.
hero member
Activity: 1582
Merit: 520
April 21, 2017, 02:15:49 PM
#29
Önce ingilizceyi nerde kullanacağını ve ne için öğrenmek zorundasın bunları iyi anlamak lazım sonrasında eğer günlük hayatta insanlarla konuşmak istiyorum amacım bu dersen ben sana yabancı dizileri izle derim , ama yok benim amacım yazmak okumak dersen o zaman bir gramer kitabı alıp oradan adım adım çalışmanı öneririm .
sr. member
Activity: 812
Merit: 262
April 21, 2017, 12:26:58 PM
#28
kursa yazılmamamk en mantıklı olanı sanırım. Internet ortamında öğrenmek daha sonra yabancılarla çekinmeden sesli sohbet yapmak ile iyi geliştilebileceğini dusunuyorum, benim gelişti bi hayli
sr. member
Activity: 420
Merit: 250
April 20, 2017, 02:13:41 PM
#27
Öncesinde Fransızca veya Almanca biliyorsanız İngilizce öğrenmek çok kolaydır. Ama sadece Türkçe biliyorsanız, en başta sağlam bir kelime haznesi ve sağlam gramer yapmanız lazım. Bu aşamadan sonra konuşma ve konuşulanı anlama kısmınız eksik kalacaktır ve zordur bu kısım. Bunu da yurtdışına giderek veya bulunduğunuz yerdeki yabancılarla diyaloglara girerek ve İngilizce altyazılı film izleyerek çözebilirsiniz.
sr. member
Activity: 490
Merit: 250
April 20, 2017, 08:56:34 AM
#26
hiçbir dil kolay öğrenilmez; kolay öğretiyorum diyen yalan söyler, şu kadar saatte bu kadar günde öğretiyorum diyen umut taciridir.
sr. member
Activity: 532
Merit: 250
April 20, 2017, 08:39:20 AM
#25
ortaokul lise universite tüm dersleri ingilizce okumuş biriyim. kimyasından fiziğine matematiğinden işletme derslerine kadar herseyi ingilizce öğrendim. türkce dersinden fazla ingilizce dersine girdim ama ingilizceyi tam olarak amerikada öğrendim. ne zaman rüyalarınız bile ingilizce olur o zaman tam anlamıyla kavrıyosunuz. 3 yıl kadar yaşadım(calıstım) döndüğümde çoğu turkce kelimeyi unutmuştum ve kelimeleri cok yuvarlıyarak konuşabiliyordum. pratik yapmadığınız sürece unutuluyor ve konusamıyorsunuz.kelime bilginiz grameriniz yetse bile agzınızdan cıkmıyor. şuan tr de günde yarım saat 1 saat kadar ingilizce konusmamın gerektiği bir işte calısmama rağmen ingilizcem eskisine göre zayıfladı. kullanmadıkca unutuyorsunuz.
eğer sizin için önemliyse ve gidebiliyorsanız gidin yurtdısında çalışın yada okuyun. bu sırada da turklerle ilişkinizi minimuma indirin.kendiliğinden zaten gelisecektir.
Siz bence kitap okumalisiniz. Ileri seviye ingilizceniz var. Ama bizim oyle bir sansimiz yok acikcasi.
Sıfır ingilizceyle Şilili bir çocuk work&travel yapmaya gelmişti. yes no ingilizcesi vardı.toplam kelime haznesi 50 kelime yoktu. birşeyleri göstererek yada vucud diliyle anlatıyodum anca ole anlıyordu.3 ay sonunda giderken baya baya ingilizce konuşur  ve anlar hale gelmişti.mükemmel değildi tabi ama şuan tr de onu ingilizce biliyor olarak işe alırım. hatta söyle söliyim ben tr den ilk amerikaya gittiğimde o kadar ingilizce konuşamıyordum. çünkü dediğiniz gibi kafa cümleyi turkçe kuruyodu kafada ingilizceye cevirip ole konuşuyordum. kelime haznesi çoktu ama kelimeleri hızlı seri bir şeklide yanyana getiremiyordum.
bana gelince şuan zaten dediğim gibi iş gereği gün içinde azda olsa konusuyorum birde tum film ve dizileri ingilizce izliyorum.
Hocam çok haklısınız ingilizce kolay bir dil aslında ama burada ingilizce kursuna gidilse yada bir şekilde öğrenilmeye çalışılsa bir yıl süreyle bile öğrenilemiyor bazen.
Ama insan gidip zorunlu olarak öğrenmek zorunda kalınca acayip bir şekilde beyin dili kavrayabiliyor 1 ay süreyle öğrenen bile var.
newbie
Activity: 1
Merit: 0
April 20, 2017, 08:06:34 AM
#24
Valla açıkçası ben de dinleyerek öğrenenlerdenim. Özellikle Youtube'da bu alanda çok güzel kanallar var. Kısacık bir derlemesini http://www.ingilizceogrenmeliyim.com/2017/03/ingilizce-ogrenmeye-yardimci-youtube-kanallari.html adresinde yaptım bu kanalların. İçlerinden özellikle beğendiğim VoA'nın English in a minute videoları. Herhangi bir dili, kendi anadilimizi öğrendiğimiz gibi öğrenmemiz gerektiğine inanıyorum Smiley
legendary
Activity: 1596
Merit: 1014
September 16, 2015, 04:24:28 PM
#23
 Anadili ingilizce olan bir yerde öğrenmek gerekli.Kağıt üzerinde öğrenmek zor ve pratik değil.Telafuzuyla duyarak,yaşayarak öğrenilmeli.
legendary
Activity: 2338
Merit: 1070
September 08, 2015, 03:11:03 PM
#22
benim kıdemli bir abim vardı, dil öğrenme konusunda veciz bir sözü vardı.onu hatırladım şimdi Smiley

"Dil dile değmedikçe, dil öğrenilmez"
legendary
Activity: 2310
Merit: 1422
September 08, 2015, 07:23:41 AM
#21
İngiliz veya Amerikalı bir hatun bul, sonrasında ister istemez öğrenirsin. Bilinen en etkili yöntem budur. Wink
Pages:
Jump to: