Epey zamandır aklımda olan bir soruyu sordum. forumda malum yobit imzası var btc ile ödeme yapan bir ödül kampanyası. hatta daha eski olan bitvest ve 777 gibi adını unuttuğum bir sürü btc ödemeli bounty varken. neden hiç ethereum ödemeli ya da @theymos tarafından ödeme aracı kabul edilen grin ya da herhangi başka bir altcoin ile ödeme yapan bounty yok. bu aklıma takıldı.
Belki bilen arkadaş vardır. ya da benim gibi merak eden başkaları varsa öğrenmiş olur.
çünkü çok daha ucuz.
adam diyor ki 500.000$ değerinde token ödemesi yapıcam bountye katılanlara. Tokenimin değeri 0.2$ olarak ön gördüm.
Tabiki bunun her zaman 1/10'u olur, o da proje başarılı olursa. Oldu mu sana 50.000$ ödül, bunun çoğunu da allem edip kullem edip vermiyolar. Yani başarılı bir projede söz verilen 500.000$ verilen 20-30k arası bir şey oluyor.
Tabi buda projenin başarılı oldugunu varsayarsak ki çoğu projenin borsaya çıkması 2 seneyi buluyor, istisnaları saymazsak. E bu bountylere katılanlar da oluyor. Bedavaya reklam yaptırıyorlar resmen, daha ne olsun. Bence bunun yasaklanması lazım sadece btc ve eth ödemeli kampanyaların olması lazım.
O zaman habire shitcoin görmeyiz hem. Sadece sağlam ve marketing'e bütçe ayırmış projeleri görürüz, hem ekosistem için hem bounty hunterlar için çok daha mantıklı bir hamle olur.