Pages:
Author

Topic: Neden Mustafa Kemal ATATÜRK ?? - page 2. (Read 313 times)

member
Activity: 137
Merit: 10
January 13, 2018, 05:52:11 AM
Mustafa Kemal ATATÜRK'ü sevmek önce onun devrimlerini, fikirlerini anlamak, onun insanlık anlayışını öğrenmek, bir milleti nerden nereye getirdiğini görmekle olur. bunun sonucunda Atatürk'ü takdir ediyorsanız onu seviyorsunuzdur, en azından fikirlerini ve yaptıklarını doğru buluyorsunuzdur.hayatını öğrendikten sonra eğer ona binlerce teşekkür borçluymuş gibi hissediyorsak da onu seviyoruz demektir. onu sevmek, onun fikirlerini savunmaktır. Atatürk sadece siyasi ya da askeri bir lider değildir. yurtta ve dünyada barışı öğütleyen, önüne serilen yunan bayrağını çiğnemeye tenezzül bile etmeyip bunu yapmasını isteyenlere köpüren bir adamdan insanlığı öğrenemeyen, hiç kusura bakmasın, anasından babasından da öğrenemez.
full member
Activity: 350
Merit: 100
January 13, 2018, 05:25:55 AM
Mustafa Kemal Atatürk bizim adaletimiz, başkahramanımız, bugünlerde olmamızı sağlayan kişidir. Türkiye'nin herşeyidir. Aksini iddia edenlere itibar etmeyiniz.
newbie
Activity: 196
Merit: 0
January 13, 2018, 04:32:09 AM
Şahsen hayatım boyunca kendisine ve yanında yöresinde kim varsa hayran ve minnettar oldum. Bir insan bir milleti esaretten kurtarıp da nasıl bu kadar kötülenir anlam veremiyorum gerçekten , bunun adı nankörlüktür. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama böyle bir ADAM'a saygı duymak zorunda. Mustafa Kemal'i eleştirmeden önce kimdir ne yapmıştır ve en önemlisi neyi yapmamıştır diye araştırmak okumak anlamak öğrenmek gerek. Zaten başımıza ne geliyorsa okumamaktan gelmiyor mu?
full member
Activity: 333
Merit: 101
January 13, 2018, 04:15:56 AM
Atatürk'te bir Osmanlı subayı idi. Bizlerde Osmanlıyı seviyoruz hiçbir zaman inkar etmedik.Ancak Osmanlıdaki devşirmeler Osmanlıya ihanet edip çökmesine sebep oldu. Atatürk'ü sevmeyenler o yıllarda isyan edenlerin soyundan gelenlerdir. Atatürk en doğrusunu yaptı yıkılmış bir devleti tekrar ayağa kaldırdı.Ayağa kaldırmak içinde bir takım devrimlerim olması gerekirdi. Gerçek Osmanlı soyundan gelenler Atamızın ne kadar kıymetli olduğunu biliyorlar ve saygı duyuyorlardır. https://www.youtube.com/watch?v=pwf98Ru3LSM
Diyorlar ki adalar gitti ırak gitti falan filan. Biraz mantıklı düşünürsek Atamız halkını düşündüğü için vazgeçmek zorunda kaldı istemeyerek. Eğer belki ısrar etseydi Lozan kabul edilmeseydi ikinci bir savaşı türk halkımız kazanamazdı.
member
Activity: 378
Merit: 55
January 13, 2018, 03:33:06 AM
şimdi bahsettikleri içi boşaltılmış milli şuur hakikati ozaman gerçekleşti. dünyaya kafa tutabilmesi için halkı bilinçlendirdi. olgunluğa eriştirdi. en sonunda da başarılı oldu.
benim milletimi sarayın gafletinden kurtarıp özgürlüğe kavuşturdu.
özgürlüğe kavurşturmakla kalmadı sarayın monarşistlerinin elinde olan yönetimi halkına geri verdi.
savaştan ve borç batağından çıkan devleti o bahsedilen muhasır devletler seviyesine ulaştırabilecek şekilde devrimler gerçekleştirdi. ülke kendisine gelmeye başladı. rahat bi nefes aldı.

sevmeyen birkaç arkadaşım var. sebebini sorduğum zaman anladığım kadarıyla;
Osmanlı devleti şeriat ile yönetilen bir devletti. Atatürk ise dini en önde tutmuyordu. onların kafasına göre Atatürk dinsiz. dindar Osmanlı'yı yıktı yerine dinsiz Türkiye'yi kurdu.
Arap alfabesini değiştirerek ülkeyi cahil etti Smiley buna zaten çok gülüyorum ülke sanki ondan önce bilim ilim cennetiydi. Bunu da zamanları karıştırdıkları için söylüyorlar. Vahdettin dönemini sanki Fatih, Yavuz, Kanuni dönemi gibi düşünüyorlar.
Dindarları astı diyorlar ondan sevmiyorlar. Asılan dindarlar dini kendi çıkarları için kullanarak isyan çıkaran dindarlar hocalar şimdinin Fetösü gibi bunu düşünmek istemiyorlar.
Tarikatları kapattı. Elimde imkan olsa ne sülaymancıları bırakırım ne ensar vakfını ne de geçmişteki fetöcüleri hiç bir tarikat bırakmam bu ülkede.

ha bide en sevdiğim savaşta kazandı da sanki sadece O mu savaştı mantığı var. onu konuşmaya bile gerek yok.

bazı karaktersizler öylesine ileri gidiyor ki Atatürk'ün annesine bile dil uzatabiliyorlar.

bu şekilde konuşan kadınları özellikle İran'a 1 yıllık geziye göndermek gerekiyor. 1 yıl bile kalamazlar orada.
jr. member
Activity: 196
Merit: 1
January 13, 2018, 03:14:15 AM
Evet Arkadaşlar Neden Mustafa Kemal ATATÜRK
Neden Bu kadar Seviliyor ?
Sizin İçin Anlamı Nedir ?

Ya da TÜRK Milleti İçin O Kadar Şey Yapmasına Rağmen Neden Sevilmiyor ?

AMACIM SORUN ÇIKARMAK YADA KÖTÜLEMEK DEĞİL SADECE DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİZİ ÖĞRENMEK
Mustafa Kemal ATATÜRK Türkiyedir ki biz büyük Türk milleti onu ata yüce türk adını vermişizdir silah arkadaşlarıyla beraber bizler için canları pahasına savaşmış muhteşem bir detay bize güzel türkiye cumhuriyetini hediye etmiş ulu önderimizdir
member
Activity: 110
Merit: 10
January 13, 2018, 01:13:39 AM
Benim tek takildigim husus osmanlicilarin ataturku sevmemesi ataturk ve arkadaslari eger bu ulkede devrim yapmasaydi su anda siradan bir ortadogu ulkesi idik ya ingilizlerin ya da amerikanin himayesinde.  Neden sevilmez sevmeyen insanlar burada da  vardir mutlaka gelsin bana bilale anlatir gibi anlatsin
newbie
Activity: 70
Merit: 0
January 12, 2018, 07:02:52 PM
Evet Arkadaşlar Neden Mustafa Kemal ATATÜRK
Neden Bu kadar Seviliyor ?
Sizin İçin Anlamı Nedir ?

Ya da TÜRK Milleti İçin O Kadar Şey Yapmasına Rağmen Neden Sevilmiyor ?

AMACIM SORUN ÇIKARMAK YADA KÖTÜLEMEK DEĞİL SADECE DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİZİ ÖĞRENMEK
Pages:
Jump to: