Pages:
Author

Topic: Oğlum oluyor isim önerilerinizi bekliyoruz. - page 3. (Read 773 times)

sr. member
Activity: 1022
Merit: 306
Benim önerilerim isim değil isimde geçen harfler ile ilgili olacak. Bilginiz üzere ğ ü ş ö ç ı  harfleri ingiliz alfabesinde bulunmuyor.
Çocuğunuzun ileride e-posta kullanırken, yurt dışı ile çalışırken sıkıntı yaşamaması için seçeceğiniz ismin içinde bu harfler olmamasını tavsiye ederim.

Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus;
ismin Türkçe okunuşu ile İngilizce hatta diğer dillerde okunuşu birbirine yakın olsun.
Elinizdeki isim listesini https://www.naturalreaders.com/online/ adresinde farklı dillerde okunuşunu bir dinleyin.
Hatta soyadınız ile birlikte yazarak deneyin.

Kız çocuk olsa önemli değil, nasıl olsa lavuğun biri ile evlenecek onun soyadını alacak. kız çocuk için uğraşmaya değmez Smiley

ne demek kız çocuğu için uğraşmaya değmez.kusura bakmayın ama çok yanlış bi cümle olmuş.birincisi soy ismi değişiyor ismi değil. burada isim arıyoruz. ikincisi bilmeyenler için söyliyim. kadın isterse kendi soyadını da kullanabilir istemezse eşinin soyadını bile almayabilir. durum ne olursa olsun kız çocuğu için uğraşmaya değmez cümlesi beni delirtiyor
legendary
Activity: 2128
Merit: 1657
Bence erkek çocuğun ismini baba koymalı ve sağlam bir isim seçmeli  Wink

Türkiye'de gördüğüm genellikle anneler isim işine çok karışıyor, ve kimi erkek çocukların çok tuhaf isimleri olabiliyor  Grin

İddialı bir isim yakışır bence: Cengiz, Attila, Teoman, Selim, Mustafa gibi, şimdiden tebrikler.
hero member
Activity: 1111
Merit: 525
CryptoTalk.Org - Get Paid for every Post!
Ben bir yakınımdan gördüğüm şeyi uygulayacağım gayet mantıklı gelmişti tabi şartlar oluşursa 😅

Çocuk doğdu doğacak ebeveynler iyice bastırıyor isim konusunda bir taraf benim isim olsun diğeri benim isim çocuk erkek olacak tabi. Yenge de bastırıyor birazcık çaktırmadan babamın ismi olsun falan.
İyice bunalan bh arkadaş gitti yengenin soyadını koydu iki tarafa bakın iki ailenin soyadı da bu çocukta yaşıyor diyerek bu karmaşaya son vermişti.😅😅😅
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
Ya abi herşey iyi güzel tamam da en son da ki lavuk ta ne oluyor 😄😄😄
Kız belki hayatının erkeğini bulacak. Valla kavuk kelimesine çok güldüm. İşin kötü yanı kız kendi ditadini da kullanmış istiyor işte o zaman iki kere rafine oluyor....

Şöyle açıklayayım;
çevremdeki bilişimcilerin alayının kızı var.
Hepsinin kızları için korkuları aynı; eni sonu gereksizin birini koluna takıp karşımıza çıkaracak diyorlar.
full member
Activity: 490
Merit: 104
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
Benim önerilerim isim değil isimde geçen harfler ile ilgili olacak. Bilginiz üzere ğ ü ş ö ç ı  harfleri ingiliz alfabesinde bulunmuyor.
Çocuğunuzun ileride e-posta kullanırken, yurt dışı ile çalışırken sıkıntı yaşamaması için seçeceğiniz ismin içinde bu harfler olmamasını tavsiye ederim.

ismin Türkçe okunuşu ile İngilizce hatta diğer dillerde okunuşu birbirine yakın olsun.
Elinizdeki isim listesini https://www.naturalreaders.com/online/ adresinde farklı dillerde okunuşunu bir dinleyin.

Kız çocuk olsa önemli değil, nasıl olsa lavuğun biri ile evlenecek onun soyadını alacak. kız çocuk için uğraşmaya değmez Smiley

Ya abi herşey iyi güzel tamam da en son da ki lavuk ta ne oluyor 😄😄😄
Kız belki hayatının erkeğini bulacak. Valla kavuk kelimesine çok güldüm. İşin kötü yanı kız kendi ditadini da kullanmış istiyor işte o zaman iki kere rafine oluyor....
hero member
Activity: 1204
Merit: 630

Faydalı bir öneri.
Dikkat etmeye çalıştığımız bir şey ulama olmaması haliyle soyadı ünsüz ile başladığı için ünlüyle bitmemeli mesela.
İkinci öneride Türkçe karakter olmaması oldu bunu da ekledim listeye.

Kız olsun erkek olsun önemli değil hocam bu konuda katılmıyorum size Smiley eskiden dediğiniz gibiymiş kız evlenir, el olurmuş. Günümüz de artık şükür ki öyle şeyler yok. 2 oğlum olacak allah nasip ederse ama kız da olsa olsaydı aynı şekilde çok düşünürdüm herhalde.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
@otto_diesel hocam isimler için teşekkür ederim ancak siyasetçiler sayesinde nefret ettiğim isimlerin çoğunu söylemişssiniz Cheesy. yemin ediyorum son çare bile olsa  bilal vb gibi isimler vermem.
hero member
Activity: 1078
Merit: 696
Erkek olursa Burak, Recep, Bilal

Kız olursa  Sümeyye, esra   gibi bilindik isimler olabilir.
legendary
arkadaşlar harikasınız vallaha ben ğ ü ç ö ş gibi sadece bizde olan ve söylemesi zor harfleri unutmuştum bu konuyu hatırlattığınız için teşekkür ederim. kısmet olursa ileride bu konuyu ona okuturuz inşallah.

legendary
Activity: 3248
Merit: 1531

legendary
Activity: 1288
Merit: 1068
hayırlı olsun şimdiden, Allah analı babalı büyütsün inşallah. isim önerim: Sarp, Alpay

karar sürecinde son sözü hanıma bırakmanızı öneririm Smiley
jr. member
Activity: 83
Merit: 7
Allah sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin ve ömür boyunca başarılarıyla sizi hep onurlandırır umarım.

hocam isim konusunda iki seçenek var biz erkeklerin; ya atanın adını koyarız (yıllardır süre gelen bir adettir ) ya da eşinize bırakacaksınız (yeni nesil sistem- çocuk daha olmadan isim arayışlarında doktora yapmışlardır, kadınlarımız.. Cheesy)

ama farklı bir şey olsun atadan olmasın, eşimde karar veremiyor- bulamıyor diyorsanız. çoktan evladınızın ismini siz vermişssiniz. Smiley

"MERİT"

hayırlı olsun. soyadınıza da uyuyorsa düşünmeye gerek yok. Smiley theymos  a da nüfus cüzdanı ile bi selfi yaptın mı, oooooooo

güzel isim olabilir. mayısta merakla bekliyoruz. konuyu o zaman kapatırsın artık hocam, çocuğunuz daha doğmadan blockchain veya kripto mecrasında yerini almış olacak; ileride belki de isminin esinlendiği yeri merak eder okur, okutur... Smiley
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
Arkadaşlar oğlum oluyor Allah kısmet ve nasip ederse 2020 mayıs ayında doğum var. günlerdir isim düşünüyoruz ancak karar veremiyoruz. sizin isim önerileriniz nelerdir?

Not: Eğer bu konuda merit toplanırsa o toplanan meritleri isim önerisinde bulunanlardan  beğendiğimiz kişiye toplanan meritlerden oluşan smeritleri vereceğiz.

Erkek isim önerilerini alalım.

Hayırlısı olsun, allah kucağınıza almayı nasip etsin üstad.
O bir şey değil benim Nisan'da 2 erkek geliyor hadi bir taneye bulursun da biz iki taneye nasıl koyucaz onu söyle Smiley
Hayır kız olsa 2 tane eş sesli ya da eş anlamlı 2 isim dolu. Erkekte bulmak zor. Gökhan, Okan, Hakan, Volkan, Furkan kapsam dışı Smiley Bunların dışında da isim bulmakta bizde zorlanıyoruz. Ama zamanımız var diye acele de etmiyoruz.
Size de tebrikler hocam. Ahmet Mehmet al sana kafiyeli en popüler isimler:)
full member
Activity: 490
Merit: 104
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
Arkadaşlar oğlum oluyor Allah kısmet ve nasip ederse 2020 mayıs ayında doğum var. günlerdir isim düşünüyoruz ancak karar veremiyoruz. sizin isim önerileriniz nelerdir?

Not: Eğer bu konuda merit toplanırsa o toplanan meritleri isim önerisinde bulunanlardan  beğendiğimiz kişiye toplanan meritlerden oluşan smeritleri vereceğiz.

Uğur olsun hocam. Bu ailenin Uğur' una inanan kazanır dersin.😄
Öncelikle sağlıklı sıhhatli kucugina alıp büyütmeyi nasip etdin. Gerisi çok ta mühim değil.
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
Allah sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin hocam...
Dalga konusu olmayacak isim seçmek güzel bir düşünce. Yeni jenerasyon yine de bir şeyler bulup türetiyor Cheesy Benim tavsiyem Can'lı bir şeyler olmasın. Çok var böyle ve artık bıktırdılar.
"Demir" epey popüler mesela. Yukarıda da bir arkadaş yazmış. "Kıvanç" ve "Burak" da gayet güzel. İkinci bir isim koyarak da ileride tercihi oğlunuza bırakabilirsiniz. Bir geleneksel isim + bir modern isim iyi olur.
legendary
hocam sizede hayırlı olsun vallahi işimiz zor sizinki iki kat daha zor Cheesy
hero member
Activity: 1204
Merit: 630

Hayırlısı olsun, allah kucağınıza almayı nasip etsin üstad.
O bir şey değil benim Nisan'da 2 erkek geliyor hadi bir taneye bulursun da biz iki taneye nasıl koyucaz onu söyle Smiley
Hayır kız olsa 2 tane eş sesli ya da eş anlamlı 2 isim dolu. Erkekte bulmak zor. Gökhan, Okan, Hakan, Volkan, Furkan kapsam dışı Smiley Bunların dışında da isim bulmakta bizde zorlanıyoruz. Ama zamanımız var diye acele de etmiyoruz.
sr. member
Activity: 1470
Merit: 449
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. İnşallah Mayıs ayında güzel bir doğum gerçekleşir ve sağlıklı şekilde dünyaya gelsin bebeğiniz. İsim konusunda ise ben tahminde bulunmak istemiyorum sadece iyi niyetlerimi kabul edin.
hero member
Activity: 1918
Merit: 795
2020 yılı sayfalı saatli maarif takvimi alın ilgili ayda geçen isimler size bir fikir verebilir. gayet güzel ve anlamlı isimler öneriyorlar çünkü. yine kendi ismini ve eşinizin ismini karıştırarak anlamlı ve size özel bir isim yaratabilirsiniz. Özgür-Selin = Gürsel gibi hem anlamı olur hem gayet güzel bir erkek ismi çıkabilir ortaya.
sr. member
Activity: 1022
Merit: 306

öncelikle hayırlı olsun. inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız.
 benim oğlum olsaydı eğer ; Erkek olduğu için, eğer kendi istemezse  soy ismi değişmeyeceği için soy ismine uygun ( çünkü söyledikçe daha havalı oluyor ) bir isim seçerdim. eğer öyle bir isim aklınızda yoksa ARAS ismini çok severim. ayrıca Yusuf larda çok yakışıklı olur.
Pages:
Jump to: