Bu kıza tokat atan zihniyet neyse mecliste sırf başörtülü diye haddini bildirin diye tehdit eden üzerine saldıran zihniyette odur.
Islam kadınlara ençok değer veren dindir. Sizin uygulamada gördüğünüz yanlışlar Islamın değil o kişilerin yanlışlarıdır.
"Erkeğin en hayırlısı, kadına en iyi davranandır." (bk. Buhâri, nikâh 43; Müslim, fedâil 68)
Bu tür olaylarda kadını kızı önemsemek bir yana sırf Islama olan kinini kusmak için bekleyen binlerce lağım ağızlılar mevcut.
Biri demiş bunun aynısını onun kardeşine annesine yapsınlar senin ondan ne farkın kaldı şimdi!
Islam Kusursuzdur, kusurlu olan insanlardır !
Sizin fantezi dünyanızda İslam ya da herhangi bir monoteist din kadına değer veriyor olabilir, ancak gerçek şu ki, bu dinlere göre kadın erkeğin bakması gereken, erkeğe, peygambere vahiy ile caiz kılınan bir eşyadır. Maalesef inandığınız dini bilmiyorsunuz.
Size okumanız için İlhan Arsel'in Kadın ve Şeriat kitabını öneriyorum. Hadisler ve ayetlerle İslam'daki kadının değersizliğini son derece güzel gözler önüne sermiştir.
Ayrıca "ama o dönemin şartları" savunmasına hiç girmemenizi öneriyorum. Zira o dönemin "cahiliye" devri olmadığı artık gün yüzüne çıkarken (bknz. İlber Ortaylı) evrensel ve tüm zamanlara geldiğini iddia eden bir kitabın 1500 sene sonrasını düşünememiş olacağını söylemek dahi istemiyorum.
Güzel ve demagojik laflar soyle ki , benim gibi kafa karışsın diyorsun. Senin o çok beğendiğin avrupa medeniyetinde kadınlar hayvanlar gibi satılıp cinsel objeden başka birşey ifade etmezken, Islam cennet Annelerin ayakları altındadır diyordu.
Sana göre kadına verilen değer onu çırılçıplak disarıda başka kişilerin nazarına terketmek midir? Eğer rahatsız değilseniz üstlerinde hiçbirşey olmadan salın sokağa ki verdiğiniz değeri görün!
Şunu belirteyim isteyen istediği şekilde giyinebilir inanabilir o kendi sorunudur. Ama inanmış olanlara hakaret etmek kimsenin haddine değildir özellikle senin !
Özgürlügü hayvanlaşmakta(hakaret değildir) arayanlar için ne acı bir hayat! Ne de olsa Hayvanlarda hiçbir kısıtlama yoktur.
Gerçi maymundan geldiklerine inananlara pek şaşırmamak lazım. 😉
Arkadaşım, görüyorum ki pek cahilsin. Madde madde anlatırsam belki anlayabilirsin:
1- Ben Avrupa medeniyetini beğendiğimi söyledim mi? Bu nasıl bir eziklik kompleksidir.
2- Karanlık Çağ Avrupası'nda kadının tıpkı Arap Yarımadası'ndaki gibi eşya muamelesi görmesi, İslam'ın kadınlara mal muamelesi yapmasını nasıl meşrulaştırıyor?
3- Baskılanmış sapıklığınız, daima ortaya çıkıyor. Kadını sokağa çırılçıplak terketmek nedir? Doğru, size göre kadın akılsız bir mahlukat.
4- Sokağa salmak nedir? Doğru, size göre kadın dilediğiniz zaman salabileceğiniz, dilediğiniz zaman dövebileceğiniz aptal bir köpek.
5- Ben inanmış olanların giyinişine hakaret nerede etmişim?
6- Bir hayvan türü olarak insanın farkı bilincidir diyoruz, peki öyleyse, çevremizi bu kadar gözlemleyebilme, empirik çıkarım yapabilme kabiliyetimiz varken; internet kullanabilen sizlerin bu cahilliği nedir?
7- Maymunlardan gelmiyoruz. Kendinizi rezil etmeyin. İnternet çağındayız. Evrime dair bilgiyi her yerde bulabilirsiniz.