Pages:
Author

Topic: Neden merkezileşmeye, kurumsallaşmaya çalışıyoruz ? - page 2. (Read 325 times)

copper member
Activity: 1358
Merit: 523
Son derece hasas bir noktaya deginmisiniz. Bu benim kafamdaki deli sorulardan biri herzaman. Mevcut duzeni yikmaya gelen bu olusumun once mevcut duzen tarafindan onaylanmasi ve bir emita olarak kabul gormesi gerekiyor. Cok ironik ki kabul gordugunde mevcut duzenin sounu getirecek. Boyle birsey olmasini istemeyenlerin dahi istahini kabartan bir teknoloji soz konusu.
legendary
Activity: 2198
Merit: 1232
Şuanki Dünyaki sistem tamamen bütün her alanlarda merkezileşme ve kurumsallaşmaya yönelik.Aynen dediginiz gibi amaç şuanda herkes bireysel yatırımını merkeziyetsiz bir şekilde saklıyabilmesi bakkt,eftler falan şuan gerçekten piyasayı oyalıyan dışardan dolu içerden boş konular.
sr. member
Activity: 1092
Merit: 254
Aslında yaptığımız şey şu; bugüne kadar hep elimizde çatalımız vardı ve artık yeni bir şeye ihtiyacımız olduğunu anladık ve bir gün bize kaşık sunuldu. Bir süre bu kaşıkla ne yapacağımızı bilemedik, değişik alanlarda kullanmaya çalıştık falan ama zamanla alıştık. Daha sonra da dedik ki bu kaşığı neden çatala benzetmeye çalışmıyoruz çünkü yeterince çatalımız yok. Bitcoine yapılan, yapılmaya çalışılan tam olarak bu. Daha iyisine sahip olabilmek varken bir adım geriye dönmek neden yapılıyor anlamış değilim. Var olan paraya ve sistemine karşı olarak çıkmış bir şeyi neden ona benzetmeye çalışıyoruz.
legendary
Activity: 1666
Merit: 1030
Satoshi nakamoto P2P makalesini okuduk.Teknik kısımlar bir kenara yana bu adamın bahsettiği genel bir şey var..Oda herkesin kendi parasal gücünü koruma hakkı ve merkeziyetsiz bir para birimi ile devletlere bağımlı olmamak.
Şimdiki tartışmalara bakın Piyasaya yeni giren yeni yetmelerin bile ağzında tüh etf reddedildi eyvah bakkt hacmi çok düşük.Aman sec ne der diye konuşuyorlar.Bitcoin 20k dolara çıkarken tüm bunlar var mıydı diye soruyorum cevap yok.Yani adam bitcoin felsefesini ve onu icat eden adamın dediğine bakmıyor.Onun oluşturduğu sistemin baş düşmanlarıyla anlaşınca bitcoin daha iyi yerlere gelecek sanıyor.Şu kafa yapısını bi değiştirin arkadaşlar.
Pages:
Jump to: