Pages:
Author

Topic: NFT vs Cryptocitties - page 2. (Read 270 times)

legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
January 24, 2021, 02:44:50 AM
Ethereum ağını yoranlarda bugün: NFT'ler.
Bi zamanlar kitties oyunu eth ağının içinden geçmişti. Son dönemde defi içinden geçiyordu, şimdi uniswap bir yandan nft'ler bir yandan derken fee'ler de uçuyor zaten.

Nft olayının ise suyu çıktı. Şu yukarıdaki görüntüye 0,001 eth bile vermeye değmezken 600 eth vermek absürtlükten başka bir şey değil.
Gerçek Nft bu değil...
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
January 24, 2021, 12:45:40 AM
bir yerden sonra iyice saçmalığa dönüşüyor. aynısını nbatopshot için de dedim ki orada yapılanlar bu piksel emmiden kat kat daha iyi. mesela türk bir sanatçı var. onun eserleri gerçekten yaratıcı oluyor. lan bu ne anasını satayım? ya milletin saçacak deli gibi parası var ve sıkıntıdan nereye harcayacağını bilmiyor ya da başka bir boklar dönüyor.
member
Activity: 314
Merit: 19
January 23, 2021, 07:05:05 PM
Alıcı ve satıcı aynı kişi olabilir.

sırf reklam yapmak için bir wash trade yapılmış olabilir.
legendary
Activity: 2352
Merit: 2592
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
January 23, 2021, 06:54:42 PM
NFT (non fungible token) fikri ilk ortaya çıktığında beni heyecanlandırmıştı ancak olayın yönünün değiştiğini söyleyebilirim. Birbirinden farklı özelliğe sahip birimler ve bu birimleri tapu benzeri kullanarak sahiplik bildirimi fikrinden yola çıkan NFT sektörünün ethereum ağı içerisinde yeni nesil balon veya ponzi oluşumlarına dönüştüğünü görüyorum.

2017 yılında ortaya çıkmış olan Cryptokitties girişimine benzer bir yapıya dönüştü. Hiç bir değeri olmayan birimler yaratılan hype ile birlikte çok yüksek ücretler karşılığında işlem görmeye başlamıştı. Senaryonun sonunda binlerce insan yatırımlarını kaybettiler. Benzer senaryonun NFT içinde gerçekleşeceğini tahmin ediyorum.

Bugün 605 ethereum (~745.971$) karşılığında satılmış NFT'yi paylaşıyorum.

Yaklaşık 3 yıl önce yaratılmış olsa dahi bu değeri edebileceğine inanmıyorum. Bahsedilen değer çoğu insanın hayatı boyunca kazanabileceği paranın çok üzerinde. Ben sanat konusunda bir uzman olmayabilirim ancak bu hiç gerçekçi değil. Başka örneklere verilen benzer tekliflerde mevcut. Tüm bu hype bittiğinde normal kullanıcılar kendilerini tüm yatırımlarını kaybetmiş olarak bulacaklar.

Gerçekleşen satışın bağlantısı: https://www.larvalabs.com/cryptopunks/details/2890
Txn: https://etherscan.io/tx/0xb93899378884239ec1ce0a3efde7fb0d52ecfaf3d01863510b9647e3f641d0da
Pages:
Jump to: