Dobro izgleda, ali po mom misljenju je neprakticno, koliko mogu procijeniti treba se fugirati nakon svakog otvaranja ladice :/
Trebalo bi ako čovjek hoće da to izgleda što bolje i uvjerljivije i da se uklopi sa ostatkom pločica. Držati nešto unutra što čovjeku često treba nije baš praktično iz razloga kojeg si sam naveo. Satovi, novac, hardverski novčanici - ne. Ali seed ili passphrase koji će poslužiti samo prilikom recovery-a novčanika bi se mogao sakriti.
Da, za trajnu pohranu, gdje se stvari pohranjene u pretincu ne bi dirale godinama, je odlično rješenje. Ali ipak za papir kao što je seed phrase ne bih štemao kupaonicu, ima dosta elegantnijh načina kako sakriti vrijednosti. Npr baci oko na ovaj link:
https://www.wikihow.life/Create-a-Secret-Candle-StashPo meni je mozda ipak bolja ideja iznajmiti sef u banci 🙂
Nemam sef u banci pa nisam ziher kako to sve funkcionira, ali ovako laicki, ta ideja mi se ne cini bas dobra. Ono, moze te neki zaposlenik banke opljackati bez da ti fizicki iznese lovu nego samo nekako dodje do seeda, zapamti ga i onda ti fino isprazni adresu.
A i sama ideja da nesto cemu je jedan od slogana "be your own bank" se cuva u banci mi je kontraintuitivna.
A mozda se samo zajebavas a ja nisam skuzio foru jer sam imao dugacak dan te sam umoran kao pas i mozak mi ne funkcionira bas najbolje
Nisam baš ljubitelj banaka, ali što se tiče sigurnosti mislim da je sigurnije držati vrijedne predmete u sefu u banci nego kod kuce. Stvar je u tome što zaposlenici mžnemaju baš slobodan pristup sadržaju sefa. Svaki od sefova ima dvije brave, jednu otvara zaposlenik, a jednu korisnik sefa. Nakon što zaposlenik otvori bravu nije baš da viri preko ramena, nego ode tako da imaš privatnost. Takva procedura je barem bila prije nekoliko godina. Ne znam da li se u međuvremenu što mijenjalo zbog usklađivanja s EU pravilima. Jedina situacija kako bi se mogao kompromitirati seed je ta da ga kamera snimi, jer je je prostor pod video nadzorom.To bi se moglo izbjeći tako da se seed stavi u kuvertu ili neki spremnik. Također zaposlenici banke mogu provaliti u sef, npr u slučaju da se ne plati korištenje sefa.