Pages:
Author

Topic: İndikatörlere Güvenmek - page 2. (Read 7878 times)

newbie
Activity: 17
Merit: 0
January 29, 2016, 03:40:19 PM
btc için indikatörlerin güven vereceğini düşünmüyorum. Bir günde %20 aşağı ve yukarı hareketler yapan bir piyasayı mantıkla açıklayacak daha alet edavat grafik türü daha keşfedilmedi ağa.
legendary
Activity: 1470
Merit: 1024
January 24, 2016, 03:11:52 PM
Bitcoin piyasası "drama"lara göre yönlendirilmekte. Mike'ın bırakmasından önce bütün indikatörler al, aşırı al gösteriyordu. Mike'ın blog postu internette yayıldığı anda btc fiyatı %12 düşüş yaşadı.
BTC Marketi hala "Drama queen" lere göre hareket ediyor yani, indikatörler bunu önceden göremiyor doğal olarak.

Aslında burada tamda normal bir şirket hissesi gibi davrandı bitcoin. Böyle bir olay herhangi bir şirket için yaşansa onunda hisseleri düşerdi. Böyle bir olay için indikatörlere bakmaya gerek yok. Misal Mustafa Koç kalp krizi geçirdiğinde Koç Holding hisseleri değer kaybetti. Dramalarda her şekilde düşüş yaşanır. Bu yalnızca bitcoin için geçerli birşey değil demek ki.
Alakası bile yok.
Koç grubunun hisseleri yüzde kaç değer kaybetti? Daha doğrusu koç grubunun bu hisseleri özetle el değiştirdi.
Ama bitcoinde öyle olmadı. Birileri tamamen satıp çıktı. Bu da yayılımını azalttı.

Alakası bile yok. İkiside kötü haberdi, ikiside düşüşe neden oldu. Koç grubunun hisseleri nasıl el değiştirdiyse mike'ın bitcoinleride el değiştirmiş oldu Cheesy
sr. member
Activity: 574
Merit: 252
January 24, 2016, 02:26:08 PM
Bitcoin piyasası "drama"lara göre yönlendirilmekte. Mike'ın bırakmasından önce bütün indikatörler al, aşırı al gösteriyordu. Mike'ın blog postu internette yayıldığı anda btc fiyatı %12 düşüş yaşadı.
BTC Marketi hala "Drama queen" lere göre hareket ediyor yani, indikatörler bunu önceden göremiyor doğal olarak.

Aslında burada tamda normal bir şirket hissesi gibi davrandı bitcoin. Böyle bir olay herhangi bir şirket için yaşansa onunda hisseleri düşerdi. Böyle bir olay için indikatörlere bakmaya gerek yok. Misal Mustafa Koç kalp krizi geçirdiğinde Koç Holding hisseleri değer kaybetti. Dramalarda her şekilde düşüş yaşanır. Bu yalnızca bitcoin için geçerli birşey değil demek ki.
Alakası bile yok.
Koç grubunun hisseleri yüzde kaç değer kaybetti? Daha doğrusu koç grubunun bu hisseleri özetle el değiştirdi.
Ama bitcoinde öyle olmadı. Birileri tamamen satıp çıktı. Bu da yayılımını azalttı.
sr. member
Activity: 756
Merit: 290
January 24, 2016, 12:22:00 PM
teknik analizden ziyade btc borsasini etkileyen temel analizler daha etkili.
temel analiz diff değişimi, spekülatif haberler, yapısal değişimler vs.
yarın dev dese ki blok boyunutu arttırmamız lazım, işlemlerde çok gecikme yaşanmaya başladı dese o gün 500$ a dayanır sonra da indikatörler haklı çıktı olur Smiley
legendary
January 24, 2016, 12:03:45 PM

sr. member
Activity: 409
Merit: 250
January 24, 2016, 11:03:25 AM
İndikatörler bu düşüşü öngördü mü? Forumda teknik bilgi paylaşan kalmadı artık. Ben dahil herkes rakamları sallıyor ama bir tane bile grafik çizen üye yok. Coin-türk aylık teknik analiz yapıyordu, onlar da Aralık başından beri paylaşım yapmadı.
BTC ve bazı altcoinleri günlük teknik analiz yapan, newsbtc adında, ingilizce bir site var.
sr. member
Activity: 574
January 21, 2016, 05:15:32 PM
legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
January 19, 2016, 05:44:31 PM
İndikatörler birer rehberdir ama insani belirlenime sahip bir durumu matematiksel olarak tahmin çok güçtür.
Elbette tam tuttuğu veya yaklaştığı olacaktır ama bu yanıltıcıdır.
legendary
Activity: 1020
Merit: 1027
January 15, 2016, 10:38:39 AM
Ben grafiklere ara sıra bakıyorum, sonra kendi bildiğimi yapıyorum.
Zz
legendary
Activity: 1820
Merit: 1077
January 15, 2016, 10:35:50 AM
İndikatörler bu düşüşü öngördü mü? Forumda teknik bilgi paylaşan kalmadı artık. Ben dahil herkes rakamları sallıyor ama bir tane bile grafik çizen üye yok. Coin-türk aylık teknik analiz yapıyordu, onlar da Aralık başından beri paylaşım yapmadı.
hero member
Activity: 896
Merit: 515
January 13, 2016, 02:23:12 PM
dalga dalga değil ki anasını satayım okyanusta sörf yapıyorum sanki  Smiley
sr. member
Activity: 321
January 13, 2016, 04:28:19 AM
İndikatörlerin aksine dalgaların takip edilmesi btc adına daha kar getirici ve güvenilir bir yöntem
hero member
Activity: 714
Merit: 500
Alenktrik Teknikeri
January 13, 2016, 04:21:32 AM
Benim Yorumum Kimseyi Dinlemeden Çıkacağı Zaman Satmanız, İneceği Zaman Almanız.
legendary
Activity: 2310
Merit: 1028
January 12, 2016, 07:59:15 AM
Ne olursa olsun grafikleri takip etmenin zararı olmaz. En azından fiyat band genişliği hakkında bir ön fikriniz olur. Ben bitcoin haberleri - özellikle çin kaynaklı- borsalar , dünya ekonomisi gibi haberleri de yanında takip edip kendi yorumumla hamle atarım. Birçok faktöre dikkat etmenin kimseye zararı olacağını sanmıyorum. Üstelik bilgi sahibi olursunuz.
legendary
Activity: 1890
Merit: 1037
January 11, 2016, 06:09:12 PM
tekniksiz borsa, tekerleksiz arabaya benzer.

not: soz bana ait olup simdi uydurdum  Cool

isterseniz google yapin.
twn
legendary
Activity: 1204
Merit: 1011
January 10, 2016, 05:23:41 AM
İndikatörlere, grafiklere, teknik analize bakarım ancak trade yaparken aldığım kıstaslardan yalnızca birisidir, tek başına yatırım kararlarımı etkilemez. Tümüyle reddetmek de tümüyle kabul etmek de doğru değil. Ne demişler, tekniğe inanma tekniksiz kalma.
Hacmi düşük borsalarda manipülasyonun çok, spekülasyonun daha etkili olduğu açık bir gerçek. Bunu bilerek hareket etmek gerekir.

Trknik tabiki bir gostergedir ama burda ters kose cok oluyor olmasa zaten hepimiz deli gibi para kazanırız. Ama teknik cogu zaman trs hareket yapabiliyor bundada btc bagholderların bazen eglencesine bile dump pump yapması etkili olabilir, petanın solediklerine katılıyorum hacim suankinin 10 katına cıksa yaygınlassa daha stabil bir piyasa olabilir
sr. member
Activity: 448
January 09, 2016, 06:28:30 PM
İndikatörlere, grafiklere, teknik analize bakarım ancak trade yaparken aldığım kıstaslardan yalnızca birisidir, tek başına yatırım kararlarımı etkilemez. Tümüyle reddetmek de tümüyle kabul etmek de doğru değil. Ne demişler, tekniğe inanma tekniksiz kalma.
Hacmi düşük borsalarda manipülasyonun çok, spekülasyonun daha etkili olduğu açık bir gerçek. Bunu bilerek hareket etmek gerekir.
sr. member
Activity: 658
January 09, 2016, 04:36:15 PM
Diğer arkadaşlarla fazlasıyla hemfikiriz.  Bu bitcoinde forex deki gibi grafiklerde çift tepe formülasyonu varmış vss... imiş .. miş miş miş.... Ne yazıkki bitcoin de bunlar işlemiyor. Zaten marketcap değeri belli. Adam akıllı elinde btcsi olan rahatlıkla sallıyor piyasayı.
legendary
January 09, 2016, 03:30:13 PM
Gösterge, grafik ve analizleri bunlar bir işe yaramaz deyip bir kenara atmak ya da bitcoin öngörülemez deyip kestirip atmak ya da tamamen grafiklere bağlanmak hersekilde yanıltıcıdır.

Bizim bitcoin fiyatını tahmin edemiyor olmanız bitcoin fiyatının öngörülemeyecegi anlamına gelmez. Birileri belki çok iyi tahmin ve analizler yapıyordur.

Bitcoinin kendine has bir doğası olduğu aşikar. Bu doğayı , grafik ve analiz bilgisi ile birleştirebilen, bitcoinin tepkileri konusunda kendini iyi derecede yetiştirmiş ve insan fıtratını çok iyi bilen birisi bu konuda yüzde 90 ların üzerinde doğru tahminlerde bulunabilir. Kısa vadeli tahminler çok zordur ama orta ve uzun vadede bu kişiler hep kazanır.
legendary
Activity: 1890
Merit: 1037
January 09, 2016, 03:26:16 PM
Aksam manyagın teki cıkar 50bin btc yi dumplar. Piyasa allak bulşak olur. Bu adam gider ertesi gun 50 bin btc geri alır yine allak bullak olur. Borsadaki altındaki petroldeki aga babaları burda islemez burda daha karanlık bilinmeyen bir piyasa var.

iste bu yuzden de ,piyasanin daha derinlesmesi lazim, hacmin simdikinin en azindan 1000 katina cikmasi lazim ki , gercek bir para birimi islem hacmine ulassin, iste o zaman 50bin btcnin dumplanmasi piyasayi cok bozmaz, ancak allak bullak da etmez.
Pages:
Jump to: