Pages:
Author

Topic: İnternette Güvenliğimizi Bir Üst Seviyeye Taşıma - page 2. (Read 13238 times)

newbie
Activity: 98
Merit: 0
çok faydalı bir yazı olmuş emeğinize sağlık hocam. ben hiçbir maile tıklamayarak biraz türk mantığıyla korunmacı takılıyorum. elbette daha fazlasını yapmak gerekiyor.
member
Activity: 140
Merit: 10
İnternet güvenliğine o kadar fazla takılmıyorum. çünki kaybedecek o kadar fazla beni üzebilcek değeri değersiz sanal hayallerden başka bişey yok Smiley benden çalabilecekleri sadece hayallerim onu da çalamazlar ...!

Öyle deme hocam hesabının çalınması sana birçok dolaylı zarar açabilir. Sen yine de önlemini al.
newbie
Activity: 98
Merit: 0
İnternet güvenliğine o kadar fazla takılmıyorum. çünki kaybedecek o kadar fazla beni üzebilcek değeri değersiz sanal hayallerden başka bişey yok Smiley benden çalabilecekleri sadece hayallerim onu da çalamazlar ...!
hero member
Activity: 1204
Merit: 630
Hocam ellerine kollarına sağlık. Bence en çok dikkat edilmesi gereken konulardan birisi de güvenilen kişilere verilen şifreler. Çok sayıda tanıdığı kişi tarafından soyulan insan var piyasada.
jr. member
Activity: 84
Merit: 1
ben lisanslı antivirüs kullanıyorum ve bilgisayarda hiçbir önemli bilgimi tutmuyorum bu tarz işler için flash disk aldım onda tutuyoru herşeyimi
sr. member
Activity: 924
Merit: 251
Güzel paylaşım olmuş dostum emeğine sağlık. Bahsettiklerinin çoğu zaten buradaki insanlar için yabancı şeyler değil lakin yine de tekrar hatırlamakta fayda var. Yoksa çok üzülüyoruz. Ama cüzdanlar için en iyi güvenlik Ledger almaktır. Ötesi şimdilik yok.
jr. member
Activity: 56
Merit: 1
Şu kadarını söyleyebilirim internette güvenlik diye birşey hiçbir zaman %100 olmayacaktır biz istediğimiz kadar önlem alalım hep bir açık var. o yüzden önemli veri ve bilgileri internette muhafaza etmemek lazım.
full member
Activity: 367
Merit: 100
Öyle bir hale geldik ki sadece private key saklamakla iş bitmiyor her an her yerden saldırıyorlar. Kullanım alanlarına göre cihazları ayırmak en mantıklısı yani cüzdan için bir cihaz ve bu cihazı başka bir amaçla kullanmayacaksın gibi
member
Activity: 560
Merit: 11
google 2fa açığı bence var ama dillendirilmiyor. bir kere 2fa oluşturduktan sonra değiştirmediğin sürece o qr kod ve içine kömülü uzun kod aynen kalıyor. şifre üretildiği zaman sonraki ve sonraki belli bir sıralama ile oluşturduğundan yanayım ben. çünkü google authenticatorün şifre üretimi için internet bağlantısına gerek yok.
member
Activity: 195
Merit: 10
-
çok güzel ve ayrıntılı bir konu olmuş hocam ellerinize sağlık derim,  oldukça bilgilendirici olmuş
member
Activity: 406
Merit: 12
Oldukça faydalı bilgiler aktarmışsınız. Teşekkürler. Bununla birlikte güvenliği sağlamak bir numaralı hedef olmalı. Özellikle private keyleri her yere yazıp kaydetmemek gerektiğini düşünüyorum. Ve bundan da önemlisi şifreler konusu. Her sitede farklı bir şifre ve bu şifrenin tahmin edilemez bir kombinasyondan oluşması bir nebze güvenlik sağlayacaktır.
newbie
Activity: 112
Merit: 0
çok güzel bir yazı olmuş çok açıklayıcı detaylı net bir yazı ondan dolayı emeğinize sağlık...internetten dolandırıcılık karşısında bu önemleri kesinlikle almak gerek hele birde şuan dolandırıcılık çok yaygınlaşmışken bu bilgileri başka arkadaşlarımızada yaymamız gerek çok faydalı ve yararlı bilgiler tekrar teşekkürler emeğinize...
newbie
Activity: 33
Merit: 0
Abi gerek yok bu kadar güvenlik falan diyeceğim ama cebimizde koskoca banka taşıyoruz, kolay değil. Smiley

Şaka bir yana Tor Browser'ı indireyim dedim, sanırım güzel ülkemizde sitelerini yasaklamışlar...
jr. member
Activity: 266
Merit: 2
faydalı bilgiler için teşekkürler. Hani bu yazdıklarını bilmeyenler vardır. Ama benim önerim her coin, tokenin soğuk cüzdanı olmalı. Bir şekilde topluluk bunu çözmeli. Atıyorum binancede hodl yapmak istediğin coin var ama cüzdanı yok ne yapacaksın. mecburen borsada alıp tutacaksın. ama borsa hacklenirse.
member
Activity: 294
Merit: 10
Paylasimi yazan arkadas gercekten onemli noktalara deginmis. MFA lari kirabilecek sistemler de yavas yavas dark web uzerinde konusuluyor. Email guvenligi gercekten onemli. Airdroplar ve Bountyler icin ayri bir ether hesabi kullanmanizi tavsiye ederim. ayrica hackerler genelde yuksek meblag iceren hesaplari takibe aliyorlar. Bu sebepten birikimlerinizi farkli cuzdanlara bolusturmeniz de onemli.
newbie
Activity: 84
Merit: 0
Bu işler için ayrı bir bilgisayar kullanmak en makulü bence. Ve şifreler ile anahtarları internet bağlantısı olmayan bir yerde saklayın.
newbie
Activity: 34
Merit: 0
En önemlisi, her hesaba ayrı şifre vermek. Google veya başka sitelerde şifreleriniz güvenli bir şekilde korunuyor olabilir ama aynı şifreyi daha riskli bir yerde kullanmanız sonunuzu hazırlayabiliyor. Geçtiğimiz yıllarda yahoo mail şifreleri ortaya saçılmış, bu şifreler başka sitelerde de denendiği için mağduriyet sadece burayla sınırlı kalmamıştı. İsmi lazım değil, çok mühim bir devlet büyüğümüzün yine çok mühim bir görevde yer alan damadının gmail'ini de böyle ele geçirmişlerdi.
jr. member
Activity: 94
Merit: 1
Çok önemli bir konuda güzel bilgiler vermişsin, teşekkürler.
Benim dikkat ettiğim güvenlik önlemleri :
1) Mail hesapları, borsa hesapları vs tüm şifreleri Büyük harf +küçük harf + sayı + özel karakterden oluşan min 8 hane yaparım
2) 2FA doğrulama kullanıyorum
3) PC de güncel anti-virus ve Trojan malware programları sürekli çalışır
4)Gelen mailleri çok dikkatli incelerim. Örneğin bir borsadan geldiği gibi gözüken sahte mail olabilir.
Bu güne kadar hiç bir hesabım çalınmadı. Mail adresinizin birilerinin eline geçip geçmediğini ve durumunu aşağıdaki linkten kontrol edebilirsiniz :

https://haveibeenpwned.com
newbie
Activity: 29
Merit: 0
Maillerimde 2fa kullanmaya başladım 1 ay önce, zira çok borsa ve airdrop kaydında hem mail erip hemde pc verilerini paylaştığımız için risk artmış durumda.
member
Activity: 61
Merit: 100
bana kalırsa hocam bunun için deep freze programlarını kullanmak gerekiyor pc de,  bu şekilde dikkatli olunursa hackten kurtulunur
Pages:
Jump to: