Ben bugün öğrenci olsam aldığım öğrenim kredisi ile her ay BTC alırım. 4 yıl sonunda okul bittiğinde öğrenim kredisini tek kalemde ödeyecek paranın nereden baksa 5 6 katını biriktirirsin.
Ben 2006 yılında üniversiteye gittim 2010'da bitirdim; geçenlerde 14.000 TL civarında öğrenim kredisi borcumu ödeyip kapattım. Öğrencilik döneminde o para çok tatlı geliyor, fakat bitirince... Devlet öğrencisini hayata adım atmadan önce borçlandırıyor, sonra işe girdiğinde faiziyle geri alıyor.
Sanırım yatan kredinin yarısını bile her ay yatırsan okul bittiğinde ciddi bir birikimin olur. Okulu bitirir krediyi kaparıt altına da bir araba çekersin
Öğrenim kredi için kaç liraya imza attın acaba?
çok güzel aslında yatan paraya çok ihtiyacım olmasa hepsini atarım her ay ya da yarısını hiç farketmez ama ne yazık ki o krediden başka hiçbir gelirim yok bi de ailemin arada attığı üç beş kuruş. hal öyle olunca krediye ihtiyaç çok büyük ölçüde oluyor. 21k ya da 19k idi yanış hatırlamıyorsam attığım imzadaki miktar. verdiği 5 kurusu ağlata ağlata geri alacağından dolayı evet şu an tatlı ama bitirince lan keşke almasaydım denebilir. yapacak bi şey yok durum böyle bizde bu yollarla kendimizi rahatlatmaya bakıyoruz