Pages:
Author

Topic: Nvidia, kripto para madencilerine ekran kartı satışını sınırlandırmak istiyor - page 2. (Read 221 times)

sr. member
Activity: 642
Merit: 259
Bunun yerine neden NVİDİA minerlar için özel ekran kartları cıkarmıyor? bunun bir cozumu neden hala büyük teknoloji firmalara yapmış deği hanlam veremiyorum.
newbie
Activity: 48
Merit: 0
zamanı gelince kartların fiyatlarını şişirmeyi iyibiliyor ama adamların sanal paralar piyasasında ciddi yerleri olabileceğini düşünüyorum.
newbie
Activity: 70
Her türlü istedikleri kadar sipariş ederler yeter ki kart almak istesinler büyük madenciyse zaten bunu çözecektir onun bunun üzerinden şipariş eder istediğini yine alır.
sr. member
Activity: 840
Merit: 253
Ekran kartı tedarikçilerinin böyle bir politikaları olması normal belki başlarda hoşlarına gidiyordu ancak bir yerden sonra üretim amaçlarına bakınca hedef kullanıcı için çok pahalı hale geldi
jr. member
Activity: 41
Merit: 1
Madencilik için üretilen kartların garanti süreleri çok kısa. Bundan dolayı çok fazla ragbet yok. Kendi tamir servisini kurabilirsen süper imkan.
hero member
Activity: 1204
Merit: 630
Bu yeni gelecek madencilik amaçlı ekran kartları her şeyi değiştirecek bence. Ama Nvidia'da belli ki kâr optimizasyonu yapmak istiyor.
newbie
Activity: 48
ne kadar normal karşılasamda bitcoin piyasasının bir kısmında da ekran kartı üreticilerinin parmağının olduğuna inanıyorum.
jr. member
Activity: 364
Merit: 5
Bitcoin.com’un haberine göre Ekran kartı üreticisi Nvidia, satıcılarından kripto para madencilerine sattıkları ekran kartı sayısını sınırlandırmalarını istedi. Şirketin bu hamlesi kripto para birimlerinin artan karlılığının yol açtığı fahiş fiyat uygulaması ve arz problemlerini azaltmak için yapılıyor.

Şirket, sipariş başına kart sayısını iki ya da üçle sınırlayarak toplu alım yapan madencileri vazgeçirmeyi ve mümkün olan en fazla sayıda oyuncuya ulaşmayı umuyor.

Kripto para madencileri, oyuncuları ekran kartı piyasasında üç ayrı yolla eziyor. Birincisi Bitmain gibi ASIC üreticileri, TSMC gibi grafik çipi üreticilerine daha fazla sipariş veriyor, bu da Nvidia için daha az üretim kapasitesi bırakıyor. İkincisi, büyük madencilik tesisleri, piyasaya girmeden önce doğrudan Çin’deki fabrikalardan büyük miktarda ekran kartı alıyor. Üçüncüsü, daha küçük profesyonel madenciler, satıcılardan yüzlerce kart satın alarak fiyatı yükseltiyor ve kartların oyunculara ulaşmasını engelliyor.

Haber linki : https://uzmancoin.com/kripto-para-nvidia/
Pages:
Jump to: