Pages:
Author

Topic: Okumaktan ne zarar gelir - page 2. (Read 176 times)

hero member
Activity: 1400
Merit: 913
October 02, 2021, 02:16:00 PM
Okumak kendini geliştirmek gerekir okumanın yaşı ve zamanı yoktur neden karşı çıktı bilemiyorum ama hiç doğru bulmadım karşı çıkmasına. Bu tarz örümcek kafalı insanları anlamak oldukça zor. Özellikle bir anne okumuş olursa çok daha iyi olur bizleri yetiştiren birer anne çünkü. Küçük şehirlerde insanlar doktora bile tek başına gitmeyi bilmiyor tek başına bir şey yapmayı bilmiyor hep birileri ile gitmiş çekimser duruyor öz güveni bu konuda eksik halbuki çokta basit bunlar balık tutmayı değilde hep balık vermişler öğrenmesine engel olmuşlar. Umarım hedefledi bu yolda muvaffak olur.
hero member
Activity: 2156
Merit: 685
October 02, 2021, 02:15:16 PM
Arkadaşın kara cahil özgüveni sıfır bir elemanmış. Kadına üzüldüm açıkcası özgür bir birey olarak istediği eğitimi istediği kursu alabilir kadın bir şeyler öğrenmek istiyor istek başarmanın yarısıdır herif sırf kendi egosundan kadının hayatıyla kaderiyle oynuyor. Böyle insanlara artık hiç tahammülüm kalmadı bence arkadaşım dediğim insana da dikkat et hocam. O vizyonda herifin sanada illaki bir gün kötülüğü dokunur. Kadın umarım bir şekilde kendini geliştirir okur ve kendini buna adar.
hero member
Activity: 1400
Merit: 536
October 02, 2021, 02:08:46 PM
Insanlar genelliklle kendilerinden daha ust ozelliklere sahip kisilerden nefret ederler, bunun nedeni ise acik herkesin borusu bir altina gecer, ben bir erkek olarak kadinin maddi gelirini statusunu sorgulamam, karsi cins bu konuda daha titiz ve ince dusunuyor kesinlikle.
hero member
Activity: 1204
Merit: 623
October 02, 2021, 01:57:48 PM
Senin arkadaş için söylenecek pek bir şey yok. Adam kendine bedava hizmetçi aramış ve o garibimi bulmuş. O kadın eğer okur ise ilerde kendine bir iş bulup ekonomik özgürlüğünü kazanır ve o asalak kocasını yakasından düşürebilir. Adam gerçekten o kadını sevse bu isteğini taçlandırmak için kendisini bu konuda kusurlu hissedip eşinin okuması için kızın babasının yapmadığını yapıp bu ayıbı kapatması gerekir. Kadınlarımızı, kızlarımızı okutmalıyız. Eğitimli kadın, eğitimli anne düzgün ve dürüst yetişen toplumlar için şartlardan birisi bana göre.
member
Activity: 99
Merit: 20
October 02, 2021, 01:50:35 PM
Bir arkadaşın eşi ilkokul mezunu. Kitap okumamış, köşe yazısı nedir bilmez, spor, siyaset ve bilim hakkında yorum yapamayacak birisi. Ama okumak istiyor. Ortaokulu dışardan bitirmek için başvurmak istiyor ve eşine durumu anlatıyor. Eşinin verdiği cevap şu: "Ben okumuş kadın istemiyorum." En sonunda baktı olmuyor nasıl başvuruluyor ortaokula diye beni aradı. Nasıl başvurulduğunu anlattım ve eşin de bilir aslında dedim. Eşinin istemediğini öğrendim. Üzüldüm tabi. Okumaktan ne zarar gelir ki aklım almadı.

Evde bu konuyu düşünürken aklıma kadın programları geldi. Hani şu eşini aldatanlar, kendinden 30 yaş büyük adama kaçanlar, eltiler, kaynanalar vs. vs. Dedim ki: "Bunların hangisi bir üniversite mezunu, hangisi okuyamasa da eline kitap almış okumuştur veya hangisinin yaptığı iş sıradan değil" Baktım ki bunların 10 tanesinden 9 u vasıfsız okumamış veya hayat görüşü olmayan insanlar. Sonra dedim ki ahlakın ön koşulu okumaktır, eğitimdir. Eğitim ve okuma olmadan ahlakınız yarım kalır. Hani Kur'an-ın ilk kelamı OKU ya. Bence boşuna değil...
Pages:
Jump to: